Οι παραπάνω δηλώσεις γίνονται και επίκαιρες λόγω της τεράστιας σημασίας διεθνούς έκθεσης που γίνεται στο Μουσείο του Μανχάιμ και έχει τίτλο "Ο Αλέξανδρος και το άνοιγμα του κόσμου". Σε αυτή την έκθεση, για πρώτη φορά, μουσεία από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Τατζικιστάν και το Ερμπάζ της Πετρούπολης έχουν στείλει βαρύτιμα αρχαία κειμήλια με τα οποία οι ανατολικοί λαοί υμνούν τον Μέγα Αλέξανδρο.
Τη νέα "φωτιά" σε διεθνές επίπεδο, που αναγκάζει τους Σκοπιανούς να αφήσουν κατά μέρος τον αλυτρωτισμό και το ψέμα και να κάνουν ότι δεν...άκουσαν, βάζει ο διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου Reiss-Engelhorn Museum με συνέντευξη του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το δε Deutsche Presse Agentur, με αλλεπάλληλα τηλεγραφήματά του και αφιερώματα στην έκθεση, σημειώνει με έμφαση ότι "το σύγχρονο κράτος που αυτοαποκαλείται "Μακεδονία" και έχει κύρια γλώσσα την σλαβική σφετερίζεται την παράδοση της αρχαίας Μακεδονίας", τονίζοντας ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αδιαμφισβήτητα Έλληνας.
"Ο Αλέξανδρος", λέει ο αρχαιολόγος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, "ήταν αδιαμφισβήτητα Έλληνας και με απόλυτη βεβαιότητα όχι πρόγονος των σύγχρονων Σλαβομακεδόνων. Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες δείχνουν για μια ακόμη φορά πολύ ξεκάθαρα ότι οι Μακεδόνες στην εποχή του Αλεξάνδρου ήταν πολύ στενά συνδεδεμένοι με τους σύγχρονους Έλληνες", τόνισε, για να προσθέσει: "Στην αρχαιότητα οι Έλληνες και οι Μακεδόνες συνεργάζονταν και είχαν μεταξύ τους αλληλεπίδραση καθώς μίλαγαν την ίδια γλώσσα"
Στην ίδια συνέντευξη ο διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου του Μάνχαϊμ αναφέρεται αναλυτικά στα τελευταία ευρήματα των αρχαιολόγων από κάθε γωνιά της Γής, τα οποία αποδεικνύουν ότι τα περίπου δύο εκατομμύρια των Σκοπιανών έχουν καταγωγή από ανθρώπους που μετανάστευσαν στην περιοχή τον 6ο μ.Χ αιώνα, πολύ μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο αρχαιολόγος λέει ότι στη διαμάχη Αθήνας-Σκοπίων για τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία" η Ιστορία είναι ξεκάθαρα με την πλευρά της Αθήνας. "Ο Αλέξανδρος ήταν βασικά Έλληνας και σε καμία περίπτωση προπάππος των σημερινών Σλαβομακεδόνων. Οι Μακεδόνες και οι υπόλοιποι Έλληνες καταλάβαιναν ο ένας τον άλλον, αφού μίλαγαν την ίδια γλώσσα".
Στο αφιέρωμα που ακολούθησε και μετέδωσε το GPA αναφέρεται η τεράστια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά που άφησε ο Μέγας Αλέξανδρος από την εκστρατεία του, τονίζοντας ότι δυόμισι χιλιετίες αργότερα η Ελλάδα προσπαθεί να πείσει μια χώρα η οποία προέκυψε μία χιλιετία μετά από τους Μακεδόνες ότι η κληρονομιά αυτή της ανήκει.
Το "μπέρδεμα" με το Ίντερνετ
Τουλάχιστον ανιστόρητα είναι τα όσα θα διαβάσει κανείς χτυπώντας τη λέξη "Macedonia" στο Google. Το πρώτο αποτέλεσμα είναι η σχετική σελίδα της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, η οποία αναφέρεται στα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", μια χώρα που η "κακή Ελλάδα" πίεσε να μετονομαστεί σε "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας". Η ιστορία της χώρας παρουσιάζεται μονομερώς, χωρίς να γίνεται καμία απολύτως αναφορά στα πραγματικά ιστορικά στοιχεία, προβάλλοντας τους Σκοπιανούς ως πραγματικούς "Μακεδόνες" και τους Έλληνες ως μια "κακή χώρα" που προκαλεί στη γείτονά της συνεχώς προβλήματα με την αδιαλλαξία της!
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/12/blog-post_487.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου