Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ : ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Του Νίκου Παπαγεωργίου
 
Ο Ελληνικός λαός στη μακραίωνη ιστορία του έχει ορισθεί από τον θεό της Ελλάδος να φυλάσσει Θερμοπύλες. Εν τούτοις σε διάφορες ιστορικές περιόδους καταλαμβάνεται από ένα σύνδρομο ευπιστίας και αφέλειας. Έχει την τάση να δημιουργεί είδωλα τα οποία προσκυνά, τα αναδεικνύει σε μεγάλες προσωπικότητες θεωρώντας τους υπεράνθρωπους, με ικανότητες ηγέτη που θα μπορέσει να εκπληρώσει τα όνειρα του. Αυτά συμβαίνουν μέχρι την ώρα που μία απότομη μεταβολή των πολιτικών και οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, ανακαλύπτει την κενότητα και την αποτυχία των ειδώλων που έχει δημιουργήσει.
Με μία τάση αυτοκριτικής ο ίδιος ο λαός γκρεμίζει τα προηγούμενα είδωλα για να δημιουργήσει νέα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελληνική πολιτική σκηνή από την επομένη της Μεταπολιτεύσεως το 1974 μέχρι σήμερα. 

Η κρίση στα πολιτικά κόμματα και τη δημοκρατία
Η πολιτική κατάσταση των τελευταίων ετών, η οποία έφερε μεγάλη κρίση στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των Ελλήνων, θα πρέπει με νηφαλιότητα να τη σκεφτεί ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας.
Πρέπει προσεκτικά να δούμε εάν όλα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας είναι θέμα κρίσης των πολιτικών κομμάτων; Ή και της ίδιας της δημοκρατίας γενικότερα. Μήπως ήλθε η ώρα να αποφασίσουμε ποιο είναι εκείνο τα σκάφος πάνω στο οποίο θα μπορέσει να ορθοπλοήσει η Ελληνική Πολιτεία; Πρέπει με μεγάλη προσοχή να δούμε ποια θέση πρέπει να λάβουμε στην πολιτική και οικονομική διαμάχη που επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας. Διότι εκτός των δύο προηγουμένων εξακολουθεί να είναι και διαμάχη πολιτικοφιλοσοφική.

Πολλοί έχουν την άποψη ότι ο λαός δεν πρέπει να αναμιγνύεται σε αυτές τις υποθέσεις, για τις οποίες έχει εξουσιοδοτήσει τα πολιτικά κόμματα να λαμβάνουν αποφάσεις. Αυτό θεωρούν είναι το ιδανικό της δημοκρατίας. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι νέο. Ανέκαθεν μέσω του λαού τα πολιτικά κόμματα εξουσιοδοτούνται να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Εν τούτοις είναι απαράδεκτο μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας. Ο λαός να κρατά στάση αναμονής με τους ξενόδουλους που τον εξουσιάζουν και έχουν εκχωρήσει την πατρίδα του σε ξένα συμφέροντα, πάντα βέβαια με δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα....
Η υπομονή του λαού εξαντλείται
Η υπομονή του Ελληνικού λαού με την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά μαζί με τους δήθεν ανεξάρτητους, αλλά και για τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως είναι πρωτοφανής, αν αναλογιστούμε όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν τα ίδια προβλήματα. Αυτή η υπομονή είναι που τους έχει κάνει να αποθρασυνθούν και να κοροϊδεύουν τον λαό με δηλώσεις τύπου Φίλη ή Γεροβασίλη αλλά και των άλλων λαοπρόβλητων στελεχών της αριστεράς, που τελευταίο καιρό όπου τους βρει ο απλός λαός τους αποδοκιμάζει. Επί τέλους όσοι Έλληνες έχουν συναίσθηση της υπάρξεως τους και των ευθυνών τους, πρέπει να λάβουν θέση για τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την Ελληνική πατρίδα αλλά και για τους πολιτικούς.

Δυστυχώς όμως η συναίσθηση των ευθυνών και του καθήκοντος βρίσκεται σε μεγάλη στενότητα στην Ελλάδα. Ενώ όσοι κατέχουν την εξουσία κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να διατηρήσουν τις πολυθρόνες τους. Επομένως προκύπτει η ανάγκη ο λαός να αναζητήσει νέα πολιτικά σχήματα τα οποία θα αγωνιστούν για την πατρίδα, και όχι για το κομματικό συμφέρον και το βόλεμα των στελεχών τους. Εθνικά πολιτικά σχήματα που θα αφοσιωθούν στην ιδέα του Έθνους. Οι σημερινοί πολιτικοί πιστεύουν ότι η πατρίδα είναι ιδιοκτησία τους και με αυτόν τον γνώμονα πολιτεύονται.

Έφτασε πιστεύουμε επιτέλους και στην πατρίδα μας η ώρα, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη της Ευρώπη, οι Έλληνες εθνικιστές να ζητήσουν από την Ε.Ε. αυτά που μας ανήκουν σαν ισότιμο μέλος της. Ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουμε πίσω την εθνική μας ταυτότητα και να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές του λαού μας. 
Και αυτό είναι πόθος όλων των Ελλήνων εθνικιστών....ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.