Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ ΘΑΛΗ ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ''ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ''


Κυρίες και Κύριοι,

Κατ΄αρχήν  θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας  και τον κάθε ένα ξεχωριστά ,για την προσέλευσή σας, στη σημερινή μας εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου μου ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΜΑΤΑ,
από τους  προλαλήσαντες  επιφανείς   Έλληνες  πολιτικούς και επιστήμονες, οι  ομιλίες των οποίων αποτελούν καταλυτική  απάντηση  σε όσους διαβρώνουν ,υπονομεύουν η ξεπουλούν  τα ιερά και όσια της πατρίδας μας. Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να σας πω, ότι το βιβλίο αυτό εξεδόθη λίγο βεβιασμένα, για να προλάβουμε τα γεγονότα που τρέχουν, και μοιραία κάποιοι από σας να ανακαλύψετε κάποια τυπογραφικά λάθη, λόγω μετατροπής κάποιων κειμένων από PDF σε Word, για τα οποία ζητούμε την κατανόησή σας.
Οι ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ  ΘΕΜΑΤΑ, δεν απευθύνονται μόνο σε αυτούς που βρίσκονται  εκτός των τειχών  και επιβουλεύονται  των  εθνικών μας δικαίων –όπως έγραφε ο Ρήγας Φεραίος-  αλλά κυρίως απευθύνονται και προειδοποιούν  τους εφιάλτες ,τους ριψάσπιδες και τους μειοδότες που βρίσκονται εντός των τειχών που  είναι και οι πλέον επικίνδυνοι.
Οι   ΚΟΚΚΙΝΕΣ  ΓΡΑΜΜΕΣ τέλος  απευθύνονται  σε εκείνους που με ελαφρά τη καρδία  και με  ειδεχθή μεθοδολογία, ετοιμάζονται να  προσφέρουν σέ δίσκο  στους Σκοπιανούς, το όνομα της Μακεδονίας ,όπως το κεφάλι του Αγίου Ιωάννη  στη Σαλώμη, χωρίς ντροπή ,τσίπα  και  φόβο..
Κυρίες και Κύριοι,
Η δική μου συνεισφορά στην παρουσίαση του βιβλίου, θα μου επιτρέψετε και για να μην σας κουράσω, να περιοριστεί μόνο στο φλέγον θέμα του Σκοπιανού προβλήματος..
Η χώρα μας έχει περιπέσει η έχει εμπλακεί στα  πλοκάμια μιας διεθνούς συνωμοσίας ,η οποία λόγω διεθνών συγκυριών ,έφερε στην επιφάνεια τα προαιώνια  όνειρα του Μεγάλου Πέτρου της Ρωσίας που κληροδότησε στους Σλαύους να φτάσουν στα ζεστά νερά του Θερμαικού κόλπου, στο  Αιγαίο και γενικότερα στη Μεσόγειο , με την προφανή  συναίνεση των συμμάχων μας και τους εδώ εντολοδόχους των, αφού πρώτα οδήγησαν την χώρα μας  στην οικονομική εξαθλίωση .
Στο σημείο αυτό  θα μου επιτρέψετε να σας πω  ότι η Κυβέρνηση,  που αρέσκεται να  διατυμπανίζει το πρώτη φορά αριστερά, φαίνεται ότι επιθυμεί  να συνεχίσει την πορεία των ιδεολογικών τους προγόνων, οι οποίοι από το 1923 στη Μόσχα, στο Συνέδριο των Κουμουνιστών  ψήφισαν << για αυτόνομη και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη >>.
Τον επόμενο χρόνο το 1924 και πάλι στη Μόσχα τα Κ.Κ.   αποφάσισαν, < Να δημιουργήσουν Νέο Έθνος  Μακεδόνων και Ανεξάρτητο Κράτος της Μακεδονίας >, την οποίαν ψήφισαν και οι εκπρόσωποι του Κ.Κ. Ελλάδος,  Παντελής Πουλιόπουλος και Σεραφείμ Μάξιμος, για να αναγκαστεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος να ψηφίσει το  Νόμο για το ιδιώνυμο, ο οποίος προέβλεπε την εσχάτη των ποινών , για όσους επιβουλεύονται την ακεραιότητα της χώρας.
Το 1935 η  Κομιντέρ και τα Κ.Κ. άλλαξε θέση και αποφάσισε την πλήρη ισότητα των μειονοτήτων της Μακεδονίας .
Το 1944 ο Τίτο ίδρυσε  την Ομοσπονδιακή Λαική  Σοσιαλιστική Δημοκρατία  της νότιας Σερβίας αλλάζοντας το όνομά της από Βαρντάσκα σε Μακεδονία ,ενώ  στη συνέχεια αποφάσισε την αυτοδιάθεση του Μακεδονικού  Έθνους, πλαστογραφόντας  την Ελληνική –Μακεδονική  Ιστορία με  μια επιθετική και σε παγκόσμια  κλίμακα προπαγάνδα.
Την εποχή εκείνη στην Ελλάδα Πρωθυπουργός ήταν ο Νικόλαος  Πλαστήρας ο  οποίος διαμαρτυρήθηκε τις ΗΠΑ, ο Υπουργός  των εξωτερικών της οποίας  Στεττίνους επέστησε την προσοχή της Διπλωματικής του Υπηρεσίας ,για τις εχθρικές αυτές ενέργειες που γίνονται σε βάρος της Ελλάδος.
Το 1949, το Κομουνιστικό Κόμμα της Ελλάδος , στην 5 Ολομέλειά του διακήρυξε ότι, < Ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική του διάσταση και τάχτηκε  υπέρ μιας < Ανεξάρτητης και Ενιαίας Μακεδονίας > στα πλαίσια της κομμουνιστικής  Ομοσπονδίας των Βαλκανικών λαών υπό τον Τίτο.
Το 1951 η Κόμιντερ αποφάσισε και ενέκρινε το δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης  του Μακεδονικού και Θρακικού λαού καθώς και το  δικαίωμα  <δημιουργίας δικού τους κράτους >. Ενώ κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, το Κ.Κ. συνεργαζόταν και ελάμβανε  βοήθεια από τον Τίτο και τις άλλες  χώρες των βορείων συνόρων μας , -όπως έχει  αποφανθεί ο ΟΗΕ με  το ρεπόρτο της Επιτροπής Ερεύνης , για την δήθεν απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ένταξή της  στην Ενιαία  Μακεδονική  λαική και Σοσιαλιστική Δημοκρατία ,των Βαλκανίων υπό τον Τίτο  που όμως δεν τα κατάφεραν γιατί νικήθηκαν κατά κράτος στο Βίτσι και το Γράμμο και εκδιώχτηκαν πέραν των συνόρων μας. …Παρά ταύτα έπειτα από αρκετά χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου νομιμοποίησε τον αρχηγό του δημοκρατικού στρατού ,Μάρκο Βαφειάδη με την τιμή που του έκανε να τον κάνει Βουλευτή Επικρατείας,για λόγους ψηφοθηρικούς, ενώ ο Λεωνίδας Κύρκος δήλωνε ,ότι ευτυχώς που ηττηθήκαμε, γιατί θα είχαμε Πρωθυπουργό αυτό το γελοίο πρόσωπο.
Κατόπιν των ανωτέρω αναρωτιέμαι μήπως  αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα , όντας κομμουνιστές όπως διακηρύττουν,  εμφορούνται από τις ίδιες  αρχές και ιδέες και θέλουν να ολοκληρώσουν το έργο των  ιδεολογικών τους προγόνων ?
Γιατί  όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι , <<έξεστι  κλαζομενίοις ασχημονείν >>.
Και τώρα ας έρθουμε  στη εποχή μας, για να δούμε τις περιπέτειες  της Μακεδονίας μας και συγκεκριμένα από το 1990 και εντεύθεν και στο  χειρισμό του θέματος από τις αστικές Κυβερνήσεις,  όταν η Ευρωπαική Συνδιάσκεψη με την Επιτροπή Μπαντιτέρ και εν απουσία της Ελλάδος, αποφάσισε με πολιτικούς όρους και κατά παράβαση του δόγματος Τόμπαρ, την ίδρυση και αναγνώριση της νότιας Σερβίας, ως ανεξάρτητο  κράτο, χωρίς να  κέκτηται  τα υπό του διεθνούς δικαίου τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, που σημαίνει ότι το κρατίδιο αυτό , δεν είναι απλώς  τεχνικό αλλά και παράνομο..
Κατόπιν αυτού το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών το 1992, αποφάσισε να μην δοθεί το όνομα η όρος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
 Την απόφαση αυτή στη συνέχεια την αποδέχτηκε το Συμβούλιο της Ευρώπαικής Ένωσης στις Βρυξέλες,  η Συνδιάσκεψη της Λισαβώνας , του Γκιμαράζ  κτλ.,
Στη συνέχεια   οι Σκοπιανοί, έσπευσαν το Φεβρουάριο του 1993,  να ενταχθούν στο ΟΗΕ, πλην όμως  βρήκαν την πόρτα κλειστή, λόγω των ενστάσεων που είχε καταθέσει η Ελλάδα, με την υπόσχεση  του Προέδρου των ΗΠΑ Κλίντον ότι δεν θα της επιτραπεί η είσοδος, μέχρι της επιλύσεως των διαφορών της με την Ελλάδα .
Δυστυχώς όμως και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, στην επόμενη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης, τον Μάρτιο του 1993,  οι ενστάσεις της Ελλάδος στον ΟΗΕ είχαν αποσυρθεί από τον αντιπρόσωπό μας κατ εντολή  της Ελληνικής Κυβέρνησης  και  οι  υποσχέσεις του  Προέδρου  Βιλ. Κλίντον  είχαν πεταχτεί στα σκουπίδια ,με αποτέλεσμα   οι Σκοπιανοί να γίνουν   μέλη του ΟΗΕ και αυτομάτως να αναγνωριστούν από δεκάδες χώρες και  διεθνείς οργανισμούς .
Μετά ταύτα οι Σκοπιανοί, αντί για ευχαριστώ προς τη χώρα μας που τους άνοιξε την πόρτα του ΟΗΕ και των συνεργαζομένων με τον ΟΗΕ  διεθνών οργανισμών, ενέτειναν την σε βάρος της Ελλάδος επιθετική προπαγάνδα τους , με συνέπεια η τότε Ελληνική Κυβέρνηση του Αδρέα Παπανδρέου  1994, να τους κηρύξει εμπορικό αποκλεισμό , τα αποτελέσματα του οποίου οδήγησαν  στη Συμφωνία της Νέας Υόρκης  του 1995, υπό την πίεση και εποπτεία του Χόλμπουρκ Υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ, που μας ενέπλεξε σε νέες περιπέτειες και στην τρισάθλια διαμεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς, τον οποίον δυστυχώς ανεχόμαστε μέχρι σήμερα και ο οποίος έπειτα από 25 περίπου χρόνια ατελέσφορης και απροκάλυπτα μεροληπτικής του στάσης υπέρ των Σκοπιανών, μας οδήγησε στις σημερινές διαπραγματεύσεις...
Ααπητοί Φίλοι και Φίλες
Kαι τώρα επιτρέψτε μου να σας πω, για άλλη μια φορά,  ότι οι Σκοπιανοί συνεχίζουν ακάθεκτοι την επιθετική προπαγάνδα τους εναντίον της Ελλάδος, εφοδιάζοντας όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου, πανεπιστήμια, Στρατιωτικές Σχολές κτλ. τόμους της πλαστογραφημένης ιστορίας μας .
Αρκεί να σας  αναφέρω ότι μόνο στη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας οι Σκοπιανοί έχουν στείλει εκατό τόμους, αλλά κανένας από τους εκάστοτε διαπραγματευτές δεν μας είπε τι θα γίνει με αυτή την ιστορία, ενώ παράλληλα με πολύ θράσος συνεχίζουν με την Κυβέρνησή μας, τις συνομιλίες για το ονοματολογικό   τους πρόβλημα  και Ιδού η τελευταία προπαγανδιστική του επίθεση ...
Στις 14 Μαρτίου 2018 στα Ηνωμένα Έθνη, στη Γενεύη, συνήλθε το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στην οποίαν βρίσκονται τα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις που υφίστανται από τις ασκούμενες πολιτικές των διαφόρων Κυβερνήσεων κτλ.
Στις συζητήσεις λοιπόν που έγιναν στη Γενεύη και στις οποίες έλαβαν μέρος περισσότερες από 150  αντιπροσωπίες  δηλ.  σχεδόν από όλο τον κόσμο, εμφανίστηκε μία ομάδα – ΜΚΟ  με Τίτλο Αλλάζουμε Σελίδα, προφανώς σταλμένη από την Κυβέρνηση των  Σκοπιανών η αδρά πληρωμένη από αυτούς η τον Σόρος που αλωνίζει τα Βαλκάνια , η  οποίοι διεκήρυξε την αδικία την οποίαν υφίστανται οι Μακεδόνες από τους Έλληνες, οι οποίοι  τους εμποδίζουν να εισέλθουν στους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω του προβλήματος του ονόματος.
Η αδικία των Ελλήνων  κατά των Μακεδόνων, διακήρυξαν οι  Σκοπιανοί ότι έχει φθάσει σε σημείο γενοκτονίας, λόγω της  προσπάθειας των  Έλλήνων  να  διαγράψουν και να εξαφανίσουν από προσώπου γης,  15 εκατομμύρια Μακεδόνες, την εθνική και κρατική τους ταυτότητα κτλ.,
Για τους λόγους αυτούς, απευθύνθηκαν στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και το κάλεσαν να συστήσει μια Ανεξάρτητη Επιτροπή΄ Ερευνας , προκειμένου να ερευνήσει τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από τους Έλληνες εναντίον των Μακεδόνων στο παρελθόν, αλλά και αυτά τα εγκλήματα που διαπράττονται σήμερα, και που είναι εγκλήματα εναντίον της Ανθρωπότητας και  εγκλήματα γενοκτονίας, τα οποία συνεχίζουν να διαπράττονται στην Ελλάδα, και στρέφονται κατά των Μακεδόνων….
Η προπαγανδιστική αυτή διακήρυξη των Σκοπιανών, συμπεριελήφθη στο τελικό κείμενο της Συνδιάσκεψης του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο, ως επίσημο κείμενο του ΟΗΕ.
Σε εμένα το έστειλε η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης που κατοικοεδρεύει, όπως ξέρετε, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κα Νίνα Κατζούλη….
Κυρίες και Κύριοι,
Τελειώνοντας  θα μου επιτρέψετε  να σας πω κατά την ταπεινή μου γνώμη,  τι θα  πρέπει να κάνουμε   για να αντιμετωπίσουμε τη νέα διεθνή συνωμοσία , επιβουλής και απειλής κατά της Εθνικής μας Κυριαρχίας εδαφικής μας Ακεραιότητας και της πολιτικής μας Ανεξαρτησίας, αφ, ενός  και αφ, ετέρου να απαλλαγούμε από  τους μειοδότες, τους προδότες, τους εφιάλτες και τους ριψάσπιδες :
1) Εν όψει Αναθεώρηση του Συντάγματος της  χώρας μας, θα πρέπει   να προστεθεί άρθρου, που να προβλέπει ρητώς και κατηγορηματικώς ότι η οποιαδήποτε παραχώρηση ή εκχώρηση  ονόματος ή όρου Μακεδονία στους Σκοπιανούς αποτελεί έγκλημα εσχάτης προδοσίας και τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών.
2) Η εγκατάλειψη από τους Έλληνες των Κόκκινων Γραμμών, που έχουν τεθεί για την προστασία και επιβίωση της Κρατικής μας Οντότητας, της Εθνικής μας Κυριαρχίας και της Πολιτικής  μας Ανεξαρτησίας, αποτελεί εσχάτη προδοσία, και τιμωρείται με την εσχάτη  των ποινών .
3) Η Άμεση διακοπή των πάσης φύσεως σχέσεων και συνομιλιών με τους Σκοπιανούς για την ονοματοδοσία τους και ταυτόχρονη καταγγελία και αποκάλυψη της Απάτης και της Πλαστογραφίας της Ελληνικής Ιστορίας σε όλα τα διεθνή φόρα του  κόσμου, στις Κυβερνήσεις, στα Πανεπιστήμια, Ιδρύματα, Βιβλιοθήκες  κτλ., με αίτημα την διακοπή των σχέσεών τους μέχρις αποκατάστασης  της Επιστημονικής Αλήθειας και προετοιμασία για Προσφυγή στη Διεθνή Δικαιοσύνη για Αποζημίωση της Χώρας μας, για προκληθείσα ζημία μας .
4) Άμεση ανάκληση του Μάθιου Νίμιτς, λόγω ανεπαρκείας, και μεροληπτικής στάσης στο Σκοπιανό πρόβλημα, που απάδει προς τις ιδιότητες του Μεσολαβητή, σύμφωνα με τους διεθνείς Κανόνες. Ο Μάθιου Νίμιτς ως γνωστό ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ερήνη στα  Νοτιοδυτικά Βαλκάνια , με έδρα τη Θεσσαλονίκη και προφανή χρηματοδότηση του Σόρος. Λειτουργεί δε ως εντολοδόχος ξένων σκοτεινών δυνάμεων που αποβλέπουν να διαμελίσουν και να συρρικνώσουν την Ελλάδα στο επίπεδο των άλλων Βαλκανικών  κρατών, ώστε να κουμαντάρονται εύκολα.
5) Συγκρότηση Επιτροπής Μελέτης και Προβολής των Εθνικών Συμφερόντων της χώρας, στο Υπουργείο Εξωτερικών από διακεκριμένους Έλληνες πολίτες, με σοβαρές επιστημονικές γνώσεις για μια γενική επίθεση με στρατηγικό προγραμματισμό  να σταματήσει επί τέλους ο διασυρμός της χώρας .
6) Να καταγγελθεί διεθνώς ότι η δήθεν ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ είναι πρόσχημα συνωμοσίας σε βάρος της Ελλάδος διότι θέλουν να την διαμελίσουν  , αφού η FYROM είναι ήδη στο ΝΑΤΟ και συνεργάζεται μαζί του, στο Πρόγραμμα Συνεργασία για την Ειρήνη, που της παρέχει  Άμυνα και Ασφάλεια, τεχνολογικό εξοπλισμό κτλ. πέραν του ότι έχει παράσχει στρατιωτικές βάσεις στους Αμερικανούς, ενώ η βάση τους Bound  Steal που είναι δίπλα τους είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση, που έχει γίνει ποτέ, ώστε να υπερκαλύπτει όχι μόνο τα Σκόπια αλλά ολόκληρη την Νοτιοδυτική Ευρώπη. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να πείσει τον οποιοδήποτε αφελή ότι δεν υπάρχει θέμα ένταξης των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ, αλλά  η εκχώρηση του ονόματος  της Μακεδονίας από την Ελλάδα  στους Σκοπιανούς για τη νομιμοποίηση του σχεδιαζόμενου  διαμελισμού της Χώρας μας.
7) Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας αναφέρω ότι η φερεγγυότητα  του φορέα  του ΝΑΤΟ, Συνεργασία για Ειρήνη και Ένωση για Δράση, είναι τόσο μεγάλη, αρκεί να σας πω ότι και η  Κύπρος σήμερα συζητεί στη Βουλή της το ενδεχόμενο, να ενταχθεί και αυτή στο φορέα Συνεργασία για την Ειρήνη για  προφανείς λόγους  
8) Να καταγγείλουμε την ενδιάμεση Συμφωνία της Νέας Υόρκης του 1995, καθ’ όσον έχει εκπνεύσει η ισχύς της και έχει παραταθεί αορίστως,έτσι ώστε να απαλλαγούμε από τις δυσμενείς συμβατικές μας υποχρεώσεις όπως π.χ. η αναγνώριση του τεχνικού και παράνομου κράτους των Σκοπίων, η παραίτησή μας από  το δικαίωμά μας να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο για την επίλυση της διαφοράς μας για το όνομα, η εκ των πρωτέρων σύμφωνη γνώμη μας για την εισαγωγή των Σκοπιανών στο΄υς διεθνείς οργανισμούς στους οποίους η χώρα μας είναι ήδη μέλος
9) Τα συντηρητικά κόμματα, να ομολογήσουν το λάθος τους και να αποκηρύξουν την μειοδοτική – διάβαζε αποδεδειγμένως προδοτική τους στάση, για σύνθετο όνομα κτλ. για να μπορέσει η χώρα να βρει το βηματισμό της. Άλλωστε η μεταβολή των συνθηκών, όπως π.χ. η αλλαγή της ηγεσίας ενός κόμματος ,  επιτρέπει η επιβάλει την αλλαγή πολιτικής..
10) Να καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας η επιθετική προπαγάνδα των Σκοπιανών που αποτελεί έμμεση απειλή κατά της Εδαφικής μας Κυριαρχίας και της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του Κατ. Χάρτη του ΟΗΕ.
11) Να ζητηθεί η Γνωμοδότηση των Ακαδημιών όλου του Κόσμου  και των Διεθνών Δικαστηρίων και Διεθνολόγων κύρους, περί του εις ποίους ανήκει το όνομα Μακεδονία και η Μακεδονική Ιστορία (Ελληνιστική) στην Ελλάδα ή στους Σκοπιανούς;
12) Να γίνει παγκόσμια επίθεση, για την αποκατάσταση της Αληθείας, στις Κυβερνήσεις όλου του κόσμου, στα Πανεπιστήμια, στις Στρατιωτικές Σχολές, αλλά και στην Αίγυπτο και τη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, στην οποία οι Σκοπιανοί έχουν στείλει εκατό τόμους βιβλία της πλαστογραφημένης Μακεδονικής Ιστορίας.
 13)  Να  ενεργοποιηθεί η Διεθνής Συμφωνία της Ουέσκο  του 17970 ,η οποία έχει κυρωθεί  με Νόμο από την Ελλάδα [1103/22/29/12/ 1980] η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι  η Ιστορία, ο πολιτισμός και οι ηγετικές προσωπικότητες κάθε χώρας αποτελούν πολιτιστικά αγαθά , και προστατεύονται από τις διεθνείς συνθήκες. 



ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters