Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ : ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!



Του Δημητρίου Απόκη

Απόφοιτου του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University.
 

Η πέρα από τις προσδοκίες εντυπωσιακή παρουσία των Ελλήνων πολιτών, στο χθεσινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, ξεπερνά κατά πολύ τον καβγά γύρω από τα νούμερα και τον όγκο του, και αποδεικνύει ότι παρά την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας, του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ενός πολιτικού σκηνικού που παραμένει εγκλωβισμένο στην σκόπιμη ισοπέδωση της ιστορίας, της κληρονομιάς και κάθε ηθικής αξίας των εθνών, κρατών, από το σύστημα μιας στρεβλής παγκοσμιοποίησης, υπάρχει ακόμη Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες λίγο πριν το βήμα στην άβυσσο, σπάνε την οκνηρία τους και κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Η χθεσινή δυναμική παρουσία των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη, υπερβαίνει πολιτικές ιδεολογίες, μικροπολιτικές τακτικές και δείχνει ότι σιωπηρά αλλά σταθερά αρχίζει να διαμορφώνεται ένα ρεύμα επιστροφής στις ρίζες, την ιστορία, την κληρονομιά και τις αξίες της Ελλάδας. Ένα ρεύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη και σε κάθε χώρα έχει τα δικά του διακριτά χαρακτηριστικά. Ένα ρεύμα σιωπηρής, μέχρι αυτή τη στιγμή, αγανάκτησης το οποίο αρχίζει να μορφοποιείται και τείνει πολύ σύντομα να καταγράψει πλειοψηφικές τάσεις διεθνώς.

Η πολιτική ηγεσία στην ουσία αισθάνθηκε αμήχανα από τη χθεσινή παρουσία των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη. Με μια και μοναδική εξαίρεση(που δεν έχει αλλάξει θέση εδώ και δεκαετίες) οι Έλληνες πολιτικοί προσπάθησαν πριν και απέτυχαν, και αντέδρασαν κατόπιν χωρίς να καταλάβουν.

Η ηγεσία της Εκκλησίας, με όλο τον σεβασμό, αλλά είναι όπως δείχνουν τα γεγονότα αποκομμένη από το ποίμνιο, και εάν συνεχίσει σε αυτό το δρόμο θα το απωλέσει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για το έθνος στιγμή.

Τα μέσα ενημέρωσης, για μια ακόμη φορά αποδείχτηκαν κατώτερα των περιστάσεων αδυνατώντας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσουν το χρέος τους που είναι η αμερόληπτη παρουσίαση της είδησης με την έκφραση της άποψης να είναι καθόλα θεμιτή, αλλά να ακολουθεί την είδηση.

Το χθεσινό γεγονός ξεπερνά τα στενά όρια της ονομασίας των Σκοπίων και ας προσπαθήσουν κάποιοι να το περιορίσουν, να το μεταφράσουν στρεβλά και να το αγνοήσουν. Αυτό που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη, δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατανοούν, ότι πέρα από τα μνημόνια που έχουν εξουθενώσει την κοινωνία και έχουν οδηγήσει τη χώρα στο να απωλέσει μεγάλο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα και το έθνος αρχίζει να αγγίζει τα όρια της ύπαρξης και της επιβίωσης.

Το γεγονός ότι πριν καν αρχίσει η διαπραγμάτευση η Ελλάδα, έχει δώσει το φιλέτο, αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι πρόκειται για την αρχή ενός ντόμινο με πολλές δυσμενείς εξελίξεις. Και πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε, μέχρι που μπορεί να φτάσει η ηττοπάθεια; Πόσο βαρύ θα είναι στο τέλος το τίμημα.

Τα Βαλκάνια βράζουν. Η δολοφονία του μετριοπαθή Σέρβου πολιτικού ηγέτη, η υποβόσκουσα εκρηκτική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, το βρώμικο παιχνίδι της Αλβανίας, η εμπλοκή της Ρωσίας και τα σχέδια της Ουάσιγκτον, δεν αποτελούν καν θέμα έστω και απλής συζήτησης στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά το ένστικτο επιβίωσης του Έλληνα, όπως έδειξε χθες η Θεσσαλονίκη, παραμένει ζωντανό και ισχυρό, ξεπερνώντας το άνευρο και άοσμο πολιτικό σύστημα, το οποίο εγκλωβισμένο στη δίνη του Eurogroup, της λογιστικής των μνημονίων και των χρυσοκάνθαρων των Βρυξελλών, αδυνατεί να προσφέρει ηγεσία και όραμα.

Είναι πολύ νωρίς να το πει κανείς με βεβαιότητα, και ένα μόνο γεγονός δεν μπορεί να το εξασφαλίσει, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας περίπτωσης που η κοινωνία θα ηγηθεί των πολιτικών και εάν αρνηθούν να πάρουν το μήνυμα θα τους ξεπεράσει.

Η Ελλάδα είναι ζωντανή. Ισχύει το ίδιο για το πολιτικό της σύστημα; Μένει να το δούμε…
 

mignatiou.com
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters