Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ


και τις υπόλοιπες πατριωτικές φοιτητικές παρατάξεις.
Εδώ και πολύ καιρό, πολλά ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τόσο από την Κύπρο όσο και το ελληνικό κράτος, αποκαλούν την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και τον πρόεδρο Χριστοφια ως "καθεστώς Χριστόφια". Και οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι έχουν δίκιο, καθώς τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο φανερώνουν ότι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά δημοκρατική είναι. Οι χειρισμοί του Χριστόφια στις συνομιλίες με τους Τουρκοκύπριους έχουν προκαλέσει την αντίδραση ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων της Κύπρου, οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι ανέξοδες ρητορείες περί "αδελφότητας" με τους Τουρκοκυπρίους και ούτω καθ' εξής δεν είναι παρά συγκεκαλυμμένες προσπάθειες να βαπτισθούν οι υποχωρήσεις - σε όλα τα επίπεδα - ως συμβιβασμοί. Γιατί αλλιώς ... τα βρίσκεις με τον "αδελφό" σου και αλλιώς με τον εχθρό σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι Ελληνοκύπριοι να δραστηριοποιούνται ενάντια στο καθεστώς Χριστόφια, μέσα από διάφορες συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα. Αυτό πανικοβάλλει το καθεστώς Χριστόφια, το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακόψει την πορεία τους.
Έτσι φέτος, ο αρμόδιος οργανισμός που επιδοτεί τις φοιτητικές παρατάξεις των Κυπρίων, ο "Οργανισμός Νεολαίας" αποφάσισε να διακόψει ή μάλλον να μην ανανεώσει την χορηγία του προς τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων, του οποίου τα μέλη είναι το Δράσις - ΚΕΣ από την Αθήνα, η ΠΕΟΦ από την Θεσσαλονίκη, η Φλόγα από την Πάτρα και η Επαλξη από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλοι δηλαδή όσοι αντιτίθονται στα σχέδια της ομοσπονδιοποίησης. Οι παρατάξεις αυτές που είναι σημαντικές δυνάμεις στα φοιτητικά δρώμενα του Κυπριακού ελληνισμού, μέχρι τώρα έπαιρναν κανονικά την επιδότηση που τους αρμόζει από τον οργανισμό νεολαίας. Φέτος όμως, και με βάση την μη συμμετοχή τους σε ένα όργανο, το οποίο στηρίζει την ιδέα της "Ομοσπονδίας", αλλά και πού όπως καταγγέλουν ως σκοπό έχει το να φακελλώνει τους φοιτητές ζητώντας από τις παρατάξεις να του παραδίδουν το αρχείο των μελών τους αλλά και που σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από τα κόμματα με τα οποία αντιτίθονται οι συγκεκριμένες παρατάξεις, ο Οργανισμός Νεολαίας αποφάσισε να διακόψει την επιχορήγηση αυτή. Όπως καταγγέλει ο ΕΦΑΕΦΠ με κείμενο στην ιστοσελίδα του: "Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η οργάνωση που μάχεται δήθεν για τους νέους, έρχεται να στερήσει την ετήσια χορηγία από τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων για ιδεολογικούς λόγους! Ο ΕΦΑΕΦΠ απέχει από τις συνεδρίες της ΠΟΦΕΝ λόγω της διαφωνίας του με τη «λύση» ομοσπονδίας στο Κυπριακό, η οποία προνοείται από το καταστατικό της Ένωσης και εντελώς αντιδημοκρατικά αποκλείει από τους κόλπους της τους φοιτητές που διαφωνούν με την εν λόγω «λύση»."
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι και πριν κάποια χρόνια είχε γίνει και πάλι προσπάθεια να διακοπεί αυτή η επιχορήγηση μετά από καταγγελίες της φοιτητικής παράταξης του ΑΚΕΛ για "φασισμό" και τα γνωστά κολπάκια της αριστεράς. Μετά την νομική δράση όμως του ΕΦΑΕΦΠ δόθηκε κανονικά. Φαίνεται ότι τώρα που το ΑΚΕΛ είναι στην εξουσία, κάνει ότι μπορεί για να φιμώσει τους αντιομοσπονδιακούς. Η καταγγελία του ΕΦΑΕΦΠ είναι συγκεκριμένη και κάνει λόγο για ιδεολογικούς λόγους πίσω από αυτή την απόφαση του Οργανισμού Νεολαίας: "Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η οργάνωση που μάχεται δήθεν για τους νέους, έρχεται να στερήσει την ετήσια χορηγία από τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων για ιδεολογικούς λόγους! Ο ΕΦΑΕΦΠ απέχει από τις συνεδρίες της ΠΟΦΕΝ λόγω της διαφωνίας του με τη «λύση» ομοσπονδίας στο Κυπριακό, η οποία προνοείται από το καταστατικό της Ένωσης και εντελώς αντιδημοκρατικά αποκλείει από τους κόλπους της τους φοιτητές που διαφωνούν με την εν λόγω «λύση».
Οι ελλαδίτες πατριώτες πρέπει να σταθούν δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και να τους στηρίξουν σε αυτή την κρίσιμη καμπή.

Ε.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.