Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ «ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ

Του Ιωάννου Παπαζήση
Δημοσιογράφου
 
Είναι γνωστή πλέον η τακτική της δήθεν κυβέρνησης μας να προχωρά σε προσλήψεις, αναθέσεις έργων και συμβάσεις χιλιάδων ευρώ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, μέσω νόμου για να αποκτήσουν σφραγίδα νομιμότητας οι λαθρομετανάστες εντός της επικράτειας μας. Μάλιστα, με τις προωθούμενες διατάξεις νομιμοποιούνται αναδρομικά δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2018 για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αναλυτικότερα, νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου προβλέπει παράταση έως τις 31/12/2019 της υπάρχουσας κατάστασης και οι διατάξεις του προβλέπουν την κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας σύναψη συμβάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Δημοσίου για την κάλυψη όλου του εύρους των αναγκών των λαθρομεταναστών και δήθεν προσφύγων (στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.)...
Επίσης προβλέπει τις αποσπάσεις και την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένους χρόνου, όπως και τη διάθεση ή πρόσληψη με τον ίδιο τρόπο πολιτών κρατών-μελών της ΕΕ και πολιτών που εργάζονται σε αρμόδιες υπηρεσίες διεθνών ή ευρωπαϊκών οργανισμών, για την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών. Προβλέπεται ακόμη μεταξύ άλλων και η δυνατότητα μίσθωσης ιδιωτικών ακινήτων με υπουργική απόφαση, καθώς και η ανάθεση μέσω κοινής υπουργικής απόφασης της μίσθωσης, υποστήριξης, στελέχωσης και διαχείρισης των εγκαταστάσεων ή των μισθωμένων ακινήτων σε άλλους φορείς του Δημοσίου ή και ιδιωτικούς, με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Αιγαίου. Ειδικότερα, η δήθεν κυβέρνηση μας με πρόσχημα το νομοσχέδιο για το προσφυγικό, που ουσιαστικά έρχεται για να νομιμοποιήσει τις απευθείας αναθέσεις, έχει προχωρήσει σε ένα μπαράζ τροπολογιών προκαλώντας ήδη την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τροπολογία που κατατέθηκε επιχειρεί την νομιμοποίηση των δαπανών του για τους λαθρομετανάστες, χωρίς μάλιστα να αναφέρει πουθενά το συνολικό έστω ποσό που αυτές αφορούν διότι πρόκειται για πρόσθετη δαπάνη του Υπουργείου.
Η τροπολογία τιτλοφορείται «Δαπάνες στο πλαίσιο του άρθρου 96 του ν. 4368/2016 (Α' 21)» και με αυτή «τακτοποιούνται διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες προέκυψαν από την απαίτηση ταχείας ανταπόκρισης στη διαρκώς εξελισσόμενη πραγματικότητα των υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ που είναι επιφορτισμένες για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων και λαθρομεταναστών στους τομείς σίτισης, διαμονής, μεταφοράς και υγειονομικής περίθαλψης». Σύμφωνα με την σχετική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι δαπάνες αφορούν την ίδρυση, την κατασκευή και τη συντήρησης των Κέντρων Πρώτη Υποδοχής και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας των δήθεν προσφύγων και των λαθρομεταναστών και τη λειτουργία των Κέντρων και Δομών αυτών, αποκλειστικά σε ότι αφορά στη μεταφορά, διανομή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των δήθεν προσφύγων και των λαθρομεταναστών. Υπενθυμίζουμε ότι με το νομοσχέδιο για το προσφυγικό επιτρέπεται η μίσθωση κατάλληλων ιδιωτικών ακινήτων απλώς με υπουργική απόφαση, δίχως δηλαδή να υπάρξει σχετική προκήρυξη ή διαγωνιστική διαδικασία. Μάλιστα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να ανατίθεται η δημιουργία, η μίσθωση, υποστήριξη, στελέχωσης, διαχείριση, εποπτεία ή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ή των μισθωμένων ιδιωτικών ακινήτων σε άλλους φορείς του Δημόσιου ή ιδιωτικούς.
Την ίδια ώρα, «νομιμοποιούνται» και πλέον μπορούν να πληρωθούν οι μισθώσεις που υπογράφτηκαν και πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ή από το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου. Το πλέον, όμως, σημαντικό και το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτήματα είναι ότι παρατείνεται για ένα ακόμη έτος, η εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν την κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας... Τα χρήματα δηλαδή που μας στερούν μέσω της υπερφορολόγησης τα δίνουν στους λαθρομετανάστες και όχι για την υγεία μας, ή την παιδεία των παιδιών μας, ή την περαιτέρω αξιοποίηση του στρατού μας ή στην τελική για τους άπορους συμπατριώτες μας, χωρίς να μας ρωτούν και χωρίς να έχουν προαναγγείλει κάτι τέτοιο προεκλογικά... Το νομοσχέδιο αυτό φέρει τις υπογραφές του Τσακαλώτου και του Ρήγα και το καταθέτουμε εδώ για όσους πιστεύουν αφελώς ακόμη εξαιτίας των Μ.Μ.Ε, ότι τα χρήματα για τους λαθρομετανάστες είναι από την Ε.Ε… Η Ε.Ε στέλνει χρήματα μόνο για την συντήρηση των ανθελληνικών Μ.Κ.Ο του Τζορτζ Σόρος που λυμαίνονται τον χώρο μας και προσπαθούν λυσσωδώς κατ’ εντολήν του αφεντικού τους, να αφελληνίσουν την χώρα μας μουσουλμανοποιώντας την δια των λαθρομεταναστών που είναι όλοι μουσουλμάνοι...
Για το νομοσχέδιο αυτό μίλησαν με σκληρή γλώσσα βουλευτές της αντιπολίτευσης τα λεγόμενα των οποίων καλό είναι να δούμε και να τα κρατήσουμε στην μνήμη μας για να δούμε εάν στο μέλλον θα λένε τα ίδια... Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Κάνατε το νομοσχέδιο πλυντήριο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, πλυντήριο δαπανών και ευθυνών. Είναι ντροπή. Θα απολογηθείτε σε όλους». Τόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση καταργεί τον οποιοδήποτε έλεγχο νομιμότητας στις δαπάνες, όχι μόνο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και στο ΥΠΕΞ. Ο εισηγητής της Ν.Δ μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανατριχιαστική τη ρύθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την οποία νομιμοποιούνται δαπάνες από το 2016. «Είναι ντροπή! Καταπατάτε οποιαδήποτε έννοια διαφάνειας στη διαχείριση δημόσιου χρήματος. Αυτό είναι λαθρονομοθέτηση.
Απορώ με το θράσος σας», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς περί προσπάθειας νομιμοποίησης δαπανών τις οποίες πιθανόν να απέρριψε η Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες συνθήκες. «Και πάτε να τις φορτώσετε στον ελληνικό λαό», σχολίασε. Από την πλευρά του Νότης Μητατάρκης υπογράμμισε για το θέμα: «Όσο μιλούσε ο κ. Βαρβιτσιώτης ήρθε κι άλλη τροπολογία για νομιμοποίηση δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μπορεί να αποφασίσει η κυβέρνηση ποιες δαπάνες θέλει να ξεπλύνει να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται; Γιατί αυτό είναι παρωδία». Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για «πλυντήριο» λέγοντας ότι είναι ντροπή για την κυβέρνηση να εγκαθιστά καθεστώς αδιαφάνειας.
«Σήμερα αποφασίσατε να κάνετε ξέπλυμα μέσω του νομοσχεδίου και τροπολογιών. Είναι πρωτοφανές και παράνομο. Είναι συγκάλυψη των ημαρτημένων σας. Παρακάμπτετε το ευρωπαϊκό δίκαιο και εγκαθιδρύετε ένα Συριζαϊκό Δίκαιο όπου ο υπουργός κάνει ότι θέλει και νομιμοποιεί αναδρομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι το άρθρο 6 του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση δαπανών του Υπουργείου για το προσφυγικό αποτελεί την «επιτομή της παρανομίας, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας» μέσω τακτοποίησης «ατασθαλιών». Αυτό που γίνεται στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες της Ε.Ε δια της ανεξέλεγκτης εισροής λαθρομεταναστών που είναι όλοι τους μουσουλμάνοι είναι πρωτοφανές και για τους μουσουλμάνους είναι η κατοχύρωση της διδασκαλίας του Κορανίου περί υποχρέωσης των πιστών σε μετακίνηση (hijiria) σε εδάφη αλλόθρησκα, σύμφωνα με το... παράδειγμα του Προφήτη. Για την ενίσχυση του ισλαμικού επεκτατισμού έρχονται εδώ κατ εντολήν των μουφτήδων τους, ακόμη και εάν δεν θέλουν και έρχονται εδώ με τα χρήματα του George Soros.... Στην ουσία τους βοήθησε να κάνουν μεγάλες ανατροπές και να διαλύσουν τις Χριστιανικές χώρες της Ευρώπης το Σύμφωνο του ΟΗΕ, που υπέγραψαν αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες στο Μαρόκο συμπεριλαμβανουμένου και του Τσίπρα ,ανατροπές μπορούν να αποτιμηθούν ως εξής:
1. Οι μετανάστες θεμελιώνουν δικαίωμα μετακίνησης στις χώρες άφιξής τους, με τον όποιο επαναπατρισμό τους να συνδέεται με διμερείς συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης. Δηλαδή, αν οι χώρες αυτές το αρνηθούν, ο επαναπατρισμός θα γίνεται σχεδόν αδύνατος.
2. Αφού το δικαίωμα μετακίνησης κατοχυρώνεται, όποια άρνηση η αντίθεση προς τέτοιες δραστηριότητες καθίσταται παράνομη. Η καταγγελία της «παράνομης» μετανάστευσης γίνεται αδίκημα!
3. Τα δικαιώματα των «μετακινουμένων» κατοχυρώνονται. Με τρόπο μάλιστα που να ανοίγει λογής ερμηνείες για έμπειρους νομικούς και ΜΚΟ ώστε να διεκδικούν δικαιώματα ασύλου και διαμονής για «προστατευομένους» τους. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι για πλήρη αξιακή αλλοίωση δυτικών κοινωνιών και δημιουργία μαχητικά διεκδικητικών πλέον μουσουλμανικών μειονοτήτων.
Το ζήτημα γίνεται κρισιμότερο από το γεγονός πως, σε αντίθεση με τη Δύση, είναι εντελώς αμφίβολο αν το Σύμφωνο θα εφαρμοσθεί από μουσουλμανικές χώρες που θα το έχουν υπογράψει. Θα αποδεχθεί λ.χ. η Σαουδική Αραβία οικοδόμηση χριστιανικών ναών η μετανάστευση σιιτών από το Ιράν η την Υεμένη; Βέβαια στην χώρα μας για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κυρωθεί από την Βουλή, ασχέτως εάν το υπέγραψε ο δήθεν πρωθυπουργός μας όταν πήγε στο Μαρόκο... Σας υπενθυμίζουμε τέλος ότι η χώρα μας είναι η μόνη στην Ευρώπη στην οποία ισχύει το μουσουλμανικό δίκαιο και μάλιστα δεν πέρασε πολύς καιρός που είχαμε καταδικαστική απόφαση κατά της πατρίδας μας την οποία εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ), που έκρινε παράνομη την υποχρεωτική εφαρμογή της Σαρία και ως εκ τούτου, δίνει τη δυνατότητα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να προσφεύγει στα κοινά δικαστήρια και τον Αστικό Κώδικα.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ομόφωνα ότι με την υποχρεωτική εφαρμογή του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου (Σαρία) «υπήρξε παραβίαση του άρθρου 14 (απαγόρευση των διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου αριθμ. 1 (προστασία της ιδιοκτησίας). Μάλιστα, ανάμεσα στις διαπιστώσεις τους, οι δικαστές του ΕΔΑΔ επισημαίνουν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει υποχρεωτικά το δίκαιο της Σαρία σε ορισμένους πολίτες, ενάντια στις επιθυμείς τους. «Αυτό, είναι ιδιαίτερα προβληματικό, διότι η εφαρμογή του νόμου της Σαρία οδήγησε σε μια κατάσταση επιζήμια για τα ατομικά δικαιώματα μιας χήρας που είχε κληρονομήσει την περιουσία του συζύγου της σύμφωνα με τους κανόνες του Αστικού Δικαίου». Πλέον, με νόμο που ψηφίζεται, η εφαρμογή της Σαρία είναι εθελοντική. Το ΕΔΑΔ έκρινε την προσφυγή της Χατιτσέ Μολά Σαλί, που ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ενώ μένει στην Κομοτηνή.
Με το θάνατο του συζύγου της, η προσφεύγουσα κληρονόμησε το ακίνητο του συζύγου της, με διαθήκη που είχε καταρτίσει ενώπιον συμβολαιογράφου. Ωστόσο, οι δύο αδερφές του συζύγου της αμφισβήτησαν τη διαθήκη, λέγοντας ότι ο αδερφός τους ανήκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και κάθε σχετικό ζήτημα έπρεπε να κριθεί όχι με βάση τον Αστικό Κώδικα, αλλά με βάση τον ισλαμικό νόμο και θα έπρεπε να υπαχθεί στη δικαιοδοσία του μουφτή. Μάλιστα, επικαλέστηκαν τη Συνθήκη των Σεβρών του 1920 και τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, που προέβλεπαν την εφαρμογή των μουσουλμανικών εθίμων και του ισλαμικού θρησκευτικού δικαίου στους Έλληνες μουσουλμάνους. Φανταστείτε τι θα γίνει σε λίγα χρόνια από τώρα δια της νομοθεσίας αυτής, όταν θα έχει γεμίσει εξαιτίας της ανεξέλεγκτης και παράνομης εισόδου μουσουλμάνων λαθρομεταναστών η χώρα μας.
Τα συμπεράσματα όπως πάντοτε δικά σας κυρίες και κύριοι...

ΕΛ.ΩΡΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters