Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ : ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΧΕΙΜΜΑΡΑ

Του Νίκου Μελέτη
Με την προοπτική απόδοσης ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε. να απομακρύνεται λόγω των γνωστών προβλημάτων του κράτους δικαίου στην γειτονική χώρα, ο Έντι Ράμα θεωρεί ότι έχει αφοπλισθεί ο βασικός μοχλός πίεσης που διαθέτει η Ελλάδα και έτσι είναι το πεδίο ελεύθερο για να κάνει το τελικό βήμα για τον οριστικό διωγμό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από την Βόρειο Ήπειρο. 

Έτσι θεωρώντας ότι ελάχιστα απειλείται από την Αθήνα, που βάζει στο τραπέζι το (άσφαιρο στην παρούσα φάση) όπλο της «ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας» ο κ. Ράμα έχει θέσει σε εφαρμογή το τελικό σχέδιο για την υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών, που θα στερήσει έτσι τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου από τον βασικό δεσμό με την γη των προγόνων του. 

Στόχος του με νόθες νομοθετικές διαδικασίες σε ένα κράτος που η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει στην βουλή, που το δικαστικό σύστημα δεν υφίσταται και η διαπλοκή πολιτικής εξουσίας με το οργανωμένο έγκλημα, το ναρκεμπόριο και τα συμφέροντα καταπατητών γης είναι σχεδόν κανόνας, να δημιουργήσει τετελεσμένα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα οποία πλέον θα καθιστούν την υφαρπαγή των περιουσιών και τον αφελληνισμό της Χειμμάρας και άλλων περιοχών της Βορείου Ηπείρου, αναπότρεπτες. 

Χρόνος πλέον δεν υπάρχει, η Αθήνα δεν μπορεί πια να επαναπαύεται σε μια δήλωση του επιτρόπου Χάαν η της κ. Μογκερίνι, ή να αποδέχεται τον εμπαιγμό του κ. Ράμα, που δήλωνε τον… φιλελληνισμό του στο ΑΠΕ και τις ειρωνείες του κ. Μπουσάτι. 

Η υπόθεση αφορά βεβαίως την Ευρώπη, αλλά πρωτίστως αφορά την Ελλάδα και την κυβέρνηση που αναλαμβάνει τεράστια ιστορική ευθύνη εάν κλείσει τα μάτια και μείνει αδρανής μπροστά στο συντελευμένο «έγκλημα». «Επιχειρήματα», από αυτά που καταλαβαίνει ο κ. Ράμα, υπάρχουν στην ελληνική πλευρά. Αρκεί να θελήσει να τα χρησιμοποιήσει.

 Όσο χαοτικό κι αν είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Αλβανία, η γη ανήκει σε πολίτες αποτελεί ατομική ιδιοκτησία και δεν μπορεί να επιτραπεί στον κάθε Ράμα να την κρατικοποιήσει και να την διαθέτει για «αξιοποίηση» σε φίλους «επιχειρηματίες», σε Τούρκους «επενδυτές» και σε κυκλώματα ξεπλύματος των κερδών από την μεγαλύτερη «βιομηχανία» της Αλβανίας, το εμπόριο ναρκωτικών. 


Το Αλβανικό Σχέδιο 

Ο Ε. Ράμα σε ένα από τα νομοσχέδια που θέλει να περάσει πριν το τέλος του χρόνου προβλέπεται ότι όποια περιουσία εντάσσεται στον σχεδιασμό για τουριστική ανάπτυξη, δεν μπορεί, ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι ανήκει σε άλλον, να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του. 

Θέλοντας έτσι να δημιουργήσει τετελεσμένα όπως έγινε στην περίπτωση της Παλάσας Δρυμάδων που σε χρόνο ρεκόρ σε γη που ανήκει σε Έλληνες μειονοτικούς, κτίσθηκε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά συγκροτήματα στην Αλβανία, από τον μεγαλύτερο Αλβανό κατασκευαστή (και διαπλεκόμενο της κυβέρνησης). Η έκταση αυτή χάθηκε για πάντα για τους μειονοτικούς ιδιοκτήτες της 

Στην Χιμάρα υπήρχαν καθαρές περιουσίες και μάλιστα η πρώτη καταγραφή λόγω αγροτικής μεταρρύθμισης είχε γίνει το 1939 ενώ και επί Χότζα πριν κρατικοποιηθούν όλες οι περιουσίες είχαν γίνει τουλάχιστον δυο καταγραφές των περιουσιών. 

Από το 1946 έως το 1991 οι ιδιωτικές περιουσίες η γεωργική γη, τα κτήματα οι δασικές και λιβανικές εκτάσεις είχαν περάσει στην κατοχή του κράτους. Στην πρώτη φάση του καθεστώτος Χότζα οι πολίτες είχαν την γη και την καλλιεργούσαν για λογαριασμό του κράτους και στην δεύτερη φάση η γη κρατικοποιήθηκε, αλλά και στις δυο περιπτώσεις είχαν καταγραφεί οι ιδιοκτήτες. 

Τον Ιούλιο του 1991 η βουλή ψήφισε τον νόμο 7501 «Περί γεωργικής γης» με τον οποίο αποδόθηκαν κατά κεφαλήν 3 στρέμματα γεωργικής γης και μια μικρή έκταση από ελαιώνες και από τα οπωροφόρα. Όμως το 1993 ψηφίστηκε ο νομός 7689 «Περί επιστροφής και Συμψηφισμού των περιουσιών των πρώην ιδιοκτητών» με τον οποίο κλιμακώθηκε το σχέδιο υφαρπαγής των ελληνικών και κοινοτικών περιουσιών. 

Η επίθεση αυτή εναντίον των ελληνικών περιουσιών συνεχίσθηκε το 1998 όπου με νόμο μεταφέρεται η αρμοδιότητα αναγνώρισης περιουσιών, στην Υπηρεσία Επιστροφής και Συμψηφισμού Περιουσιών της κάθε περιφέρειας, όπου πλέον οι Τοπικές Αρχές δεν έχουν λόγο και μάλιστα δεν διαθέτουν ούτε δικαίωμα ενστάσεων, κάτι που μετέτρεπε αυτομάτως τις αποφάσεις, σε τελεσίδικες. 

Μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος με τον νομό περί γης 7501 (1991) σκοπίμως δεν αποδόθηκαν πίσω οι περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αλλά διανεμήθηκαν αγροτεμάχια γης σε κάθε Αλβανό πολίτη. Οι Χιμαραίοι αλλά και πολλοί άλλοι αρνήθηκαν να αποδεχθούν την ρύθμιση του ν.7501, ζητώντας να τους αποδοθεί η περιουσία που τους ανήκε πριν την επιβολή του κομμουνιστικού καθεστώτος. 

Όμως και με τον νόμο αυτό παραχωρήθηκαν Πράξεις Παραχώρησης Ιδιοκτησίας και όχι οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας. Στην διάρκεια των ετών, κυβερνήσεις για λόγους ψηφοθηρικούς εξέδιδαν νέες Πράξεις Παραχώρησης τις οποίες διένειμαν στην εκλογική πελατεία τους. 

Στο περιουσιακό ενεπλάκη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου και στην Χιμάρα δόθηκαν τίτλοι που οι περισσότεροι ήταν άκυροι αλλά αρκετοί ήταν εκείνοι που πρόλαβαν και τους πούλησαν σε τρίτους… 

Έτσι βρέθηκαν ειδικά στην Χιμάρα που έχει ιδιαίτερη σημασία και επειδή το Αλβανικό κράτος συστηματικά αρνήθηκε να την αναγνωρίσει ως Μειονοτική Ζώνη, αλλά και επειδή αποτελεί ένα από τα τουριστικά φιλέτα της Αλβανίας, να υπάρχουν περιουσίες, που ανήκουν βάσει και των παλιών καταγραφών σε Έλληνες μειονοτικούς, αλλά για τις ίδιες περιουσίες υπάρχουν Πράξεις παραχώρησης σε ένα η ακόμη και σε δυο πρόσωπα είτε Έλληνες είτε Αλβανούς. 

Συγχρόνως έποικοι που είχε μεταφέρει από άλλες περιοχές της Αλβανίας το καθεστώς Χότζα για να αλλοιώσει την δημογραφική σύνθεση της περιοχής, βρέθηκαν με γη στην Χιμάρα, Χιμαριώτες που είχαν εκτοπισθεί σε άλλες περιοχές έχασαν εντελώς την γη τους και άλλοι Χιμαριώτες βρέθηκαν με την περιουσία άλλου ομογενή… 

Το ίδιο το κράτος καλλιέργησε και προκάλεσε αυτή τη σύγχυση ώστε να μπορεί να παρέμβει τώρα και να νομοθετεί ότι όποιο αγροτεμάχιο αξιολογείται για τουριστική αξιοποίηση, πηγαίνει στο κράτος… 

Σε μια χώρα που δεν υπάρχει συνταγματικό δικαστήριο και η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, είναι αδύνατο για τον οποιοδήποτε πολίτη να προσφύγει στην δικαιοσύνη και να βρει το δίκιο του. 

Τώρα ο Ε. Ράμα με την απόφαση 708 του Υπουργικού Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου παραδίδει στην κυριότητα του Υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση τους, 46 τεμάχια γης στα νότια παράλια της χώρα έκτασης 1614 εκταρίων εκ των οποίων τα 1377 εκτάρια βρίσκονται στην Χειμμάρα. 


Το άλλο Νομοσχέδιο που επιδιώκει να περάσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου η αλβανική κυβέρνηση προβλέπει ότι οι γεωργικές εκτάσεις που είχαν διανεμηθεί προς χρήση σε αγρότες και για τις οποίες οι κάτοικοι έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά στο Υποθηκοφυλακείο, προκειμένου να δικαιωθούν “δεν πρέπει να υπάρχουν σε αυτά παράνομες κατασκευές” και “δεν πρέπει να ανήκουν στα οικόπεδα που με τον Νόμο υπ’ αρ. 55/2015 έχουν χαρακτηρισθεί στρατηγικές επενδύσεις”. 

Για χρόνια οι Αλβανικές Αρχές δεν έδιναν άδειες οικοδόμησης με αποτέλεσμα να υπάρχει αυθαίρετη δόμηση. Τώρα όμως αυτά τα αυθαίρετα αποτελούν παγίδα για τους ιδιοκτήτες που κινδυνεύουν να χάσουν την γη τους. 

Τα τελευταία χρόνια με την μέθοδο των διαρροών ότι επίκεινται παρεμβάσεις στο περιουσιακό επιχειρείται ο εκφοβισμός των μειονοτικών και το ξεπούλημα των περιουσιών τους πριν εγκαταλείψουν οριστικά την γη τους. (όπως έγινε το 2015 με την φημολογία περί άσκησης διώξεων από τον εισαγγελέα Αυλώνας για πλαστογραφίες και καταπατήσεις, είχαν οδηγήσει σε ξεπούλημα περιουσιών σε Χιμάρα, στο Βουνό, στο Κηπαρό, στην Παλάσα, στους Γκιλεκάτες, στο Στεφανέλι κ.α.). 

Και φυσικά πάντοτε υπήρχε μια θλιβερή μειοψηφία μειονοτικών που και οι ίδιοι συμμετείχαν σε αυτά τα σχέδια και με την έκδοση πλαστών η εικονικών τίτλων υφέρπαζαν για λογαριασμό αλβανικών συμφερόντων, ελληνικές περιουσίες. 

Αλλά το Σχέδιο ήταν ενιαίο και αποτελεί «κρατική πολιτική» έχει ξεκινήσει από την εποχή Μπερίσα, είναι συστηματικό και απλώς ο κ. Ράμα έχει τις «περγαμηνές» του ανθελληνισμού και τις κατάλληλες «γνωριμίες» και συνεργάτες για να το ολοκληρώσει…


Hellas Journal
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters