Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ : ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ...

Δεν είναι λίγα τα κείμενα που γράφτηκαν για την ανάμειξη των Εθνικιστών με την πολιτική. Αν είναι σωστό ή όχι,επαφίεται στην κρίση του καθενός. Η έκφραση της πολιτικής, στο σημερινό σύστημα, είναι το κόμμα και η κάθοδός του σε εκλογικές αναμετρήσεις με στόχο την αύξηση των ποσοστών και επομένως της «δυναμικής» του.
Όταν όμως στο σημερινό σύστημα (τελευταίων 40 ετών) μια πολιτική έκφραση – μετουσίωση οποιασδήποτε ιδεολογίας για να επιβιώσει και να αυξήσει την επιρροή της, πρέπει να μετατρέψει τους πολιτικούς φορείς της σε πολιτικάντηδες, τότε τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε σήμερα στην πολιτική ζωή της χώρας, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος. Για να επιτύχει κάποιος στην πολιτική ζωή της χώρας, δυστυχώς, πρέπει να μετατραπεί σε πολιτικάντη ολκής.
Τι εννοούμε με τον όρο πολιτικάντης: Είναι εκείνος ο πολιτικός ο οποίος επιδιώκει, με αθέμιτα μέσα να αυξήσει τα προσωπικά και κομματικά ποσοστά. Είναι εκείνο το είδος του πολιτικού που είναι ικανός να καταστρατηγεί ακόμη και τις ιδέες του, προκειμένου να αυξήσει την επιρροή του στη μάζα των ψηφοφόρων για να επιτύχει το στόχο του.
Πολιτική και πολιτικάντηδες: Η πολιτική της πλειοψηφίας επιβάλλει ουσιαστικά το «δίκαιο της μάζας» ως τον καθοριστικό παράγοντα λειτουργίας της. Αν κάποιος είναι, γεννιέται ή γίνεται πολιτικάντης ουδόλως δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί. Αυτό που παρατηρούμε, με πλείστα παραδείγματα, είναι πως για να επιβιώσει κάποιος πολιτικός , πρέπει να μετατραπεί σε πολιτικάντη και τίποτε παραπάνω. Αξίες, ιδέες, απόψεις και θέσεις που δεν «χαϊδεύουν» τα αυτιά των πολλών, δεν έχουν θέση στο παρόν πολιτικό αξιακό σύστημα, δυστυχώς.
Εθνικισμός και πολιτική: Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι εάν ο Εθνικισμός πρέπει να ασχολείται με αυτού του είδους την πολιτική σήμερα; Πολλοί θα βιαστούν να απαντήσουν καταφατικά και δίχως δεύτερη σκέψη. Άλλοι, λιγότεροι προφανώς, αν κρίνουμε από τον αριθμό των εθνικιστικών κομμάτων σήμερα σε σχέση με την κοινοβουλευτική μας «δυναμική», θα προτείνουν ως ιδανικότερη την μοναχική πορεία μακριά από τη σύγχρονη πολιτική έκφραση. Έχουμε λοιπόν τα εξής δεδομένα....

Πρώτον. Η πολιτική έκφραση της εποχής, αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος, είναι αυτή που βιώνουμε και σήμερα. Φρούδες ελπίδες που όταν αποδεικνύονται, αποσύρεται η προηγούμενη κουστωδία αρλεκίνων – πολιτικάντηδων, για να έρθει η επόμενη ως ανανεωμένη και διαφορετική. Αυτό έως ότου αποκαλυφθούν και αυτοί για να πάρουν τη θέση τους οι επόμενοι και ούτω καθεξής…
Δεύτερον. Οι εθνικιστές πάλευαν και παλεύουν να ορθώσουν πολιτικό λόγο μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα της πολιτικής ζωής και δυστυχώς χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα για την κοινωνία αλλά και την έκφραση της ιδεολογίας μας μέσα σε αυτήν.
Τρίτον. Το «σύστημα» και η «πολιτική έκφραση» σήμερα απαιτεί τη μετατροπή των πολιτικών σε πολιτικάντηδων για να επιβιώσουν. Πολλοί εθνικιστές μετατράπηκαν σε πολιτικάντηδες και αρκετοί μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα, στην ουσία του, ήταν το απόλυτο κενό, συγκριτικά με των άλλων.
Τέταρτον και κυριώτερον, είναι πως αυτό είναι το «σύστημα» και δεν πρόκειται να αλλάξει όσο και αν το επιθυμούμε ή το ονειρευόμαστε. Αν κάποτε αλλάξει, ορίζουμε νέα δεδομένα και μέσα....

Συμπερασματικά…
Έχοντας αποκρυσταλλώσει, ο καθένας μέσα του αυτά, χωρίς να συνεχίζει να τρέφει το επίπλαστο «τέρας» της πολιτικής του σήμερα, καταλήγει στα δύο και μοναδικά ενδεχόμενα που υπάρχουν. Οι εθνικιστές έχουν την επιλογή να συνεχίζουν να «παλεύουν» με το τέρας του κοινοβουλευτισμού και των πολιτικάντηδων, μέχρις ότου ηττηθούν κατά κράτος ή γίνουν μέρος του. Εάν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει τα ΜΜΕ-ξαθλίωσης και το δημόσιο «διάλογο» που καθορίζει, ουσιαστικά, τις συνειδήσεις των «πολιτών» , είναι γελασμένος ή ψεύδεται στο εαυτό του και τους άλλους. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να στρέψουμε τη «δυναμική» μας σε άλλους τομείς της κοινωνίας και να δημιουργήσουμε τις «δικές» μας δομές και λειτουργίες. Η πολιτική έκφραση να διοχετευθεί σε πιο παραγωγικές εκφράσεις της ιδεολογίας μας, απορρίπτοντας την ενασχόληση με το μοντέλο του στείρου κοινοβουλευτισμού. Όλα αυτά τα χρήματα που δίδονται σε προεκλογικά έξοδα, παράβολα και ατελέσφορες εκστρατείες να δοθούν για να δημιουργηθεί, παραδείγματος χάριν, ένα πρότυπο ιδιωτικό σχολείο για Έλληνες .
Μπορεί να δημιουργηθεί ένας χώρος πολιτισμού όπου θα παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις, βιβλία, μουσικές βραδιές και πολλά άλλα, από εθνικιστές. Ένα πρότυπο κατασκήνωσης για τα παιδιά των συναγωνιστών. Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν ούτως ώστε οι Εθνικιστές να αρχίσουν να παράγουν πολιτισμό και παιδεία για τα παιδιά τους . Να δημιουργήσουμε έστω και σε πρωτόλεια μορφή τη δική μας «πολιτεία», που θα προφυλάξει τις επόμενες γενιές αλλά θα αποτρέψει και την αυξανόμενη γάγγραινα του πολυπολιτισμού – εκφυλισμού της κοινωνίας και του έθνους μας.
Ιδέες υπάρχουν πολλές, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το Έθνος και τα παιδιά μας από την εισβολή και αλλοίωσή τους. Στον πρώτο δρόμο – ενδεχόμενο -κινούμασταν εδώ και 40 χρόνια, τα αποτελέσματα του οποίου τα βλέπουμε όλοι. Ο άλλος δρόμος ίσως είναι πιο δύσκολος αλλά είναι, πλέον, η μοναδική μας επιλογή δυστυχώς. Εθνικισμός σημαίνει Ιδέες και Αξίες και όχι καρέκλες και ποσοστά…...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.