Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣΤου Καθηγητή Ανδρέα Αθηναίου

τέως Πληρεξούσιου Υπουργού

Ελευθερία και Αλήθεια, έννοιες-πραγματικότητες για τις οποίες η Ελλάδα υπηρξε διαχρονικά οχι απλό σύμβολο αλλά βίωμα - περιεχόμενο ζωής.*

Η Aλήθεια προσεγγιζεται και κατακτάται, είτε με την Αθωότητα (κατάθεση Καρδιάς) είτε ΚΑΙ με την ΣΟΦΙΑ (Κατάθεση Ψυχής). Και την Στιγμη που η Αθωότητα απειληθεί να χαθεί, είναι το κρίσιμο σημείο που πρέπει να γίνει Κατάθεση Ψυχής, το κρίσιμο σημείο που πρέπει η ΣΟΦΙΑ να προστατέψει το συναίσθημα, έτσι ώστε και μέσα από την υπερβατική αφαίρεση, αλλά και από την -αποτέλεσμα της κατάθεσης ψυχής- διατήρηση της 'αθωότητας', ο Ανθρωπος να παραμείνει ΑΛΗΘΙΝΟΣ, άρα και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να αναζητά την Αλήθεια και την Δικαίωση.

Οταν ένας Λαος απειληθεί να χάσει την Ικανότητα της Κατάθεσης Καρδιάς, και δεν έχει την ικανότητα στο σημείο αυτό να καταθέσει ψυχή, έχει χάσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του, ΚΑΙ την Ατομική ΚΑΙ την Συλλογική.

Οταν ένας Λαός δεν έχει την ικανότητα της Υπερβατικής Αφαίρεσης την στιγμή που κινδυνεύει η συναισθηματική του υπόσταση, ειναι έρμαιο της Εξουσίας.

Γιατί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΑΛΗΘΕΙΑ , προσεγγίζονται και βιώνονται μόνο με «Κατάθεση Καρδιάς», με «Κατάθεση Ψυχής», μόνο με ικανότητα 'κατάθεσης Καρδιάς', 'κατάθεσης Ψυχής'.

Για αυτό και ο σύγχρονος Κατακτητής, η εξουσία, στοχεύει στο να πνίξει το συναίσθημα του Ελληνα και της Ελληνίδας που τους χάριζε πάντα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ , το προνόμιο της Ελευθερίας, και ακόμα μέσα από μια κακοποίηση της ψυχής μέσα από την επικράτηση και «επανάσταση των βλακών», να 'κατεβάσει' τους Ελληνες από το Συναίσθημα και από την Αφαιρετική Υπέρβαση στο ένστικτο, να κάνει ανίκανους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΨΥΧΗ στην όποια Δημιουργία, στην όποια Δικαίωση, και συνεπώς και στην Αλήθεια και στην Ελευθερία.

Η Σύγχρονη «Σκλαβιά» , ο «σύγχρονος Σκλάβος» είναι το ανθρωπάκι που δέσμιο του 'εικονικού' και υποχείριο του ένστικτου, έχει γίνει ανίκανο να καταθέσει καρδιά, ανίκανο να καταθέσει ψυχή.Γιατί Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣσσ: οι στοχασμοι αυτοι γράφτηκαν για την 25η Μαρτιου συνειδητά μέρα γιορτής, της Ελευθερίας και της Αλήθειας, που ειναι έννοιες-πραγματικότητες για τις οποίες η Ελλάδα υπήρξε διαχρονικά οχι απλό σύμβολο αλλά βίωμα- περιεχόμενο ζωής.
 


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
http://www.hellenic-foundation.gr/whoiswho.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.