Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΛΥΣΗ...ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ...


ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ





Του Μιχάλη Ιγνατίου
 
Η μαύρη επέτειος της εισβολής ήταν η αφορμή για να θυμηθούμε τις μέρες της προδοσίας της Κύπρου και η ευκαιρία για να προσγειωθούν και όσοι Ελληνοκύπριοι επιμένουν να εμπιστεύονται την Τουρκία και τους υποτακτικούς της στην Κύπρο – εξέχουσα θέση κατέχει ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Ο τελευταίος εξαπάτησε πολιτικούς και δημοσιογράφους οι οποίοι τον «αγιοποίησαν». Κακώς έπραξαν. Αλλά, ενώ έχουν καταλάβει ότι τους κορόιδεψε στον χείριστο βαθμό, συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν όπως τότε, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή με την προβιά του «ειρηνοποιού», επειδή δεν αντέχουν να παραδεχθούν το λάθος τους. Μα δεν χρειάζεται να το παραδεχτείτε. Αρκεί να σταματήσετε να τον πιστεύετε και να τον εμπιστεύεστε, διότι γίνεστε νεροκουβαλητές της προπαγάνδας της Τουρκίας, άθελά σας… Ο Ακιντζί είναι –έτσι πολύ απλά το καταθέτω– μία πολιτική απάτη. Επιλέχθηκε από τους ισλαμο-εθνικιστές της Τουρκίας να παίξει έναν ρόλο. Για δύο χρόνια τον έπαιξε καλά. Η ιστορία-παγίδα του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, που την έστησαν αριστοτεχνικά οι ακροδεξιοί ΕΛΑΜίτες, τον αποκάλυψε.
Αλλά η μεγάλη αποκάλυψη έγινε στο Κραν Μοντάνα, όπου ο κ. Ακιντζί έπαιζε τον έσχατο ρόλο και απλά εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον του κ. Αναστασιάδη όταν του έκανε νεύμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τη γλύτωσε στον ανασχηματισμό, για να μη συνδεθεί η απόλυσή του με το Κυπριακό, όπου ουσιαστικά απέτυχε να τερματιστεί η συζήτηση για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια. Αντίθετα «φούντωσε» και ευτυχώς φτάσαμε στο σημείο όπου κανένας Κύπριος ηγέτης, που σέβεται τον εαυτό του, ΔΕΝ θα δεχθεί τις εγγυήσεις της Τουρκίας, τα επεμβατικά της δικαιώματα στο νησί και την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων.
Πέραν των Βρετανών, που είναι φιλότουρκοι μέχρι αηδίας, οι υπόλοιποι αρχίζουν και χωνεύουν ότι η οποιαδήποτε υποχώρηση στα θέματα αυτά σημαίνει πολιτική αυτοκτονία. Και αυτό τρέμει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, που παρουσιάστηκε σαν «πληγωμένο αμπελοπούλι» στο ΡΙΚ. Έβγαζε απίστευτο εκνευρισμό, αλλά και φόβο, καθώς γνωρίζει ότι η πλειονότητα των ΑΚΕΛικών δεν συμφωνεί με τις θέσεις του. Ποιος εχέφρων άνθρωπος δέχεται παραμονή τουρκικών στρατευμάτων, τουρκικές εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα. Να το λύσουμε, ναι… Αλλά να γίνει η Κύπρος και ένα κανονικό κράτος. Αρκετά με τις διπλωματικές αλχημείες, για να βαπτιστεί το κρέας ψάρι.
Όπως πολύ σωστά έγραψε ο Κώστας Βενιζέλος, όποιος δέχεται παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων, ας τους πάρει σπίτι του. Μια απλή κουβέντα και διαπίστωση από έναν έγκυρο συνάδελφο, που έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από το ακροατήριο των κοινωνικών δικτύων, διότι είναι αυτή καθ’ αυτή η πραγματικότητα: ότι Κύπριοι πολιτικοί συζητούν σοβαρά να παραμείνει εσαεί η Τουρκία, και μετά τη λύση. Μα τότε τι σόι λύση θα είναι;
Και εδώ τίθεται το ερώτημα τι αποδέχεται και τι ΔΕΝ αποδέχεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στο Κραν Μοντάνα αυτός έσπευσε να πει το «όχι» – βεβαίως ήταν έτοιμος να το φωνάξει ο Νίκος Κοτζιάς. Στις ομιλίες του, με αφορμή το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, επανέλαβε τα «όχι» στα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Καλώς έπραξε.
Όμως, στην Ελβετία, πριν από το περίφημο δείπνο, υποχώρησε σε όλα τα άλλα θέματα. Μέχρι και την εκ περιτροπής προεδρία παραχώρησε. Είπαμε, κύριε Πρόεδρε, να τα μοιραστούμε ΟΛΑ με το 18% (έποικοι και Τουρκοκύπριοι), αλλά όχι να τους δώσουμε και το 51% στις εξουσίες και όχι μόνο. Το μέγα λάθος στο Κραν Μοντάνα είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης εισήλθε σε ένα παζάρι, με την πίεση του κ. Άντρου Κυπριανού, και εκεί έχασε και την μπάλα. Θεωρώ ότι το «όχι» σε όλα, στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, υπαγορεύθηκε από τον τρόμο που του προκάλεσε η συνειδητοποίηση ότι η Τουρκία, μέσω των παραχωρήσεων στους «αδελφούς» Τουρκοκύπριους, θα είχε υπό τον έλεγχό της και τις ελεύθερες περιοχές.
Οι πρώην φίλοι του και τώρα αντίπαλοί του, από τα στρατόπεδα του ΑΚΕΛ και του μπλοκ της «όποιας λύσης», που μπορούν και συνεδριάζουν σε… τηλεφωνικό θάλαμο, κατηγορούν τον κ. Αναστασιάδη ότι ενόψει των προεδρικών εκλογών φόρεσε… φουστανέλα. Χρησιμοποιούν την τετριμμένη αυτή φράση επειδή αυτοί μάλλον φοράνε… παντελόνια! Η αλήθεια είναι ότι οι επιτελείς του Προεδρικού Μεγάρου έχουν δώσει ένα «πατριωτικό» τόνο στην παρουσία του Προέδρου και στις εμφανίσεις του. Τα πράγματα πρέπει να είναι καθαρά, όπως και οι όροι του πολιτικού παιγνιδιού. Διότι εάν έχουν δίκιο οι πρώην φίλοι του και τώρα εχθροί του, ότι χρησιμοποιεί το εθνικό θέμα για κομματικούς λόγους, και ο ίδιος θα χάσει και η Κύπρος.
Τα όποια «όχι» του στην Ελβετία, ελπίζω να έχουν σχέση με τα πιστεύω του. Η καθαρή λύση πρέπει να είναι το ζητούμενο. Δεν είναι πρέπον, ούτε ορθό, εάν το επόμενο οκτάμηνο μέχρι τις εκλογές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίξει «πατριωτικά» με το εθνικό θέμα και μετά τις Προεδρικές –εάν τις κερδίσει– πάει «σφαίρα» για μεσοβέζικη λύση. Θα πρόκειται για πολιτική εξαπάτηση, κύριε Πρόεδρε, και είναι κάτι που δεν χρειάζεστε τώρα στη δύση της πολιτικής σας καριέρας. Ο καθένας έχει μία ιστορία και πρέπει να την προστατεύει, πόσο μάλλον την Κύπρο μας. Και είμαι σίγουρος πως συμφωνείτε μαζί μου.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΚΙΝΤΖΙ: 

Ζήσαμε επίσης και αυτό… Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ πιστεύει όλες τις ασυναρτησίες που του λέει ο κατοχικός ηγέτης. Εντάξει. Πρώην σύντροφοι είναι. Αλλά ο Ακιντζί εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα της Τουρκίας και προσωπικά του Ταγίπ Ερντογάν.
Δικαίωμά του να αντιπολιτεύεται τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να συσπειρώσει το πολυδιασπασμένο κόμμα του. Όχι όμως και να κάνει αντιπολίτευση με βάση τις πληροφορίες του κατοχικού ηγέτη…
Όσον αφορά αυτούς που κλέβουν σημαίες, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μπορεί να ‘ναι και Τούρκοι, που επιδιώκουν περαιτέρω διάσπαση του εθνικού μετώπου. Όμως, μπορεί να είναι και δικοί μας, από την ισχνή μειονότητα που μισεί οτιδήποτε το ελληνικό…


mignatiou.gr
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters