Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ : ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΕΙΣ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΑΣ


"Να μείνετε πιστοί εις τα ιδανικά σας. Και τότε θα δύνασθε να ειπήτε κι εσείς όταν θα μεγαλώσετε, στα παιδιά σας, τα οποία θα έλθουν κατόπιν από σάς: Ημείς εβαστάσαμεν τιμίαν την λαμπάδαν του Εθνους, σας την δινουμε στα χέρια σας.

Ιω. Μεταξάς"

Περιηγούμαι στις σελίδες του περιοδικού Η ΝΕΟΛΑΙΑ. Και γράφω στην λίστα με σκοπό να μοιρασθώ μαζί σας τα ανάμικτα συναισθήματα που μου γεννά η "φυλλομέτρηση" αυτή. Χαρά. Γιατί νιώθω ότι ανήκω στον σωστό για το Εθνος μου δρόμο, Θαυμασμό. Για τη θεματολογία του περιοδικού , που είναι όλη αφιερωμένη στο πώς ένας νέος άνθρωπος μπορεί και πρέπει να είναι χρήσιμος στους συνανθρώπους του και στην Πατρίδα του. Οργή Απογοήτευση και Οδύνη για την κατάντια μας. Είναι απόλυτα φανερό ,ακόμα και για προπαγανδιστικούς λόγους να γινότανε , ότι η προσοχή του Ιω. Μεταξα ήταν στραμμένη στο πως θα κτισθούν ΥΓΙΗ κύταρα για την κοινωνία και την Πατρίδα. (Αν μπορεί ποτέ να ονομασθεί "προπαγάνδα " αυτό....)
Τολμούσε ο Μεταξάς να θέλει ΕΛΛΗΝΕΣ.
Τολμούσε ο Μεταξάς να θέλει ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Τολμούσε ο Μεταξάς να μιλάει για ΑΞΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Δεν φοβότανε μήπως τον "μαλλώσουν" οι "Φίλοι μας" που σφυρηλατούσε γενιά ΕΛΛΗΝΩΝ!
Τα σημερινά ΚΝΟΔΑΛΑ γιατι πράγμα μιλάνε;;;;
-Για gay pride.
-Για πρέζες
-Για εξελληνισμένους κάφρους για να μπασταρδέψουν τους Έλληνες.
-Για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας
-Για δομημένα ομόλογα.
-Για ΔΝΤ
-Για τούρκικα στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεία στη Θράκη.
-Για κτισιματα Τζαμιών.
-Για για υποστολή σημαίας στα Ιμια...........
-Για υποστολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ σημαίας και των συμβόλων μας εν γένει
-Για υποτέλεια
-Για παγκόσμια οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση......
Και το χειρότερο!!
Τους ανεχόμαστε ακόμα.
Βαφτίζοντας μάλιστα γνωστούς αριβίστες "αρχηγούς" του πατριωτικού χώρου έτσι για να λέμε κι εμείς ότι κάτι έχουμε.
Να αντικαταστήσουμε μήπως με αυτούς τον Μπαρμπαγιάννη;;; Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Ω!!! τι ξεπεσμός αλήθεια.
Αξίζει να περιηγηθείτε τις σελίδες του περιοδικού και είναι σίγουρο ότι θα κάνετε κι εσείς αυτόματα τις συγκρίσεις. Το περιοδικό την εποχή εκείνη , ακολουθούσε βεβαια το γενικό κλίμα της κοινωνίας, δεν ήταν κάτι ξέχωρο και ξεκομμένο. Και αυτό είναι ακόμα πιο όμορφο. Την εποχή εκείνη υπήρχαν και άλλα παρόμοιοι "θησαυροί" "Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ" κλπ. Εκείνα που δεν υπήρχαν ήταν τα "ΚΛΙΚ" ΤΑ "ΝΙΤΡΟ" ΤΑ "ΜΑΧ" και όλες αυτές οι εκφυλιστικές για τη νόηση πατσαβούρες. Βλέπετε τότε ακόμα δεν μας είχαν νικήσει ο ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ στο Γράμμο και στο Βίτσι γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η σημερινή μας κατάντια.......

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Και ΥΠΕΡευχαριστώ την κ. Φωκά.

DIM
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ


ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.