Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ - ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Πολύδωρας Δάκογλου
 
Ζούμε σε μια μεγαλειώδη εποχή. Σε μια εποχή όπου ένας πολιτιστικός κύκλος ολοκληρώθηκε και το σύστημα αξιών που καθιέρωσε, υποχωρεί. Ένας άλλος πολιτιστικός κύκλος αναδεικνύεται και ένα άλλο σύστημα αξιών επικρατεί.
Οι αξίες του Ηρωισμού, της ανάλωσης υπέρ του συνόλου, της λατρείας της φύσης, της αναγνώρισης του Έθνους, της προστασίας της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης και της υπερηφάνειας για τη ράτσα στην οποία ανήκεις, παρακμάζουν… ξεθωριάζουν… ωθούνται στο περιθώριο.
Στην θέση τους αναδεικνύονται οι «αξίες» του βολέματος, του ατομισμού, της εκμετάλλευσης της φύσης, της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης, της επιβολής της ομοιομορφίας, της κοινωνικής πολιτικής και της αποκοπής από την ρίζα τους των λαών που έχουν να επιδείξουν ιστορία.
Το σύστημα αξιών που καθιέρωσε ο Ελληνισμός, υποκύπτει στο σύστημα αξιών που πρεσβεύει ο Σιωνισμός. Η παρακμή εμφανίζεται σαν εκσυγχρονισμός και η ανατροπή της πυραμίδας των αξιών και των αξίων ονομάζεται μεταρρύθμιση. Το χρήμα και τα παράγωγά του έγινε το μέτρο αξιολόγησης των πάντων. Η Τιμή, η Αλήθεια, η Προσφορά στο σύνολο, είναι πλέον παρωχημένες έννοιες. Η πουτανιά, η πουστιά και η εξαπάτηση, είναι πλέον τρόπος ζωής. Τρόπος ζωής που καθορίζει ακόμη και την λειτουργία του πολιτεύματος, και των οργάνων του, «στην πολιτισμένη Δύση».
Στην αιώνια πάλη των δύο κοσμοαντιλήψεων που εναλλάσσονται στην ηγεσία και καθοδήγηση του πνεύματος (ανθρώπων και λαών), του Ελληνισμού και του Σιωνισμού, η εναλλαγή έχει ήδη συντελεσθεί και οι λαοί υφίστανται ήδη το τίμημα. Ένα τίμημα που πληρώνουν οι πολλοί και εισπράττουν οι λίγοι. Αυτοί που κατέχουν το χρήμα και την δύναμη που απορρέει από την διαχείρισή του.
Η Ευρώπη των Εθνών, στην οποία πιστεύουν και για την οποία αγωνίζονται οι Εθνικιστές, αποτελεί πια μακρυνό όνειρο.
Η Ευρώπη των Λαών, στην οποία πιστεύουν και για την οποία αγωνίσθηκαν οι κομμουνιστές, αποδείχθηκε φενάκη.
Η Ευρώπη των πολυεθνικών, στην οποία προσέβλεπαν οι τεχνοκράτες και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, υπερκεράσθηκε.
Η Ευρώπη των Πολιτών, για την οποία αγωνίσθηκαν και προσπαθούν ακόμη κάποιοι ουτοπιστές, εκτρέπεται και γίνεται Ευρώπη των υπηκόων. Γίνεται αυτό που οι καθοδηγητές του νέου πολιτισμικού κύκλου επιθυμούν και για το οποίο πάλεψαν επί αιώνες, ροκανίζοντες το σύστημα αξιών και τα ήθη που είχαν διαμορφωθεί κατά την διάρκεια του κύκλου του Ελληνισμού.
Η Ευρώπη του τραπεζικού κεφαλαίου και των αφεντικών του, έβγαλε ήδη το κεφάλι της έξω από τη μήτρα και οι πρώτες σπαρακτικές φωνές ακούγονται. Η τερατογέννηση έχει συντελεσθεί.
Νέες αξίες, παρά φύσιν, θα προβληθούν και θα επιβληθούν ως αξίες της πολιτικής ορθότητας που επικρατεί. Νέα ήθη, αντιανθρώπινα, θα καθιερωθούν σαν συνέπεια αυτής της αλλαγής.
Η λατρεία του χρήματος θα γίνει η νέα θρησκεία όπου ο προκαθήμενος θα λέγεται Ρότσιλντ ή Ροκφέλερ, οι επίσκοποι θα είναι οι επικεφαλείς των Κεντρικών Τραπεζών, οι ιερείς θα είναι οι κορυφαίοι των πολιτικών κομμάτων και οι πιστοί ή οι άπιστοι, θα είναι οι Λαοί.
Ο κύκλος αυτός, της παρακμής, θα κλείσει γρήγορα. Είναι η δυναμική της υπερσυγκέντρωσης που θα επιβάλλει την εξάντληση των δυνατοτήτων του.
Οι αξίες του Ελληνισμού θα αναταχθούν. Θα επανέλθουν θριαμβευτικά. Μια νέα εποχή Δόξας του Ανθρώπου θα ξεκινήσει και πάλι.
Μέχρι τότε, δυο δρόμοι υπάρχουν για να πορευτούμε. Κάποιοι θα υποκύψουν και θα γίνουν ένα τίποτα και κάποιοι θα φυλάξουν τις Θερμοπύλες για να δώσουν το Ηθικό Πλεονέκτημα και τον χρόνο προετοιμασίας, στους νικητές της παρακμής που ανασυντάσσονται …στο μέλλον.


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.