Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΦΤΙΣΕ «ΔΙΑΦΟΡΕΣ» ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ - Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που Έλληνας πρωθυπουργός αλλάζει την πάγια εθνική πολιτική εις βάρος της χώρας


Στη συνέντευξή του πριν από τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέραν των άλλων, δήλωσε: «Οι διαφορές μας με την Τουρκία είναι πολλές».

Της Κύρας Αδάμ

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που Ελληνας πρωθυπουργός αλλάζει την πάγια εθνική πολιτική σε βάρος της χώρας, που ήταν ότι «η μόνη διαφορά που έχουμε με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ», και αποδέχεται ότι υπάρχουν και άλλες διαφορές προς διαπραγμάτευση. Μόνο που οι άλλες -κατά τον Κ. Μητσοτάκη- διαφορές δεν είναι διαφορές, αλλά τουρκικές επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και όλων των ελληνικών εθνικών δικαιωμάτων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Οι βλέψεις της Αγκυρας και οι διαφορές κατά τον Κ. Μητσοτάκη είναι πολλές και οφείλονται στην αδυναμία της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και στη διαχρονική συγκάλυψη της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος. Θα πάψουν να είναι διαφορές και θα εξαφανιστούν, με την Τουρκία να ξεφτιλίζεται διεθνώς, αν η κυβέρνηση προβεί σε διορθωτικές ενέργειες επί των διαφορών αυτών, ώστε αυτές να εξαφανιστούν και μετατραπούν σε νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα και εθνικά συμφέροντα.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» θα επισημάνει τέσσερις από τις πλείστες διαφορές τις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίζεται αδύναμη να τις εξαφανίσει και αρκείται στην πολιτική συγκάλυψης με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης παραχωρήσεων.

1. ΕΕΧ 6-10 ν.μ.

Την ίδια ακριβώς ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε στις 11 Ιουλίου συνέντευξη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωνε τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα είναι… στον βούρκο της παρανομίας, διότι κατά παράβαση του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου προσπαθεί να χτίσει παράνομα εθνικά συμφέροντα, ορίζοντας 10 ν.μ. ΕΕΧ. Και τούτο διότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, με την παράνομη αυτή ελληνική ενέργεια παραβιάζονται ο ΙCΑΟ και το Δίκαιο Θάλασσας, καθόσον η Ελλάδα με την ενέργειά της αυτή απαγορεύει στην Τουρκία να εφαρμόζει την ελεύθερη και αβλαβή αεροπλοΐα όπως ορίζεται στο Διεθνές Δίκαιο.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει ως τεκμήριο την τουρκική αγγελία Α 4953/2023, η οποία εκδόθηκε στις 11 Ιουλίου, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: Τα 10 ν.μ. καθορίστηκαν το 1931 για λόγους ασφαλείας της αεροπλοΐας, ενώ ο κύριος λόγος ήταν η ασφάλεια της χώρας και τούτο διότι έπρεπε να υπάρχει αρκετός χρόνος αντίδρασης από την ελληνική Αεροπορία στις περιπτώσεις που άγνωστο ή εχθρικό αεροσκάφος κατευθυνόταν με πορεία προς τα ελληνικά νησιά ή ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το 1955 το Π.Δ. του 1931 για 10 ν.μ. ΕΕΧ κατατέθηκε στον ΟΗΕ και έγινε σχετική ανάρτηση στους αρμόδιους Πίνακες του οργανισμού. Ομως η Ελλάδα τα 10 ν.μ. ΕΕΧ τα έχει καταργήσει με δύο νόμους.


 Ένα μόλις 24ωρο πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βίλνιους, η Άγκυρα, με την παρούσα διεθνή αγγελία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση… του συνόλου της διεθνούς νομιμότητας!

Με τον νόμο κύρωσης της Σύμβασης Σικάγο (ΙCΑΟ) το 1947 και με τον νόμο κύρωσης της Σύμβασης της Θάλασσας το 1996, δεδομένου ότι και οι δύο αυτές συμβάσεις, οι οποίες είναι υπεράνω του Π.Δ. 1931, αυτομάτως το καταργούν, διότι ορίζουν ότι κάθε χώρα ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία στον εναέριο χώρο πάνω από την ξηρά και πάνω από τα χωρικά ύδατα. Δηλαδή η ίδια η Ελλάδα κατάργησε τα 10 ν.μ. ΕΕΧ, ενώ θα μπορούσε να τα διασφαλίσει με άλλη νομική διαδικασία και μέθοδο και να τα κατοχυρώσει σε ΟΗΕ, ΙCΑΟ, Δίκαιο Θάλασσας, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και σε όλους τους διεθνείς Οργανισμούς.

Στο σημείο αυτό -με αυστηρή επιφύλαξη- είναι πολύ πιθανό η Αγκυρα να προβεί σε παραχωρήσεις, δηλαδή να δεχθεί τα 10 ν.μ. ΕΕΧ και 10 ν.μ. χωρικά ύδατα, όπως προβλέπει η διεθνής νομιμότητα, και να το ανταλλάξει με πλείστες ελληνικές άλλες παραχωρήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Ετσι η κυβέρνηση θα πανηγυρίσει, από τη μια πλευρά, για τα 10 ν.μ. Και, από την άλλη, θα συγκαλύπτει τις ελληνικές παραχωρήσεις, πλην όμως ο Ερντογάν θα τα ξεσκεπάσει όλα διότι θα τα εφαρμόσει (π.χ. βραχονησίδες, ΑΟΖ, σχέδια πτήσης, περιοχή θαλάσσιας Ερευνας και Διάσωσης κ.λπ.)

2. Σχέδια πτήσης (flight plans) FPL

Η Ελλάδα καθόρισε το 1952 απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσης (FPL) για όλα τα αεροσκάφη, πολιτικά και στρατιωτικά, που εισέρχονται στο FIR Αθηνών. Η απαίτηση αυτή καθορίστηκε χωρίς νομοθετική ρύθμιση, παρά μόνον καταχωρίστηκε στο Εγχειρίδιο Αεροπορικών Πληροφοριών Ελλάδας. Η απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσης ορίστηκε για λόγους ασφαλείας της χώρας, για να μπορεί το σύστημα αεράμυνας να εντοπίζει, να αναγνωρίζει και να διαχωρίζει τα φίλια και ακίνδυνα αεροσκάφη από τα εχθρικά, συμπεριλαμβανομένων και τρομοκρατικών αεροσκαφών (renegate).

Στην περίπτωση που στο μέλλον η Τουρκία καταθέτει σε καθημερινή βάση 20 σχέδια πτήσης για το FIR Αθηνών, δηλαδή αποδεχθεί τα σχέδια πτήσης, το θέμα καθίσταται εξόχως επικίνδυνο. Και τούτο διότι στόχος της Τουρκίας θα είναι να διατηρήσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Δηλαδή θα καταθέτει σχέδια πτήσης, η Ελλάδα δεν θα ανησυχεί, θα ακολουθεί και θα γίνει διαδικασία καθημερινότητας και, όταν η Τουρκία αποφασίσει και βρει την αφορμή και την αιτία, θα καταθέσει 20 σχέδια πτήσης και θα επιτεθεί σε στόχους στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτόν, στην περίπτωση που η Τουρκία δεχθεί την κατάθεση σχεδίων πτήσης, θα πρέπει η όποια ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέπει και να μην εγκρίνει σχέδια πτήσης πέραν των 4 αεροσκαφών ταυτόχρονα, διότι πλέον συνιστούν εχθρική απειλή. Ετσι, στις διμερείς διαπραγματεύσεις για τα στρατιωτικά ΜΟΕ η Ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχθεί την επιχειρησιακή κουτοπονηριά της Τουρκίας να δίνει στην Ελλάδα στοιχεία για το σχέδιο καθημερινών πτήσεων στο Αιγαίο (daily flight schedule).

Το κωμικοτραγικό είναι ότι αυτή την απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσης για το FIR Αθηνών την έχει… καταργήσει το επιτελικό κράτος των αρεστών της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη, διότι στο AIP GREECE δεν αναγράφεται πλέον η απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσης για το FIR Αθηνών, δείχνοντας κυβερνητική πολιτική τρελοκομείου. Από τη μια, να μην υπάρχει απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσης καταχωρισμένη στο AIP GREECE και, από την άλλη, η κυβέρνηση να απαιτεί σχέδια πτήσης για τα τουρκικά F-16 και τα UAVs και να ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για την αναχαίτισή τους.

Η σημερινή κυβέρνηση επισήμως, εγγράφως και ενυπογράφως δηλώνει ότι η απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσης βασίζεται και είναι σύμφωνη με τη διεθνή νομιμότητα. Ομως η «διεθνής νομιμότητα» κατά την κυβέρνηση είναι σίγουρα θέση ανεπάρκειας και αδυναμίας της, και τούτο διότι η διεθνής νομιμότητα -ΙCΑΟ, Σύμβαση Θάλασσας κ.λπ.- δεν ορίζει κατάθεση σχεδίων πτήσης από τα στρατιωτικά αεροσκάφη.

3. Οριοθέτηση ΑΟΖ Μεσογείου

Η διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας – Τουρκίας αποτελούσε μέχρι τώρα τη μόνη διαφορά με την Τουρκία. Ειδικότερα, η προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη την κατάργησε με παραχωρήσεις της, όταν άφησε το «Oruc Reis» να αλωνίζει στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου και επειδή δεν διεκδίκησε στον ΟΗΕ τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ στη Μεσόγειο.

Το «Oruc Reis» όταν…. αλώνίζε στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου

 

Η Τουρκία ιδιοποιήθηκε παράνομα και με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης την ελληνική ΑΟΖ ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού από τη Ρόδο μέχρι την Αίγυπτο, αποκόπτοντας πλήρως την ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ στην περιοχή. Ετσι, η μόνη διαπραγμάτευση που απομένει πλέον μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο είναι η επικάλυψη του τμήματος της θάλασσας μεταξύ της τουρκολιβυκής και ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που η ελληνική ΑΟΖ είναι στα πόδια και στην αυλή της Ελλάδας ο Ερντογάν δήλωσε στις 13 Ιουλίου ότι η καλύτερη περίπτωση είναι «καζάν – καζάν» (μισά μισά).

Στα θέλω του «σουλτάνου» οι ελληνικές βραχονησίδες και η ΑΟΖ του Αιγαίου

Οι ελληνικές βραχονησίδες και τα ελληνικά νησιά ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού στο Αιγαίο, που δεν περιλαμβάνονται στις Συνθήκες (Θάσος, Αη Στράτης Καλόγεροι, Χήνα κ.λπ.) είναι η αιχμή του δόρατος της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και η ρίζα του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η Τουρκία έχει θέσει επισήμως στον ΟΗΕ καταγγελία σε βάρος της Ελλάδας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ελληνικών βραχονησίδων στο Αιγαίο, με την προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην είναι σε θέση να αποδείξει με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα που υπάρχουν σε διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις που έχει υπογράψει και η Τουρκία την ελληνικότητα των βραχονησίδων (όχι στις Συνθήκες). Αντιθέτως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει περιέλθει αυτοβούλως σε δυσχερέστατη θέση, υποστηρίζοντας με επιστολή της στον ΟΗΕ ότι οι βραχονησίδες περιλαμβάνονται στις Συνθήκες, γεγονός που αποτελεί τεράστιο ψεύδος (διότι οι Συνθήκες ουδόλως αναφέρονται στις βραχονησίδες).

Τουρκικό λιμενικό σκάφος προσπαθεί να εμβολίσει ελληνικό σκάφος του ΛΣ

Με την Τουρκία να μην υποχωρεί ούτε σπιθαμή από τη διεκδίκηση των ελληνικών βραχονησίδων στο Αιγαίο είναι περίπου αδύνατον να γίνει οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο και τούτο διότι οποιοδήποτε Διεθνές Δικαστήριο για την οριοθέτηση ΑΟΖ θα απαιτήσει προηγουμένως «καθαρό» και συμφωνημένο ιδιοκτησιακό καθεστώς βραχονησίδων. Ετσι η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα ή κώλυμα να επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την εδώ και μία δεκαετία πρότασή της για μοιρασιά των πόρων του Αιγαίου με συνεκμετάλλευση

 

https://www.newsbreak.gr/politiki/487613/kyriakos-diafores-toyrkikes-epektatikes-vlepseis/ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters