Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Η ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΑΞΙΑ


Του Δ.Π.

Η ιστορική πένα που αφηγείται δια του αστήρευτου μελανιού που χύνει εδώ και χιλιάδες χρόνια, τα κατορθώματα της ελληνικής φυλετικής οντότητας εξακολουθεί να συναρπάζει τα ελληνόψυχα και εθνικά σκεπτόμενα μέλη της σύγχρονης κοινωνίας. Αν εξετάσουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής φυλής μακροσκοπικά θα κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο  αξίζει να της πλέξουμε εγκώμιο. Από τον Αχιλλέα και τον Ιάσωνα ως τον Μέγιστο των Ελλήνων, από τον Ηράκλειο ως τον Παλαιολόγο και από τον Κολοκοτρώνη ως τους ήρωες των νεότερων χρόνων παρατηρούμε ένα λαό που  απώτατος σκοπός του ήταν να μεγαλουργήσει ακόμα και όταν όλα τα όνειρα του για τον κόσμο είχαν μετατραπεί σε στάχτες και ερείπια. Βλέπουμε επίσης τη σκυτάλη του αίματος να παραδίδεται από γενιά σε γενιά αποδεικνύοντας τους αδιάρηκτους διαγενεακούς  δεσμούς  αλλά και τη μετάδοση της θεληματικής δύναμης η οποία κατέκλυζε και συνεχίζει να κατακλύζει την ψυχή κάθε ακραιφνούς Έλληνα!
Δεν δύναται να λησμονηθεί ο αγώνας του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο οποίος μέσω των εκπολιτιστικών εκστρατειών του εξακτίνωσε τον ελληνικό λόγο ως την εσχατιά της οικουμένης. Δεν γίνεται να διαγραφούν  από τη μνήμη μας οι υπερφυσικές πολεμικές ικανότητες των αρχαίων ηρώων που πριν ριχτούν στη μάχη με λιονταρίσιο θάρρος, έψαλαν παιάνες, βάφοντας τους χιτώνες τους κόκκινους από το αίμα των εχθρών. Οι Θεοφώτιστοι Αυτοκράτορες της Ρωμιοσύνης που με τη φλόγινη ρομφαία τους υπέταξαν τα μη ευγενή έθνη και τα ενέταξαν στη σφαίρα του πολιτισμού και της δικαιοσύνης. Οι ηρωικοί ακρίτες που στις άκρες της  ελληνικής επικράτειας ρίσκαραν τη ζωής τους ώστε να διατηρήσουν αμόλυντο από το βαρβαρικό πόδι  το ιερό χώμα της πατρώας γης πρέπει να αποτελούν ινδάλματα και εμπνευστικούς παράγοντες για τους επιγόνους τους, οι οποίοι το επιβεβαίωσαν με τον πιο απαράμιλλο τρόπο όταν ζύμωσαν την ελληνική γη με το αίμα τους στους νεώτερους χρόνους,από το  ορμητικό ποτάμι της Εθνεγερσίας του 1821 ως το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Μελετώντας  διαρκώς τα γραπτά που εξιστορούν την πορεία του Ελληνικού Έθνους  μπορούμε να διακρίνουμε ότι δεν απουσιάζει από καμία περίοδο η γενναιότητα, η Θεϊκή φλόγα που καίει μέσα στις ψυχές των νεκρών και των ζωντανών και η ίδια ισχυρή βούληση  για την πραγμάτωση της τελεολογίας της ελληνικής φυλής που αποτελεί την πνευματική οικουμενικότητα του Ελληνισμού. Δεν υπάρχει σπιθαμή ελληνικής γης που να έχει μείνει  απότιστη από αίμα ηρώων και μαρτύρων όπως γράφει ο μεγάλος απόστολος  της Ελληνικής Ιδέας  Ιων Δραγούμης.
Το ελληνικό γένος είναι αυτόφωτο και το όνομα της χώρας μας σημαίνει "φως". Από αυτό το γεγονός προκύπτει η εξήγηση της ικανότητας του να διαφωτίζει και να δασκαλεύει τα υπόλοιπα έθνη επί της γης. Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν επίγνωση της ανωτερότητας και της πολυτιμότητας  της φυλετικής αξίας  και για το λόγο αυτό είχαν θεσμοθετήσει την ξενηλασία, την ιδέα της επέκτασης και της παγκόσμιας κυριαρχίας ώστε να επιβεβαιώνουν αυτή τους την υπεροχή  αλλά και μέσω της καθυπόταξης και της αιματοχυσίας των βαρβαρικών γενών τα οποία αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή για τον Ελληνισμό. Μια εθνική κοινότητα σαν την ελληνική που που κατέχει τη θέση του πνευματικού κέντρου του κόσμου δε μπορεί παρά να τροφοδοτείται μέσω της κατάκτησης νέων εδαφών ώστε να βρει διέξοδο για  να διαχύσει τη σοφία της, αυτοεπιβεβαιώνοντας την ανώτερη δύναμη  της  και προσφέροντας ακόμα και στους κατακτημένους μια νέα και ευτυχέστερη ζωή που μέχρι πριν  τους ήταν άγνωστη. Αυτοί είναι οι λόγοι της αποικιοποίησης όλο και περισσότερων νέων περιοχών από τους Έλληνες κατά την αρχαιότητα, για τις ικανότητες και την αυτογνωσία των οποίων οφείλουμε να νιώθουμε υψηλή υπερηφάνια και αίσθημα τιμής. Το ιερό ιχωρ που οσάν  φυσικό ύδωρ διαπότισε κάθε γωνιά της χρυσαφένιας γης μας, έκανε να ξεπεταχθούν τα βλαστάρια του ιερού ελληνικού ανθού που εν συνεχεία πλαισίωσαν τη νέα γενιά ηρώων. Ο ηρωισμός είναι ο πρόδρομος της θέωσης και οι ηλιόφωτοι πολεμιστές της ελληνικής Πατρίδας γνώριζαν σε άριστο βαθμό ότι μια ζωή δίχως αίγλη  και αναγνώριση  δεν αξίζει, περιφρονώντας έτσι το θάνατο. Ακόμα γνώριζαν την αξία και την ιερότητα των συμβόλων και των οιωνών,  αποφασίζοντας να θυσιάσουν τη ζωή τους θεωρώντας πιο σημαντική τη διάσωση της  πολιτιστικής κληρονομιάς και της αιωνιότητας. Φρόντιζαν να  στέκονται πάντοτε αντάξιοι των προκατόχων τους σφραγίζοντας την φυλετική συνέχεια.
Τέλος το  εθνικό μεγαλείο τίμησαν και διαχρονικοί εκπρόσωποι της ποίησης και της λογοτεχνίας όπως ο Κωστής Παλαμάς ο οποίος είχε δηλώσει: "ο πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο και εγώ είμαι εθνικιστής" και ακόμα είχε γράψει χαρακτηριστικά ότι η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στέμα αλλά με το πύρωμα και το αίμα. Ένας ακόμα επιφανής φυλετιστής καθώς και εθνικιστής, ο Νίκος Καζαντζάκης ο οποίος είχε αφιερώσει ολόκληρο ποίημα στη φυλή  διαμηνύοντας  :" η ελληνική φυλή ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε η φυλή που έχει το μέγα προνόμιο να κάνει θαύματα. Όπως όλες οι δυνατές, μεγάλης αντοχής φυλές έτσι και η ελληνική φυλή  μπορεί να φτάσει στον πάτο του γκρεμού και ακριβώς εκεί, στην πιο κρίσιμη στιγμή όπου οι αδύνατες ρατσες  γκρεμίζονται, αυτή δημιουργεί το θαύμα ". Μια ράτσα που επιθυμεί να επιβιώσει αλλά και να μεγαλουργήσει δε μπορεί παρά να αντιστέκεται και να μάχεται με οποιονδήποτε τρόπο ακόμα και αν αυτό σημαίνει διαρκής πόλεμος. Άλλωστε ολόκληρος ο βίος αποτελεί μία συνεχή κατάσταση πολέμου. Επομένως   η προστασία της ταυτότητας και ο φυλετικός αγώνας αποτελούν μια ολοκληρωτική και ατέρμονη εθνική κινητοποίηση. Ο λαός  του φωτός έχει αποδείξει την ανθεκτικότητα και την ευγενέστερη ικανότητα του μέσα από την αντιμετώπιση μυρίων κινδύνων ανά τους αιώνες. Μια δυνατή φυλή αξίζει να ατενίζει περήφανα το μέλλον, διαφορετικά είναι προτιμότερο να επιλέγει το δρόμο της θυσίας  από τον εξευτελισμό.
Οι άδολες και συνάμα γενναίες ψυχές των οδηγών τούτου του γένους που περιφέρονται  στις πτυχές του  Άδη πετούν τους σπόρους τους στο καθαρτήτριο από το οποίο θα προβάλουν νέοι και ακόμα ισχυρότεροι πολέμαρχοι που θα είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να βάψουν με το δικό τους αίμα ή των εχθρών τους το εθνικό λάβαρο και τα δοξασμένα και πανίερα όπλα.
Αφουγκραζόμενοι τις  κλαγγές του πολέμου  να αντηχούν, οι καρποί της φωτοδότριας χώρας  γαλβανίζονταν διότι η σύγκρουση με τους αλλόφυλους αποτελούσε την ιδανική ευκαιρία να αποδείξουν την υπερίσχυση τους στην πράξη και φυσικά να αυτοπραγματωθούν μέσω της θριαμβευτικής επιστροφής στην αμφικτυονία τους ή στην αυλή του Βασιλέως των, λαμβάνοντας τα εύσημα του ήρωα. Το αίμα είναι η φωνή που μας καλεί σε αγώνα και θυσία, μια έκκληση που δεν επιτρέπεται να αγνοηθεί διότι τότε δεν θα είμαστε αυτοί που ήμασταν αλλά μόνον ένα καχέκτυπο εκείνων. Η ιστορία των Εθνών  βαρύνουσας σημασίας γράφεται με αίμα και η  ουσιαστική συνέχεια της επέρχεται δια του ξίφους και μόνο. ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters