ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ": Και στα ‘Ποσειδώνια 2008’ και συγκριμένα την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008, ο Λέων Πατίτσας έκανε τη δεξίωση του πάνω στο ‘Αβέρωφ’.
Δεν υπάρχει ευκολότερο πράγμα από το να διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας. Σε αυτό είμαστε ιδιαίτερα ικανοί και αφάνταστα υποκριτές. Ανήκουστο! Πρωτάκουστο! Βεβήλωσαν το ‘Αβέρωφ’! Εάν όμως οι κυριακάτικες εφημερίδες δεν είχαν ολοσέλιδες φωτογραφίες των χορευτικών επιδόσεων Πατίτσα και Χρουσαλά πάνω στο θωρηκτό ‘Αβέρωφ’, όλα θα ήταν μια χαρά.
Όπως μια χαρά και καλώς καμωμένα είναι όλα τα πράγματα στη χώρα μας, αρκεί να μη τα παρουσιάσουν αρνητικά τα Μέσα Ενημέρωσης.
Και στα προηγούμενα ‘Ποσειδώνια του 2008’ και συγκριμένα την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008, ο Λέων Πατίτσας έκανε τη δεξίωση του πάνω στο ‘Αβέρωφ’ (ΦΩΤΟ).
Και τότε ο καπετάνιος του πλοίου είχε μιλήσει για τα ιερά και όσια της πατρίδας μας.
Και τότε είχαν στηθεί μπουφέδες και είχαν προσφερθεί cocktails.
Και τότε το ‘Αβέρωφ’ είχε γεμίσει κόσμο που έτρωγε και έπινε.
Και τότε ο κόσμος διασκέδασε ανάμεσα από τα ιστορικά κανόνια του πλοίου- Μουσείου και Μνημείου.
Και μη ξεχνάμε ότι το ‘Αβέρωφ’ δεν είχε δοθεί μόνο για τις εκδηλώσεις του Πατίτσα αλλά και για εκδηλώσεις πολλών άλλων.
Τότε όμως τα Μέσα Ενημέρωσης δεν παρουσίασαν το γεγονός με ολοσέλιδες φωτογραφίες και εκτενή δημοσιεύματα.
Τότε ο Πατίτσας δεν ήταν νιόπαντρος και πασίγνωστος.
Τότε δεν υπήρχε Μαριέτα Χρουσαλά τουλάχιστον ως σύζυγος.
Τότε δεν υπήρχαν ανάμεσα στους καλεσμένους τόσα πολλά μοντέλα.
Τελικά η διάρρηξη των ιματίων μας είναι ενέργεια εντελώς ρατσιστική και μεροληπτική.
Εάν ο Πατίτσας είχε βάλει λουλούδια πριν τη σκάλα του πλοίου δεν θα πείραζε κανέναν. Πείραξε όμως επειδή έβαλε ανθοδέσμες που έμοιαζαν γαμήλιες.
Εάν ο Πατίτσας είχε νυμφευτεί κόρη ναυάρχου και χορεύανε καλαματιανό δεν θα πείραζε κανέναν. Πείραξε όμως επειδή νυμφεύτηκε και χόρεψε με μοντέλο.
Εάν ο Πατίτσας είχε καλέσει την Ένωση Κρητών και είχαν χορέψει πεντοζάλη δεν θα πείραζε κανένα. Πείραξε όμως επειδή χόρεψαν ζεϊμπέκικο.
Δυστυχώς, στη χώρα μας το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται προσδιορίζεται από τη χρονική στιγμή, από την προβολή του γεγονότος και από τη διάθεσή μας.
Βεβαίως και το ‘Αβέρωφ’ εντάσσεται στα ιερά και όσια της πατρίδας μας.
Και γι αυτό ακριβώς το λόγο δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται οποιαδήποτε εκδήλωση δεν ταιριάζει απόλυτα στη φυσιογνωμία του μνημείου αυτού.
Δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται ούτε φαγητά, ούτε ποτά, ούτε οποιουδήποτε είδους διασκέδαση κάτω από τα δοξασμένα κανόνια του.
Ολίγον ιερόν, ολίγον όσιον, αν και μας χαρακτηρίζει (βλ. ολίγον έγκυος) είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
Ας γίνουμε επιτέλους λιγότερο υποκριτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου