Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

1η ΗΜΕΡΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ



[ΑΔΩΝΙΣ.jpg]Γράφει ο:ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Αν και το σαββατοκύριακο έχω σκοπό να γράψω ένα πολύ αναλυτικό άρθρο για τό τί ακριβώς συνέβη στην Βουλή, εν τούτοις θα προσπαθήσω να σας παρουσιάζω εν συντομία το τί ακριβώς συμβαίνει ανά ημέρα για να είστε, όσοι ενδιαφέρεστε γι'αυτό το θέμα, ενημερωμένοι για το τί κάνει ο καθένας μας εκεί.
1ον Το πιο εντυπωσιακό γεγονός της χθεσινής ημέρας, είναι χωρίς αμφιβολία το ότι και η "Νέα" Ν.Δ. του κ. Αντώνη Σαμαρά, συνέχισε την γραμμή Παυλόπουλου και ψήφισε υπέρ της Συνταγματικότητος του Νομοσχεδίου. Υπενθυμίζω ότι όταν είχαμε θέσει το ζήτημα της Αντισυνταγματικότητος στην συζήτησι στην Επιτροπή, στηριζόμενοι σε κείμενα του Τσάτσου, αλλά και άλλως Συνταγματολόγων και μάλιστα αριστερών, ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος εκ μέρους Ν.Δ. είχε υποστηρίξει την συνταγματικότητα του Νομοσχεδίου. Όταν αυτό το ανέφερα δημοσίως και στις Ειδήσεις του B.S., αλλά και στην εκπομπή του κ. Χατζάρα το ίδιο βράδυ, οι διάφοροι γνωστοί υμνητές του κ. Σαμαρά, είχαν αμφισβητήσει την ειλικρίνειά μου. Και σε κάθε περίπτωσι είχαν σημειώσει ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν εκφράζει την νέα ηγεσία και ότι η γνώμη του κ. Σαμαρά θα εκφραζόταν μέσα στην Ολομέλεια. Πράγματι λοιπόν χθες ο κ. Τζαβάρας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., θερμός υποστηρικτής του κ. Σαμαρά και ορισθείς από αυτόν στην θέσι του εκπροσώπου, ανέλυσε όπως θα δείτε και στον Ευώνυμο, το γιατί το νομοσχέδιο αυτό είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. Δηλαδή για όσους δεν το κατάλαβαν, ασχέτως του τί λέει η Ν.Δ. στην ουσία ήδη ψήφισε ΥΠΕΡ του Νομοσχεδίου σε κοινή γραμμά με το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Η στάσις αυτή της Ν.Δ. είναι πολύ σημαντική διότι όταν θα εκδικαστή η προσφυγή κατά του Νόμου, τότε θα είναι εύκολο για τους Δικαστές του ΣτΕ να ισχυριστούν, ότι ακόμη και η Ν.Δ. που ήταν "κατά" του νομοσχεδίου, το θεωρεί Σύννομο. Πρόκειται περί μαχαιριάς στον αγώνα που τόσο καιρό κάναμε. Αν και είχα από καιρό καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κ. Σαμαράς καθαρά προσχηματικά και λόγω της πολιτικής πιέσεως του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τελικώς "όχι" στο νομοσχέδιο, η χθεσινή ψήφος ΥΠΕΡ του νομοσχεδίου της Ν.Δ. νομίζω ότι διαλύει και την παραμικρή αμφιβολία...Ο κ. Σαμαράς διαδοχικά αρνήθηκε να υιοθετήση το αίτημα για Δημοψήφισμα, να συνδέσουμε την επανεκλογή Παπούλια με την απόσυρσι του Νομοσχεδίου και τώρα να υποστηρίξη την Αντισυνταγματικότητα του νόμου...τα συμπεράσματα δικά σας. Το πιο εντυπωσιακό ήταν, ότι επρόκειτο περί εντολής της ηγεσίας καθώς πάρα πολλοί συνάδελφοι της Ν.Δ. διαφωνούσαν με αυτήν την θέσι και γι'αυτό και την ώρα της ψηφοφορίας, για να μην ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου, βγήκαν έξω από την αίθουσα...εδώ δηλαδή δεν ισχύει για τον κ. Σαμαρά ούτε καν το επιχείρημα ότι ακόμη δεν ελέγχει την Κ.Ο. και θα αλλάξη μετά το Συνέδριο. Η Κ.Ο. ήταν έτοιμη να ψηφίση ΚΑΤΑ και ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή για ΥΠΕΡ...Σας προσκαλώ να δείτε δε στον Ευώνυμο την τοποθέτησι του κ. Τζαβάρα, ο οποίος προσπαθεί να μας πείση για το πόσο η Ν.Δ.θέλει να εξασφαλίση το δικαίωμα της ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές στους φιλήσυχους μετανάστες...
2ον Γράφτηκαν για να μιλήσουν οι περισσότεροι βουλευτές, πάνω από 80, που έχουν γραφτεί ποτέ σε συζήτησι Νομοσχεδίου. Αυτό αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον της ελληνικής Κοινωνίας. Μόνον στον Προϋπολογισμό μίλησαν περισσότεροι, που εκεί μιλούν όλοι ούτως ή άλλως.
3ον Γράφτηκαν για να μιλήσουν και οι 15 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. δηλαδή το 100% της Κ.Ο. μας.
4ον Τόσο οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΠΑΣΟΚ συνεχώς επιτίθεντε μόνον σε μας. Εμένα προσωπικώς δεν με άφησαν σχεδόν να πω έστω μία κουβέντα εν ηρεμία. Η πρόεδρος εκείνη την ώρα, η κα Νικολαϊδου από το ΚΚΕ, προσπάθησε να μου κλείση τα μικρόφωνα και να με κατεβάση από το βήμα, ενώ μου είχαν φάει τον χρόνο με φωνές από κάτω, χωρίς να με προστατεύση, πράγμα πρωτοφανές για το Κοινοβούλιο, που δείχνει πόσο τους έχουμε εξοργίσει.
5ον Οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ είναι "παγωμένοι" προφανώς λόγω των εσωκομματικών τους αντιδράσεων, στο δε επιχείρημα περί του Δημοψηφίσματος το μόνον που έχουν να πουν είναι να ουρλιάζουν και να μήν καταθέτουν ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα για το γιατί το αρνούνται.

Συνεχίζουμε γερά και σήμερα.
Υ.Γ. Καταθέσαμε ήδη αίτημα Ονομαστικής Ψηφοφορίας επί της Αρχής (λογικά θα διεξαχθή η ψηοφοφορία κάποια στιγμή σήμερα), αλλά και επί 8 ξεχωριστά άρθρων (ψηφοφορίες που θα γίνουν από αύριο)

SKEFTOMASTEELLHNIKA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters