Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΗΡΥΞΤΕ ΑΟΖ ΤΩΡΑ - ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Σε προηγούμενο άρθρο παρέμβαση καλούσαμε την κυβέρνηση να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην ανακήρυξη ΑΟΖ.
Γράφαμε τότε ότι καλός είναι ο διπλωματικός μαραθώνιος καλές και οι -έστω στα λόγια δηλώσεις στήριξης από τους εταίρους μας- αλλά το σημαντικότερο όπλο μας είναι να ανακηρύξουμε ΑΟΖ. Μόνο έτσι κατοχυρώνουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μην ανακηρύσσοντας ΑΟΖ είναι  σαν να έχεις ένα χωράφι και να μην το δηλώνεις στο κτηματολόγιο.

Από τότε πέρασαν περίπου δυο εβδομάδες στις οποίες ο διπλωματικός πυρετός της κυβέρνησης απέφερε την υπογραφή του αγωγού Eastmed, την επικείμενη επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου εξωτερικών στην Ρώμη για διευθέτηση των λεπτομερειών χάραξης θαλασσίων συνόρων με την Ιταλία, την ντε φάκτο αναγνώριση του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ αντιπάλου του Σαράτζ στην Λιβύη, καθώς και την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη Τράμπ στις ΗΠΑ.

Όλα αυτά βεβαίως είναι πολύ καλά. Αλλά δεν μας λύνουν το πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία επιμένει για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στο χώρο νότια και ανατολικά της Κρήτης. Σε αυτό δηλαδή το κομμάτι που διεκδικεί βάσει της συμφωνίας της με την Λιβύη.

Και ο Ερντογάν ότι λέει το εννοεί και το κάνει. Το έχει άλλωστε αποδείξει και στο παρελθόν. Και τώρα είναι αρκετά στριμωγμένος και δεν μπορεί να κάνει πίσω. Ερωτούμε λοιπόν: τι θα κάνει η Ελλάς; Ο κόσμος δεν γνωρίζει πως αν δεν ανακηρύξουμε ΑΟΖ  τότε βάσει διεθνούς δικαίου δεν έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον συγκεκριμένο χώρο.
Είναι ακριβώς όπως όταν μαλώνουν στα χωριά για παλιά χωράφια. Ο ένας έχει χαρτιά ο άλλος δεν έχει. Λέει πως του το άφησε ο παππούς του αλλά τα χαρτιά που είναι; Έτσι είναι και αυτή η περίπτωση. Μόνο η ανακήρυξη ΑΟΖ μας κατοχυρώνει έναντι της διεθνούς κοινότητας.

Γιατί λοιπόν δεν το τολμάει η κυβέρνηση; Πληρώνουμε τώρα την φοβικότητα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Φοβούμενη η Ελλάς το casus beli της Τουρκίας δεν προχωρούσε. Έτσι ήρθαν οι ντροπιαστικές υποχωρήσεις των Ιμίων και οι αναγνωρίσεις Τουρκικών διεκδικήσεων στην Μαδρίτη και το Ελσίνκι. Η δική μας ατολμία αποθράσυνε την Τουρκία και εξέθρεψε στο εσωτερικό της χώρας εκείνες τις φωνές που μιλούν για σύνεση και εννοούν την προσφυγή στην Χάγη που στην πράξη σημαίνει απεμπόλιση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων-ξεπούλημα.

Tι είπε ο Δένδιας στο Bloomberg

Για να δείτε που το πάνε διαβάστε και τις δηλώσεις Δένδια στο Bloomberg:«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, να δημιουργήσουν ευημερία, να δημιουργήσουν σταθερότητα στην περιοχή και επίσης στο τέλος της ημέρας να γίνουν φίλοι και πάλι…Υπάρχουν χιλιάδες συνέργειες από τον τουρισμό έως την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων»

Και απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο της προσφυγής στην Χάγη ο υπουργός είπε:«Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε. Δεν είμαστε κατά της επίλυσης της διαφοράς μέσω δικαστικής οδού. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο για να γίνει αυτό. Αλλά αυτό δεν υπάρχει τώρα. Θα θέλαμε να δούμε την Τουρκία να μπει σε μια διάθεση συνεννόησης. Αλλά δεν συζητάμε με την Τουρκία τους λεονταρισμούς. Αλλά είμαστε ανοιχτοί σε όποια πρόταση οδηγεί στη συνεργασία μεταξύ των λαών μας».

Καταλαβαίνεται λοιπόν που το πάνε; Πρώτα ο Ντόκος, ύστερα το άρθρο Σημίτη, μετά οι δηλώσεις της Ντόρας και τώρα ο ίδιος ο υπουργός. Μας προετοιμάζουν… Η ελίτ του Κολωνακίου, οι αριστεροί αλλά και δεξιοί εθνοαποδομητές, οι απόστολοι του εθνικού μας μαρασμού, η συμμαχία των προθύμων, μπορεί να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε παραχώρηση προκειμένου να συνεχίσουν να πίνουν αμέριμνοι τον καπουτσίνο τους στο ντα κάπο.

Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι ο Ελληνικός λαός συμπλέει μαζί τους. Σε οποιαδήποτε εθνική υποχώρηση θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Ας το έχουν αυτό υπόψη όλοι…


NEWSBREAK.GR
https://www.newsbreak.gr/politiki/62038/anakiryxte-aoz-tora-kamia-ethniki-ypochorisi/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters