Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Ν.(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ) ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1941 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Ιστορικά Τεκμήρια - Διογένης Αθήνα
 
Ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε τις αρχές μας είναι να οργανωθούμε.Δεν πρέπει να περιμένουμε τό τέλος του πολέμου γιά νά οργανωθούμε.Πρέπει να το κάνουμε από τώρα, γιά να μπορέσουμε να προετοιμασθούμε, να μελετήσουμε τα πρακτικά προβλήματα επί των οποίων θα εφαρμόσουμε τις αρχές μας ούτως ώστε να είμεθα σε θέση να δώσουμε την αρμόζουσα λύση σε κάθε πρόβλημα που θα παρουσιασθεί.Το να προετοιμασθούμε γιά την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταπολεμικών προβλημάτων αποτελεί ουσιώδες μέρος τού εθνικού αγώνος και πρέπει να γίνει εν συνδιασμώ με τις προσπάθειες που θα κάνουμε γιά να συμβάλουμε στην απόκτηση της ελευθερίας μας.
     Η πρώτη φάση του αγώνος μας που πρέπει κατ΄ανάγκη να είνε συνομοτική, σκοπόν έχει να ενώσει όλους τους αγωνιζόμενους νέους και όλες τίς άφθαρτες ηθικές αξίες του τόπου μας, να τις διοργανώσει όσο πιό συστηματικά επιτρέπουν αι περιστάσεις, να τις εμψυχώσει με τα ιδεώδη μας κα να κατευθύνει τις προσπάθειές τους γιά την αποτίναξη της σκλαβιάς και την μελέτη των μεταπολεμικών προβλημάτων.Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα που διαθέτουμε γιά να συγκρατήσουμε το ηθικό του Ελληνικού Λαού και να τον βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, να περάση τις τραγικές αυτές στιγμές με αξιοπρέπεια, καρτερικότητα και ψυχραιμία.
     Η δεύτερη φάση του αγώνα μας θα αρχίσει την στιγμή που θα αποκτήσουμε την ελευθερία μας.Θα είνε η απαρχή της μεγάλης μας προσπάθειας.Η δράση μας πρέπει να επεκταθεί και στο μικρότερο χωριό.Θα ιδρύσουμε παντού τοπικές οργανώσεις των αγωνιζομένων νέων που θα αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της Πανελληνίου Ενώσεως των Αγωνιζομένων Νέων.Σκοπός θα είναι να εκπαιδεύσουμε τους νέους μας και να τους προετοιμάσουμε καταλλήλως για να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους.ώς πολίτες κατά τρόπο εξυπηρετούντα το κοινό καλό.Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να εξυψώσουμε το γενικό μορφωτικό επίπεδο των νέων και όλων των Ελλήνων.Τα κέντρα τηε Οργανώσεως μας θα γίνουν κέντρα πνευματικής, ηθικής,κοινωνικής και υγιεινής εξυψώσεως των νέων μας.Θα γίνουν τοπικές Εκκλησίες του Δήμου όπου θα μελετώνται ελεύθερα τα διάφορα προβλήματα καί από όπου θα αναπηδούν οι άξιοι ηγέτες.
     Η τρίτη φάση του αγώνος μας θα αρχίση τήν στιγμή που οι αρχές μας θα γίνουν πίστη όλων των νέων και θα έχει κατ΄ανάγκη πολιτική χροιά, εφ΄όσον μόνον διά της αναλήψεως της εξουσίας θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τίς αρχές μας.
     Η πολιτική μας Οργάνωση θα στηρίζεται στήν ισοτιμία τών μελών της και στην δημοκρατική επικράτηση τών αξιών.Θα είνε απρόσωπος οργάνωση αρχών.
     Συγχρόνως και παραλλήλως με τήν πολιτική μας δράση θα συνεχίσουμε την εκπαιδευτική μας αποστολή γιά να μορφώσουμε τούς νέους της κατόπιν μας γενεάς γιά να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο μας και να εξασφαλίσουν την κανονική και απρόσκοπτη εξέλιξη της κοινωνίας.
     Κηρύσσουμε την επανάσταση των Νέων.Καλούμε όλους τους Νέους να ενωθούν και οργανωθούν, να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να αγωνισθούν γιά να δημιουργηθούν μιά νέα ηθική κοινωνία πού να εξασφαλίζει την Ειρήνη, την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Πνευματική Πρόοδο και την Υλική Ευμάρεια.
     Ο αγών μας θα είναι πολύ δύσκολος. Τα  εμπόδια που πρέπει να υπερνικήσουμε θα είναι πάρα πολλά.Η αντίδραση που θα συναντήσουμε θα είναι πολύ δυνατή.Γιά να φθάσουμε στό τέρμα τού δρόμου μας πρέπει να είμαστε ενωμένοι αδιάσπαστα, να έχουμε απόλυτη πίστη στα ιδεώδη μας, να αγωνισθούμε σκληρά, να υποστούμε πολλές θυσίες, να υποφέρουμε.Δεν θα δειλιάσουμε μπροστά στις θυσίες, δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στόν κίνδυνο, δεν θα χάσουμε την ενότητα και την πίστη μας.Γιατί ξέρουμε πώς αγωνιζόμαστε γιά κάτι ευγενικό, ηθικό. όμορφο γιατί ξέρουμε την ακατάβλητη δύναμη της ενότητος μας και της πίστης μας γιατί ξέρουμε πώς μετά την θυσία έρχεται η ανάσταση γιατί μάθαμε πώς πρέπει να ζήσουμε επειδή έχουμε μάθει πώς να πεθαίνουμε. 


ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Ν.(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1941) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.