Η μυστική διπλωματία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι μυστικές συμφωνίες που έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας στη Αθήνα, ήταν μέχρι τώρα στο στάδιο των ενδείξεων. Ισχυρότατων μεν, αλλά ενδείξεων.
Από σήμερα άλλαξε το επίπεδο και οι ενδείξεις άρχισαν να γίνονται αποδείξεις. Αποδείξεις των συμφωνηθέντων των δύο ηγετών, αποδείξεις της πλήρους ευθυγράμμισης των ελληνικών θέσεων με αυτές της Τουρκίας, παρότι αυτό σημαίνει πλήρης παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Μέχρι το καλοκαίρι, όταν και αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται ότι θα ακούσουμε πολλά, θα προετοιμαστούμε για ακόμα περισσότερα και θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε χάσει τα πάντα.
Οι επικίνδυνες δηλώσεις Συρίγου
Ο νομικός, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί ξεστόμισε αδιανόητα πράγματα, κινούμενος στη γραμμή Ερντογάν για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης!
Ο κ.Συρίγος χωρίς αιδώ και χωρίς εθνική συνείδηση, χαρακτήρισε τη Συνθήκη «παρωχημένη», ειδικά στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας, ανοίγοντας την πόρτα διάπλατα στη νομιμοποίηση των παράνομων διεκδικήσεων της Τουρκίας!
Μάλιστα, για τον βουλευτή της ΝΔ, το θέμα της μειονότητας στη Θράκη, έχει… κάποια «θεωρητική σημασία», ενώ «το 97% όλων αυτών (σ.σ. της Συνθήκης), στο σήμερα δεν έχει καμία αξία»!
Είπε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση και να πούμε την πραγματικότητα. Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι μια συνθήκη παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατιωτικοποίηση … Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ένα τεράστιο πράγμα που περιλαμβάνει μια βασική συμφωνία και έχει άλλες 14 συμφωνίες, παραρτήματα κλπ. Το 97% όλων αυτών, στο σήμερα δεν έχει καμία αξία. Τα μόνα τα οποία έχουν αξία στο σήμερα είναι αυτά που ορίζουν σύνορα. Της Τουρκίας έναντι των γειτονικών χωρών. Αυτό έχει αξία στο σήμερα. Οι Τούρκοι εμμένουν ότι έχει αξία στο σήμερα το καθεστώς αποστρατιωτικποίησης, το οποίο όμως είναι παρωχημένο εκ των πραγμάτων. Και επίσης, υπάρχει κάποια θεωρητική σημασία για το θέμα της παρουσίας των δύο μειονοτήτων στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη…»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου