Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ : ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ

Του Γεωργίου Σαγιά
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ναι: ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ...) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)! Από 11 Δεκεμβρίου 2018 τίθεται σε εφαρμογή (από τις χώρες που θα το υπογράψουν στο Μαρακές, στο Μαρόκο) το ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ (σε συνέχεια όσων σας είχα ενημερώσει τον Ιούλιο ότι δρομολογήθηκαν στη Νέα Υόρκη, με κατ' αρχάς μάλλον μη δεσμευτικό χαρακτήρα). Με βάση αυτό το ΣΥΜΦΩΝΟ, η έννοια μετανάστης φαίνεται πως αποκτά διευρυμένη ερμηνεία σε σχέση με τις έννοιες πρόσφυγας και παράτυπος μετανάστης και η μετανάστευση θα αναγνωρίζεται πλέον ως δικαίωμα όλων όσοι το επιθυμούν και με προορισμό όποια χώρα -από αυτές που το υπέγραψαν- επιθυμούν.
Αυτό στην πράξη ακυρώνει -έως εξαφανίζει- τα εθνικά σύνορα, υποτιμά την εθνική νομοθεσία -η οποία εδράζεται στο Σύνταγμα της Ελλάδος-, υπονομεύει ποσοτικά την επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού -στην Ελλάδα και σε άλλες Ορθόδοξες χώρες- καθώς και του Χριστιανισμού γενικότερα -στην Ευρώπη και αλλού- εξαιτίας της συνεχώς εντεινόμενης και αυξανόμενης μετακίνησης πληθυσμών που ασπάζονται το ισλάμ αλλά και άλλες δοξασίες προς χώρες με χριστιανικό πληθυσμό. Συγχρόνως, σε όσους εκμεταλλευτούν αυτή τη Συνθήκη, θα παρέχονται τουλάχιστον ίδιες παροχές με τους κατοίκους των χωρών προορισμού (με χρέωση των χωρών προορισμού άρα και των φορολογουμένων) χωρίς να συνυπολογίζεται η εντοπιότητα, η οποία έλκει δικαιώματα τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν (π.χ. παρουσία και εργασία γηγενών στη γη των προγόνων που έχυσαν αίμα και ιδρώτα για να κρατήσουν ελεύθερο τον τόπο και να δημιουργήσουν για το κοινό καλό και τους οικείους τους, σκληροί, άδικοι και υπέρμετροι φόροι γι' αυτούς κ.ά.). 
Επιπλέον, διαρρέεται -για εκφοβισμό διαφωνούντων με τα ανωτέρω τεκταινόμενα- ότι πρόκειται να ποινικοποιηθεί η έκφραση διαφορετικών απόψεων με τις απόψεις που προωθεί διά των εργαλείων της η ευρέως λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Σε πρώτο επίπεδο θα στοχοποιηθούν -έτι περαιτέρω- όσοι χρησιμοποιούν λέξεις που δεν επιθυμούν οι νεοταξίτες, οι έμμισθοι υπάλληλοί τους και οι ανόητοι ακόλουθοί τους (λόγου χάριν όσοι θα χρησιμοποιούν το: λάθρα, δηλαδή την αρχαία επιρρηματική χρήση θέματος που απαντά στον αόριστο β': λαθείν -απαρέμφατο-, του ρήματος: λανθάνω). Αυτό θα υποστηριχθεί κατ' αρχάς από μια άτυπη και πολυκομματική "αστυνομία σκέψης και δράσης", η οποία θα προπηλακίζει, θα στοχοποιεί και -εν τέλει- θα ασκεί βία (λεκτική, ψυχολογική, σωματική καθώς και νομικό πόλεμο) σε όποιον/α φρονεί ελεύθερα και διαφορετικά. Λίαν συντόμως, εκτιμάται ότι αυτό θα υιοθετηθεί σταδιακώς από όλο και περισσότρες κρατικές δομές, οπότε η πίεση θα μπορεί να μετατραπεί και σε συγκεκριμένες συνέπειες. 
Σε δεύτερο επίπεδο -και ως απόρροια των ανωτέρω- στόχος είναι η παρέμβαση σε αυτόν καθ' αυτόν τον τρόπο τού σκέπτεσθαι (και συνεπώς τού εκφράζεσθαι και πράττειν) όλων των "αντιφρονούντων" (συνεπώς: των ορθοφρονούντων). Γίνεται λοιπόν και επίθεση στη γλώσσα αλλά και στη σκέψη με απόπειρα αντιστροφής εννοιών, αξιών και σκέψεων. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα και στους πλέον δύσπιστους -πλην όμως καλόπιστους- ότι το δίχτυ της -σαφώς αντεθνικής- παγκοσμιοποίησης απλώνει και πυκνώνει. Είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης μιας χρυσής τομής συνεννόησης όλων όσοι φρονούν και δρουν εθνικά, ώστε να δημιουργηθεί ταχέως ένα εθνικό δίκτυο συντονισμού, σύγχρονης εθνικής αντίστασης , αντεπίθεσης και νίκης. Όσοι και όσες κατανοούν τι σημαίνει στην πράξη το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, σκέπτονται ελεύθερα και μπορούν να αγωνιστούν άφοβα, ας αναζητήσουν κοινό παρονομαστή για να δικτυωθούν. 
ΕΜΠΡΟΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ! 
ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.