Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΠΩΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Ιστορική αναδρομή Μέρος Γ΄)


 
Του Πολίτη Παν.Παπαγαρυφάλλου 
Προέδρου «Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Α΄ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ : http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.gr/2017/06/blog-post_34.html 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ : http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.gr/2017/06/blog-post_28.html
  1. Οι εξελίξεις καλπάζουν γύρω από το όνομα ενώ η διαφθορά θεριεύει στην Ελλάδα. Εν μέσω διγλωσσίας, δολιχοδρομιών, ψευδολογίας και ξεπεσμού της εν Ελλάδι ατομικής καί πολιτικής ηθικής, το όνομα της Μακεδονίας, όλο και περισσότερο καθιερώνεται στη διεθνή κοινότητα υπέρ των Σκοπίων, τα οποία αυθαδιάζουν διαπιστώνοντας την φοβική στάση των Ελλήνων Πολιτικάντηδων. Δηλώνουν: «Η Ελλάδα θα πρέπει να διορθώσει τη στάση της απέναντί μας» (βλ. όπ.π. σελ. 142. Και τα εδώ γεγονότα έχουν ως πηγή το έργο μου: «Το χρονικό της Εθνικής Μειοδοσίας και ονόματος της Μακεδονίας, στη δεκαπενταετία 1990-2005, εκδ. «Γεωργιάδη», Αθήνα 2005).
  2. Υπό το πλέγμα αυτής της αρρωστημένης κατάστασης που κυριαρχεί στην Ελλάδα, ανατέλλει το νέο έτος 1995 με τούτη τη δήλωση του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκη ο οποίος ανασκοπώντας την προϊουσα εγκατάλειψη των εθνικών μας θεμάτων από τους κυβερνώντες, γράφει και τα εξής για την απεμπόληση του ονόματος: «Η ιερά υπόθεσις της νοσφίσεως του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια ουσιαστικώς εγκαταλείπεται» ενώ αναφερόμενος στους εκβιασμούς των Ευρωπαίων λέει ότι: «Οι Έλληνες δεν υπήρξαμε ποτέ αργυρώνητοι», συνιστώντας ν’απαιτήσει η Ελλάδα «ανάκτηση της εθνικής μας αποφασιστικότητος και αγωνιστικότητος» (βλ. όπ.π. σελ. 148 και «Εστία» 3-1-1995).
  3. Τα πάντα δρομολογούνται για τον μεγάλο εθνικό συμβιβασμό.
Ο υπουργός Θ. Πάγκαλος μιλώντας σε ραδιόφωνο, στις 3 Απριλίου 1995, διακηρύσσει ευθαρσώς: «Πρέπει η Ελλάδα ν’ αναγνωρίσει τα Σκόπια ως ¨Μακεδο­νική Δημοκρατία των Σκοπίων¨, ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου, από το «ποτέ σε απ’ευθείας διάλογο με τα Σκόπια» την εποχή αυτή «βάζει μέσον να δεχθούν οι Σκοπιανοί τον διάλογο» (βλ. όπ.π. σελ. 164-165).
  1. Στα τέλη του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου έρχεται στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδιος για το θέμα Ρ. Χόλμπρουκ, που κομίζει εντολές και αποφάσεις, τις οποίες σκιαγραφεί αντιπολιτευόμενη εφημερίδα: «Ενδοτική σε όλα η κυβέρνηση. Μας βάζουν θηλειά οι 3 Νονοί του Κλίντον. Μοιράζουν το Αιγαίο και βαφτίζουν τα Σκόπια Μακεδονία» (βλ. όπ.π. σελ. 166 και εφ. «Απογευματινή», της 9-4-1995).
Ο Αμερικανός επίσημος αναχώρησε χωρίς να  μάθουμε τίποτα για τις συνομιλίες που είχε με τον Παπανδρέου και τον υπουργό του ΥΠΕΞ Παπούλια, αλλά όλα δείχνουν ότι ο συμβιβασμός είχε δρομολογηθεί και αφού η Ελλάδα είχε αποδεχθεί την de facto ονομασία των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία (βλ. όπ.π. σελ. 191).
  1. Αρχές Σεπτεμβρίου 1995, ο υφυπουργός των ΗΠΑ ξανάρχεται μυστικά στην Αθήνα, για να προετοιμάσει «το πρελούντιο της Εθνικής Μειοδοσίας», όπως σχολίαζα τότε.
Η νέα άφιξη του Χόλμπρουκ οδηγεί ευθέως στην ωμή κατάλυση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, αφού ανάγκασε τον Παπανδρέου, όντως άρρωστο, να κάνει στροφή 180ο ως προς το όνομα.
Είναι η 5 Σεπτέμβρη του 1995 που οι ΗΠΑ υπαγορεύουν τη διαβόητη «Ενδιάμεση Συμφωνία» με τα Σκόπια και επιβάλουν, τις απ’ευθείας διαπραγματεύσεις (βλ. όπ.π. σελ. 194-198, όπου και σχόλια ολοκλήρου του αθηναϊκού Τύπου). Η «Αυγή» γράφει: «Απ’ευθείας διάλογος Made in USA» και ο «Ριζοσπάστης»: «Από το αυτί και στο δάσκαλο», ενώ η «Απογευματινή» είναι περισσότερο αιχμηρή: «Με μυστική συμφωνία ο Ανδρέας εξόφλησε το προεκλογικό χρέος του στους Αμερικανούς. Χάρισε το όνομα στους Σκοπιανούς», και ο «Ελεύθερος» κάνει λόγο για «Μαριονέτες των Αμερικανών».
  1. Αυτή η κατάπτυστη εθνομειοδοτική συμφωνία υπογράφτηκε στη Νέα Υόρκη στις 13 Σεπτεμβρίου 1995. Οι Σκοπιανοί πανηγυρίζουν τη διαβόητη «Ενδιάμεση Συμφωνία», η οποία αποφεύγει να ονομάσει την Ελλάδα -ως υπογράφουσα χώρα- και την χαρακτηρίζει «Πρώτο Μέρος» ενώ τα Σκόπια ονομάζονται «Δεύτερο Μέρος».
Επρόκειτο για μια Συμφωνία ευτελισμού της Ελλάδας, τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για τον τρόπο ανακοίνωσης και συνταξής της.
Ο αποπεμφθείς υπουργός Α. Σαμαράς δήλωνε οργίλως: «Έστω κι’αυτή τη στιγμή οι γνωστοί εργολάβοι του συμβιβασμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ν’αντιληφθούν τον κίνδυνο που συνεπάγοτναι για την Ελλάδα οι ενέργειές τους», ενώ ο Πρόεδρος του «Συνασπισμού» Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Η εικόνα, που δόθηκε είναι εικόνα προτεκτορά του. Από το σύνθημα η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, φθάσαμε στο ν’ανακηνώνει ο Αμερικανός διπλωμάτης έξω από το μαντρότοιχο της πρωθυπουργικής κατοικίας τι απεφάσισαν για την Ελλάδα οι Αμερικανοί», ενώ ο άλλοτε… εθνικόφρων Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, έσπευσε να στηρίξει την καταρρέουσα κυβέρνηση Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας «θετικές τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων», δεχόμενος τα πυρά της Ν.Δ. (βλ. όπ.π. σελ. 199-205 όπου και δημοσιεύματα Αθηναϊκού Τύπου).
Ο υπουργός ΥΠ.ΕΞ. Κ. Παπούλιας, από την πλευρά του, αισθάνθηκε ανακούφιση απ’ αυτή την αχαρακτήριστη Συμφωνία δηλώνοντας ότι: «Οδήγησε στην αποδέσμευση της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής από μια αγκύλωση που την επι­βά­ρυνε πάρα πολύ». (βλ. όπ.π. σελ.205 και «Ελευθεροτυπία» της 14-9-1995, σελ.7).
Ο γράφων σχολίαζε καυστικά: Οι λαϊκιστές είναι ζογκλέρ της πολιτικής απάτης!
  1. Επειδή όμως οι κοπριτοψηφοφόροι της Ελλάδας αισθάνονται –όλως ανεπιτρέπτως και «υπερήφανοι» – παραθέτω εδώ τα παρασκήνια αυτής της γραικύλικης Συμφωνίας όπως τα κατέγραψε σε βιβλίο του, λίγα χρόνια αργότερα, ο αρχιτέκτονάς της Αμερικανός υφυπουργός Ρ. Χόλμπρουκ.
Ιδού ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Ιδού το ΠΑΣΟΚ της ξευτίλας. Ιδού η Ελλάς της Μπανανίας.
Αντιγράφω από τις σελ. 326-327, του πιό πάνω έργου μου, από την εγγραφή «Κυριακή, 3 Μαΐου 1998, και με τίτλο: «Πώς ο Α. Παπανδρέου εκχώρησε στα Σκόπια το όνομα ¨Μακεδονία¨ – Εθνικός εξευτελισμός»!
Ρ. Χόλμπρουκ: «Προσγειωθήκαμε στην Αθήνα αργά το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου! Ο Κρίς Χιλ και ο ασκών Καθήκοντα πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμ Μίλερ συνέταξαν ένα σχέδιο ανακοίνωσης μέσα στο αυτοκίνητο, που με μια μεγάλη αστυνομική συνοδεία μας μετέφερε στο υπουργείο Εξωτερικών. …Όταν φθάσαμε στη βίλα της Εκάλης δεν είδαμε πουθενά τον Παπανδρέου. Αντί γι’αυτόν μας υποδέχθηκε η κυρία Παπανδρέου με ένα εκπληκτικό σχεδόν διαφανές κοστούμι πιζάμα, που έκρυβε ελάχιστα τα κρίσιμα σημεία της εντυπωσιακής ανατομίας…»
(Σημ. γράφοντως: Η Ελλάς ψυχορραγούσε και η πρωθυπουργική σύζυγος έκανε προκλητικές εμφανίσεις ενώπιον ξένων διπλωματών.)
Συνεχίζει ο διπλωμάτης των ΗΠΑ:
«Ήξερα ότι δεν θα συμμετείχε, στη συνάντηση, αλλά θα είχε πολύ μεγάλη επιρροή πάνω του. Τήν τράβηξα κατά μέρος και της είπα ότι μετέφερα ένα μήνυμα του Γκλιγκόροφ, το οποίο έδινε μια μοναδική ευκαιρία στον σύζυγό της. Της είπα ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να γράψει Ιστορία εκείνη την ημέρα…», Ιδού, λοιπόν, πως «γράφτηκε η Ιστορία» αυτή την αποφράδα ημέρα της 4ης Σεπτεμβρίου του 1995, η οποία ανακοινώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1995 και ιδού πως: «Προκειμένου να δώσουμε -συνεχίζει ο Χόλμπρουκ- κάποιου είδους πολιτική κάλυψη στον Παπανδρέου προτείναμε να εκδοθεί, μια ανακοίνωση… Ο Παπανδρέου έμοιαζε εμφανώς κουρασμένος… δεν έμοιαζε σε θέση να αποφασίσει…»
Το γεγονός της πλήρους βιολογικής αδυναμίας του Παπανδρέου, δίνει την ευκαιρία των πρωτοβουλιών στον Χόλμπρουκ, ο οποίος συνεχίζοντας γράφει: «Αφήστε τότε τις ΗΠΑ να λειτουργήσουν για την υπόθεση των Σκοπίων… θα πάμε τώρα στα Σκόπια, θα ακούσουμε τον Γκλιγκόροφ και θα σας τηλεφωνήσουμε από το γραφείο του… Με φωνή τρεμάμενη ο γέρων συνομιλητής μου είπε: «Σας συμπαθώ. Θέλω να κάνω κάτι για να βοηθήσω την Ειρήνη στη Βοσνία και να βοηθήσω τη χώρα σας. Θα σας εμπιστευθώ»
(Σημ. γράφοντος: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν σκέπτεται το εθνικό πρόβλημα της Ελλάδας αλλά το πώς «θα φανεί χρήσιμος στις ΗΠΑ»!)
Συνεχίζει ο υφυπουργός: «Τηλεφωνήστε μου από τα Σκόπια -λέει ο Παπανδρέου στον Χόλμπρουκ- που συνεχίζει: «Είπα στον Παπανδρέου ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη και πρότεινα να την ανακοινώσουμε ταυτόχρονα στην Ουάσινγκτον, στην Αθήνα και στα Σκόπια. Συμφώνησε, αλλά μου ζήτησε μόνο να κάνουν οι Αμερικανοί την ανακοίνωση και στις τρεις Πρωτεύουσες… Ο Μακεδόνας υπουργός Εξωτερικών κι εγώ (σ.σ. δηλαδή ο Χόλμπρουκ βάφτισε αμέσως τα Σκόπια Μακεδονία) δώσαμε συνέντευξη τύπου στα Σκόπια. Ύστερα από αίτημα του Παπανδρέου ο Τομ Μίλερ έκανε την ανάλογη ανακοίνωση στην Αθήνα (Σημ. Παν. Παπαγαρυφάλλου: και συγκεκριμένα στη βίλα της Εκάλης, παρισταμένου και συναινούντος του Α. Παπανδρέου), μια ακόμη απόδειξη της βαθιάς επιθυμίας των ηγετών της περιοχής να αφήσουν τις ΗΠΑ να ηγηθούν στην αναγκαστική επιβολή λύσεων σε αυτά τα μακροχρόνια προβλήματα… Ο «γόρδιος δεσμός» του Μακεδονικού είχε πλέον κοπεί»
Αυτά ιστορούσε ο Χόλμπρουκ στο σχετικό του αποκαλυπτικό βιβλίο, προσθέτοντας: «Η παρέμβασή μας έδειξε δυο βασικές αλήθειες για την περιοχή: Οι ΗΠΑ ήταν η μόνη χώρα που θα μπορούσε να εξαναγκάσει όλα τα μέρη να συμφωνήσουν σε μια λύση.» (Το πιο εκτεταμένο κείμενο σε μετάφραση υπάρχει στο «Βήμα της Κυριακής» της 3ης Μαΐου 1988, από το βιβλίο του Χόλμπρουκ).
Το τότε δικό μου σχόλιο κατέληγε: «Τι απάτη του Α. Παπανδρέου για τη διακηρυσσόμενη Εθνική Ανεξαρτησία! Κι όμως, ο «κυρίαρχος» λαός συνεχίζει ακόμη να τον δοξάζει. Είναι για λύπηση…»
Τώρα προσθέτω: Ντροπή του φαύλου και «κυρίαρχου λαού» που δεν τολμά να διεκδικήσει ούτε Εθνική Ανεξαρτησία, ούτε δικαιώματα στη ζωή, ούτε εθνική αξιοπρέπεια ούτε λαϊκή κυριαρχία. Σέρνεται στα τέσσερα!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters