Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

ΘΡΑΚΗ:ΟΤΑΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ...

Του Παντελή Καρύκα
 
Οι ψηφοφορία για της Ευρωεκλογές που διεξάγεται σήμερα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Για την περιοχή της Θράκης, εκεί που το κόμμα των ενεργούμενων του τουρκικού προξενείου, ενισχυόμενο από την αβελτηρία Ελλήνων, θα διεκδικήσει τις ψήφους των Ελλήνων της μειονότητας, σε συνεργασία με την «Κίνηση Αυτοχθόνων Μακεδόνων Φεντεραλιστών».

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών οριστικοποιήθηκε στα μέσα Μαΐου. Το ερώτημα όμως είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη Θράκη, αν το κόμμα DΕΒ επιτύχει υψηλό ποσοστό. Αλήθεια, στην περίπτωση αυτή τι θα έχει να πει ο γνωστός υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε τη μειονότητα «ενιαίο τουρκικό πράγμα»; Τι θα έχουν να πουν τα άλλα κόμματα, στελέχη των οποίων έσπευσαν να πάρουν την «ευλογία» του προξενείου, πριν τον πρώτο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών;
Την ίδια ώρα στην Αθήνα, η μόνη συζήτηση που γίνεται αφορά την επικράτηση του τάδε ή του δείνα κόμματος, των «μερκελιστών» ή των «αντιμνημονιακών πατριωτών», ώστε οι μεν να φύγουν και οι δε να έρθουν. Για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς. Αφού μας αρέσει να διχαζόμαστε επιλέγοντας μάλιστα για τους αντιπάλους μας τις πιο ηλίθιες ταμπέλες. Ισχύει για όλους αυτό…

Είναι δεδομένο, ότι στη Θράκη οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαπράξει εγκλήματα, από τα Σεπτεμβριανά του 1955 και εντεύθεν. Είναι δεδομένο ότι στο βωμό της ψηφοθηρίας, Έλληνες πολιτικοί δεν δίστασαν να «προσκυνήσουν» στις επιθυμίες του τουρκικού προξενείου, το οποίο φαίνεται ότι είναι σε θέση να διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό ψήφων της μειονότητας και να τις «προσφέρει» κατά το δοκούν.

Τώρα όμως, με την αυτόνομη κάθοδο του DEB στις Ευρωεκλογές, τα δεδομένα αλλάζουν. Η Άγκυρα δείχνει να θεωρεί ότι έφτασε η στιγμή να διεκδικήσει, μέσω των ενεργούμενων της, άλλα προνόμια στη Θράκη, βάζοντας μάλιστα στο παιχνίδι και τους «μακεδόνες», εκμεταλλευόμενη δηλαδή ένα ακόμα ανοικτό ελληνικό εθνικό μέτωπο.
Και η απάντηση της Αθήνας; Ουδεμία. Μόνο οι γνωστές επωδοί περί σταθερότητας από τη μια, που πάντως δεν στερείται βαρύτητας ως επιχείρημα και της ανατροπής από την άλλη, της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής, χωρίς ποτέ να αναφέρεται επί ποίων δεδομένων η ανατροπή αυτή θα στηριχθεί και πως θα προστατευθούμε ώστε η όποια ανατροπή να μην δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που ευελπιστούμε να μας επιλύσει.
Οι Ευρωεκλογές αυτές είναι κρίσιμες, όχι γιατί στις 26 Μαΐου θα πέσει η κυβέρνηση, όπως διατείνονται ορισμένες πολιτικές δυνάμεις, αλλά γιατί για πρώτη φορά, παίζονται τόσα πολλά στη Θράκη, σε συνδυασμό πάντα με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και προσφάτως και στα Δωδεκάνησα, αν και για τους σχεδιασμούς στην τελευταία αυτή περιοχή ο παρών ιστοχώρος έχει προειδοποιήσει εδώ και χρόνια για τη μεθόδευση, αρχικά μέσω του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC), με τον πρώην γενικό γραμματέα που ήταν Τούρκος.
Η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, δεν πέφτει στις Ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα λάβει η αντιπολίτευση. Θα πέσει αν καταψηφιστεί σε εθνικές εκλογές, ή εάν το αποφασίσει η ίδια, είτε για να βρει εύσχημο τρόπο πολιτικής διαφυγής, είτε για να αναβαπτιστεί και να ενισχύσει τη νομιμοποιητική της βάση, εάν αυξηθεί πολύ η πίεση και η χώρα καταστεί… μη λειτουργική. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά πολιτικάντικες ανοησίες προς τέρψη μερίδας ψηφοφόρων που ζει κι αναπνέει για τον «τζερτζελέ» των εκλογών και τα κομματικά περίπτερα των υποψηφίων.
Τα σοβαρά προβλήματα όμως, θα είναι ενώπιον όλων μας και στις 26 Μαΐου, είτε πρώτο κόμμα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, είτε όποιο άλλο. Ας φανταστούμε όμως ποιες θα είναι οι συνέπειες αν στη Θράκη το DEB λάβει υψηλό ποσοστό… εκτός κι αν εμείς συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε πιο πολύ για ποιον νέο «σωτήρα» θα υποστηρίξουμε, με άλλους να κεφαλαιοποιούν τη συλλογική μας ανοησία και να την αξιοποιούν προωθώντας τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.


http://www.defence-point.gr/news/?p=103013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.