Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ : ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ


Του Χρήστου Χαρίτου 
μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. 

Ακούμε συνεχώς ότι η "Αριστερά πολεμάει την παγκοσμιοποίηση", ότι υπερασπίζεται τα "κοινωνικά δικαιώματα και το περιβάλλον". Καιρός να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η Αριστερά δεν μπορεί ποτέ να πολεμήσει την παγκοσμιοποίηση διότι είναι κλώνος μίας παγκόσμιας και οικουμενικής ιδεολογίας: του κομμουνισμού. Η Αριστερά είναι παιδί της Α' Διεθνούς που είχε ως στόχο την συνένωση όλων των σοσιαλιστικών-κομμουνιστικών κομμάτων με σκοπό την "παγκόσμια επανάσταση". Η Αριστερά ήταν πάντα διεθνιστική και πολέμια των εθνικών διαφορών και πολιτισμών, αφού για αυτή ο άνθρωπος δεν έχει εθνική ταυτότητα και ιστορία αλλά μόνο κοινωνική θέση στην παραγωγική διαδικασία: "οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα".

Η Αριστερά από την ίδρυση της Α' Διεθνούς το 1864 έως και την πτώση του κομμουνισμού το 1989 αγωνίσθηκε λυσσαλέα να πραγματώσει την παγκοσμιοποίηση του κομμουνισμού. Τα μέσα που χρησιμοποίησε ήταν η βία και ο ολοκληρωτισμός. Οι σφαγές του Στάλιν, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως του Μάο, τα πογκρόμ των Ερυθρών Χμερ και τα εγκλήματα των εντολοδόχων του Ζαχαριάδη στην Ελλάδα ήταν ενταγμένα στον ίδιο παγκόσμιο σκοπό: την εδραίωση του κομμουνισμού σε πλανητική κλίμακα.


Πως λοιπόν να μας πείσει η Αριστερά ότι είναι "εχθρός της παγκοσμιοποιήσεως"; Αντιθέτως, ήταν και είναι, ένας από τους καλύτερους κλώνους της παγκοσμιοποιητικής διαδικασίας, δίδυμο τέκνο του "φιλελευθερισμού χωρίς σύνορα", τον οποίο, υποτίθεται πολεμάει. Αν είναι έτσι τα πράγματα ποιος μπορεί να βάλει εμπόδια στην παγκοσμιοποίηση και στην κατάλυση των εθνικών συνόρων που αυτή συνεπάγεται; Μόνο η ύπαρξη κυριάρχων εθνών-κρατών θέτει εμπόδια στην παγκοσμιοποίηση σήμερα.

Οι κυριότεροι φορείς της παγκοσμιοποιήσεως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ο.Ν.Ε., ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το Δ.Ν.Τ. και η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και όλοι οι Οργανισμοί που προωθούν το "εμπόριο χωρίς σύνορα" και την "ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων και εργαζομένων". Κοινός εχθρός όλων αυτών είναι η εθνική κυριαρχία. Διότι κάθε έθνος που είναι κυρίαρχο δεν επιτρέπει σε αυτούς τους Οργανισμούς την απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές του ή στις πλουτοπαραγωγικές του πηγές. Κάθε κυρίαρχο έθνος προστατεύει την εθνική του οικονομία, όπως προστατεύει και τον εθνικό του πολιτισμό από αλλότρια ιδεολογήματα, και κατοχυρώνει την πολιτική του αυτονομία στους διεθνείς οργανισμούς.

Για παράδειγμα, πως η Ε.Ε. θα μπορεί να ελέγχει την πετρελαϊκή πολιτική της Νορβηγίας όταν η τελευταία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. και θεωρεί το πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας εθνική της υπόθεση; Πως μπορεί η Ε.Ε. να χειραγωγήσει τα επιτόκια και τη φορολογική πολιτική στην Ο.Ν.Ε. όταν η στερλίνα, το ελβετικό φράγκο ή τη σουηδική κορώνα είναι ανεξάρτητα εθνικά νομίσματα στις διεθνείς χρηματαγορές; Πως οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να προωθήσουν την βιο-τεχνολογία στον αγροτικό τομέα σε παγκόσμια κλίμακα, αν δεν την επιβάλλουν μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου; Πως οι δυτικές χώρες θ' αφαιμάξουν τον φυσικό πλούτο της Αφρικής και της Ασίας αν δεν επιβάλλει το Δ.Ν.Τ. ως πανάκεια την απορύθμιση (deregulation) των αγορών τους;

Μόνο το έθνος σήμερα εγγυάται την ελευθερία των πολιτών του, διότι τα έθνη έχουν πολίτες ενώ η παγκοσμιοποίηση θέλει υπηκόους και καταναλωτές. Και ελευθερία υπάρχει μόνο όταν υπάρχουν επιλογές για τους λαούς και τους πολίτες. Αν είσαι υποχρεωμένος να πωλήσεις την παραγωγή του βοδινού σου κρέατος στην Mac Donald's, ή να αγοράσεις τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους από την Monsado δεν είσαι ελεύθερος ούτε ως παραγωγός, ούτε ως καταναλωτής.

Αν ψηφίζεις μία κυβέρνηση η οποία όμως δεν είναι κυρίαρχη, διότι η πραγματική εξουσία βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της Φραγκφούρτης, ή στις εκάστοτε αποφάσεις του Γερμανο-γαλλικού άξονα τότε δεν είσαι ελεύθερος ούτε ως έθνος. Αυτό λοιπόν θέλει και η παγκοσμιοποίηση: ελεγχόμενα έθνη, ελεγχόμενους πολίτες, ελεγχόμενη γνώση, ελεγχόμενες αγορές, ομοιογενοποίηση-τυποποίηση ανθρώπων και πολιτισμών.

Αν θέλουμε να πολεμήσουμε ουσιαστικώς την παγκοσμιοποίηση πρέπει να ενδυναμώσουμε τους μηχανισμούς και τους θεσμούς της εθνικής κυριαρχίας, να προστατεύσουμε τον Ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, να σταθούμε στο πλευρό της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και να αυξήσουμε τους βαθμούς ελευθερίας του Έλληνα πολίτη στην οικονομία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό.

Η λαϊκή κυριαρχία πρέπει να ασκείται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εν ονόματι του Ελληνικού έθνους και λαού. Δεν την παραχωρούμε στην απρόσωπη και πολυ-εθνική γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ο Έλλην πολίτης εκφράζει την βούλησή του ψηφίζοντας και εκλέγοντας κυβέρνηση και πολιτική, αυτό είναι Δημοκρατία και εθνική κυριαρχία.

Διότι η Δημοκρατία έχει πάντα εθνική βάση καθώς λειτουργεί γύρω από το Δήμο και τον "όμαιμο-ομόγλωσσο-ομότροπο Λαό", ενώ τα υπερ-εθνικά μορφώματα και οι Αυτοκρατορίες είναι πάντα εχθρικές έναντι των εθνών και της ελευθερίας των πολιτών διότι δεν διαθέτουν καμμία νομιμοποιητική βάση. Αν θέλουμε σήμερα να υπερασπισθούμε την ελευθερία μας από την παγκοσμιοποίηση πρέπει να υπερασπισθούμε τον μοναδικό θεσμό που την κατοχυρώνει: το έθνος-κράτος.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters