Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ...ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΜΕΣΑ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Προετοιμάζεται διπλωματικά και στρατιωτικά η Ελλάδα για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο
Του Μανώλη Κυπραίου
Ανησυχία επικρατεί τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, όπου ευθέως αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε θαλάσσιες ζώνες τις οποίες έχει δικαίωμα να τις ελέγχει βάσει του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

Η πρώτη πρόκληση αφορά την περιοχή του Καστελλόριζου, όπου οι Τούρκοι έχουν εξαγγείλει μια από τις μεγαλύτερες αεροναυτικές ασκήσεις των τελευταίων 20 ετών, θέμα το οποίο είχε αναδείξει πρόσφατα πρώτο το newscode (διαβάστε εδώ: Την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση ετοιμάζει η Τουρκία στο Καστελόριζο ). Η δεύτερη πρόκληση αφορά την απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, τα ερευνητικά πλοία που εκτελούν αποστολές χαρτογράφησης του βυθού σε περιοχές νοτίως της Κρήτης και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου να της καταθέτουν χάρτες διάπλου και ρότας.
Η μεγαλύτερη ανησυχία για την ελληνική πλευρά είναι πως λόγω του γεγονότος πως η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου έχει μετατραπεί σε «θερμή ζώνη» από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στη Λιβύη και τα βλέμματα της Διεθνούς Κοινότητας είναι στραμμένα εκεί, η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα «θερμό επεισόδιο» στοχεύοντας στα «μειωμένα αντανακλαστικά» των ισχυρών δυνάμεων.
Στόχος της Άγκυρας, όπως εκτιμά η ελληνική πλευρά, είναι η δημιουργία καθεστώτος αμφισβήτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών που σχεδιάζει να ανακηρύξει η Αθήνα. Ιδιαίτερα μετά τα πρώτα στοιχεία διεθνών επιχειρήσεων ελέγχου κοιτασμάτων, πως η Ελλάδα διαθέτει πολύ περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, στη νότιο Κρήτη και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου, είναι «ηλίου φαεινότερο» πως η Άγκυρα θα διεκδικήσει «μερίδιο» με οποιοδήποτε τρόπο και κυρίως κόστος.
Εν ολίγοις η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τα-συνήθη-αργά αντανακλαστικά της Ελλάδας, θα επιχειρήσει με τη γνώριμη σε αυτή «πολιτική των κανονιοφόρων» να επιβάλει τη βούλησή της.
Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία στο Ν/Α Αιγαίο
Για την όλη κατάσταση και το σκηνικό κρίσης που πάει να δημιουργήσει η Αγκυρα στο Αιγαίο, έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, όσο και από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι συμφωνήθηκε λοιπόν.
Σε διπλωματικό επίπεδο, το ΥΠΕΞ εξουσιοδότησε τους πρέσβεις της χώρας στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, να τους ενημερώσουν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Σε τακτικό-επιχειρησιακό επίπεδο, θα σταλεί στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου μοίρα του Πολεμικού Ναυτικού αποτελούμενη από φρεγάτες, πυραυλακάτους και πλοία υποστήριξης. Παράλληλα θα γίνει μεταστάθμευση μαχητικών και επιθετικών ελικοπτέρων σε στρατιωτικά αεροδρόμια νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ επίλεκτες μοίρες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού θα «διασπαρθούν, εκεί που πρέπει», όπως μας δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Συνεχή ενημέρωση σε Λευκωσία και Τελ Αβίβ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως για τις εξελίξεις έχει δείξει τόσο η Κύπρος όσο και το Ισραήλ, χώρες οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τις κινήσεις της Τουρκίας, μιας και η Λευκωσία και το Τελ Αβίβ έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς του φυσικού αερίου από το κοινό κοίτασμα «Λεβιάθαν» που βρίσκεται μοιρασμένο στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες του Ισραήλ και της Κύπρου.
«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ισραηλινούς και την Λευκωσία για τα παιχνίδια των Τούρκων» τόνισε χαρακτηριστικά στο newscode ανώτερος διπλωματικός υπάλληλος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

http://trikalagr.blogspot.com/2011/03/blog-post_8959.html


1 σχόλιο:

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters