Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

ΠΟΣΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ;


Γράφει ο Πέτρος Ι. Νικολού, μαχόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ 

Η κυκλική τροπή της ιστορίας, σύμφωνα με την αρχαία αντίληψη, τήν οδηγεί να επαναλαμβάνεται άλλοτε ως ευτράπελο κι άλλοτε ως εφιάλτης προερχόμενος από τα έγκατα της πιο σκοτεινής ανθρώπινης φαντασίας. Η Ελλάς καιομένη επί δύο και πλέον εβδομάδες γέμει συντριμμίων, ερηπίων και πτωμάτων. Αχανείς εκτάσεις πυκνόφυτης βλάστησης μετετράπησαν σε ατέρμονες κοιλάδες στάχτης και όρη που θυμίζουν τόπους κρανίων, νεκροταφεία χωρίς ελπίδα αναστάσεως. Από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα κι από τον Βόλο μέχρι την Κορινθία περιουσίες ισοπεδώθηκαν, οικίες κατεδαφίστηκαν και χιλιάδες στρέμματα παρθένων ελληνικών δασών παρεδόθησαν στις αδηφάγες φλόγες του θανάτου. Όμως, τίποτε δεν μπορεί να μετριάσει την οδύνη σύμπαντος του Έθνους, το οποίο συγκινημένο μπροστά στην ηρωϊκή αυτοθυσία των δύο Αξιωματικών της Πολέμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, για να προστατεύσουν την Πατρίδα, την φύση της και ανθρώπινες ζωές, κλίνει με σέβας και ευγνωμοσύνη το γόνυ στις αθάνατες μορφές τους. Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης απώλεσαν με αυταπάρνηση τον βίο τους, γενόμενοι οι αιώνιοι προστάτες κάθε Έλληνος που μάχεται αλτρουϊστικώς απέναντι στις πύρινες λεγεώνες, για να υπερασπιστεί άχρι τελευταίας πνοής ανώτερα ιδανικά, όπως την ασφάλεια του λαού μας και του ζωτικού χώρου του από εμπρηστικά φαινόμενα, τα οποία απειλούν ευθέως το υπαρξιακό μέλλον της Φυλής μας.

Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου για τις στιγμές πλήρους εγκαταλείψεως από την πολιτεία, τις οποίες έζησε λουσμένος στον κρύο ιδρώτα, την αγωνία και τον φόβο στις περιοχές που έγιναν παρανάλωμα αποτύπωσαν το μέγεθος της κυβερνητικής ανικανότητος και την παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους της γαλάζιας φεουδαρχίας, η οποία χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχεδιασμό, με ελάχιστα έως ακατάλληλα μέσα και πενιχρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, χωρίς καμμία αισθητή προπαρασκευή για τον πύρινο πόλεμο του θέρους που έπετο, το μόνο που κατήνεγκε είναι να προχωρήσει σε γκρότεσκες εκκενώσεις χωριών, πόλεων και οικισμών εν είδει Δουνκέρκης, εκπέμποντας διαχύτως το μήνυμα της παντελούς αδυναμίας της να θωρακίσει στοιχειώδη έννομα αγαθά μέσα σ’ ένα χάος πανικού που η ίδια επέτρεψε να επεκταθεί. Βέβαια, πάντα αναφύεται ένα πλέγμα πειστικών δικαιολογιών διακινούμενο από τα μέσα μαζικής εξαπατήσεως, για να αρθεί ο καταλογισμός των κυβερνητικών πράξεων σε ενοχή των πολιτικών προϊσταμένων. Το μύθευμα της κλιματικής αλλαγής, όπως ανακυκλώνεται στρατευμένα από τα νατοϊκά φρούρια, δεν επισκιάζει αγαστώς μόνο κάθε αβελτηρία, παράλειψη και αχρηστία της διοικούσης τάξεως των ανευθυνοϋπευθύνων, αλλά πρωτίστως μειώνει θαυμασίως τις αντιδράσεις του μαινομένου λαού, ο οποίος ικανοποιείται με το αναμάσημα του προπαγανδιστικού κουτόχορτου, ότι για όλα υπαίτια είναι η βροχή, η ζέστη και το χιόνι κι όχι η ιδιοτέλεια μεγαλοεργολάδων και κρατικών μιζαδόρων ή οι υποδείξεις της βρυξελλιώτικης γραφειοκρατίας, η οποία πιέζει για την προαγωγή των σχεδίων της «Πράσινης μεταβάσεως» άνευ πρασίνου.

Η αποψίλωση και η αποτέφρωση απροσμετρήτων ορεινών εκτάσεων όπου κατόπιν βιντεοληπτικών καταγραφών ηυρέθησαν τόσο εμπρηστικοί μηχανισμοί όσο και αυτούσιοι ανθρώπινοι παράγοντες, ενώ οι περιοχές αυτές θεωρήθηκαν δεκτικές και υποψήφιες προς ανάπτυξη αιολικών σταθμών και επιχερήσεων ΑΠΕ, μόνο σε σατανική σύμπτωση θα μπορούσαν να αποδοθούν. Η νήσος Ευβοίας, η οποία από το 2000 κι εντεύθεν έχει εμφανίσει πενταπλάσιο αριθμό πυρκαγιών και κάθε καλοκαίρι μυρίζει απ’ άκρην εις άκρην αποκαΐδια από δέντρα, σάρκα και τούβλα, έχει γίνει το κέντρο φαραωνικών αιολικών εγκαταστάσεων, οι οποίες προϋποθέτουν -παραδόξως- βάσει των προδιάγραφών τους γενναίες επεμβάσεις εκχερσώσεως και εκκαθαρίσεως στο φυσικό περιβάλλον. Η συστηματική αντιπαραβολή των χαρτών των σχεδίων των αιτουμένων αδεία εγκρίσεως εταιριών για τοποθέτηση και λειτουργία ανεμογεννητριών με τους αντιστοίχους χάρτες εκδηλώσεως πυρκαγιών και τις συν αυταίς καμένες εκτάσεις συμβάλλει ως επαρκές πειστήριο στην διάλυση τυχόν αμφιβολιών που άγουν σε ύπνο βαθύν και απονήρευτο για το τι διεργασίες συμφερόντων πλουτισμού λαμβάνουν χώρα κάτωθεν της ανυποψιάστου ρινός του μέσου ψηφοφόρου. Η δε στροφή της νομολογίας του ΣτΕ αναφορικά με την ερμηνεία του αρ. 117 παρ. 3 Σ για την απόλυτη απαγόρευση οιασδήποτε επεμβάσεως στα αναδασωτέα, θεωρώντας ότι η χωροθέτηση έργων ΑΠΕ δεν συνιστά μεταβολή της κατά προορισμόν χρήσεως των δασών, επιβεβαιώνει τις βάσιμες υποψίες, ότι αιρουμένων των περιορισμών διαπλατύνεται η οδός για την ολική μετατροπή της ενεργειακής αγοράς σε μοντέλο μηδενικών ρύπων με ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα παντού, σε κάθε βράχο, σε κάθε βουνό, σε κάθε πλαγιά και σε κάθε νησί.

Η υπέρβαση των ενωσιακών στόχων της απολιγνιτοποιήσεως της χώρας, κατ’ αφελή αντίθεσιν μ’ όλες τις ενεργειακές πολιτικές των κρατών-μελών, όπως της Γερμανίας, η οποία επανενεργοποιεί τις λιγνίτικές της μονάδες, έχει καταστεί μανιώδης στόχευση της ιδίας της κυβερνήσεως, η οποία φαίνεται πως δεν ορρωδεί προ ουδενός κινδύνου για την φύση της Πατρίδος μας, αποφασισμένη να αλώσει τα πάντα, για να εξυπηρετήσει τα υπερκέρδη μεγάλων ομίλων. Πάνω στις ζωές, την τύχη της φυσικής μας κληρονομιάς και την υπαρξιακή συνέχεια του Γένους μας παίζονται ύπουλα καπιταλιστικά αθύρματα, τα οποία ο νεοραγιάς δυσκόλως οσφραίνεται. Θα πρέπει να καούν χιλιάδες ακόμα εκτάρια, για να γίνει αντιληπτό πως η πραγματικότητα δεν είναι συνωμοσιολογική. Απλά έχει ένα μόνιμο ελάττωμα.Υπάρχει.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters