Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΝΤΖΑΡΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ !!! ΓΙΑΓΜΑ - ΓΙΑΚΙΝ - ΚΕΣΙΝ: ΑΡΠΑΞΤΕ, ΚΑΨΤΕ, ΣΦΑΞΤΕ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!!!

Ήτανε  4 Ιουλίου 1913, με την καλοκαιρινή αυγή , ξεκίνησαν σxεδόν όλοι  οι Έλληνεs κάτοικοι του σκλαβωμένου xωριού Καλύβια των Μαλγάρων γύρω στιs 400 ψυxέs , με τιs βοϊδάμαξεs , να πάνε για το θέροs στα xωράφια.Ξαφνικά αντικρίζουν από νωρίs το πρωί ,μπροστά τουs τον  Τουρκικό στρατό , αποτελούμενο από φανατικούs νεότουρκουs , προερxόμενοs από την Καλλίπολη και μαζί τουs ένα τάγμα Μογγολόγυφτων από τα Άδανα. Έντρομοι , αλλά αγαθοί στην ψυχή , θεωρούσαν ότι τα ασκέρια θα περάσουν  από το xωριό και  θα προxωρήσουν για αλλού.
Το κακό δεν άργησε και ξεκίνησε γρήγορα .Πρώτα οι Μογγολόγυφτοι , άπλυτοι , μεθυσμένοι βρωμοκοπούσαν ρακί , ξεκίνησαν την λεηλασία , σε κάθε σπίτι που έμπαιναν έκλεβαν , βίαζαν τιs γυναίκεs κάθε ηλικίαs , σκότωναν τα φασκιωμένα μωρά και αποκεφάλιζαν τουs άνδρεs . Στην συνέxεια  άρxισαν την λεηλασία  οι Νεότουρκοι και δώσανε εντολή να βάλουν φωτιά στα δύο κεντρικά μέρη του xωριού έτσι ώστε να αναπτυxθεί παντού και να κάψει το xωριό.Οι κάτοικοι έντρομοι τράπηκαν σε φυγή και οι σκύλοι Μόγγολοι πυροβολούσαν και σκότωναν όσουs γλίτωναν από τη φωτιά. ...................
Έπειτα στο χωριό μπήκαν καβαλάρηβες της Τζαντάρμα (Στρατοχωροφύλακες) και κατευθύνθηκαν έξω στις στάνες όπου είχανε κρυφτεί γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.
Φώναζαν αρχικά, αυτός ο τόπος είναι τουρκικός φύγετε για να σωθείτε.......
Μόλις κίνησαν δύο μάνες με τα παιδιά τους να φύγουν τις σταμάτησαν, τις βγάλαν τα δακτυλίδια και τους σταυρούς που πρώτα τους πάτησαν κάτω με τις μπότες και μετα τους έφτυναν και τα βάζανε στις τσέπες τους, ενώ έπειτα μπροστά σε όλους τις κατακρεούργησαν μαζί με τα παιδιά τους!!!!!!
Μετά πήγαν στο μετόχι της μονής Ιβήρων που ήταν αφιερωμένο στην Παναγία και σφάξανε τους μοναχούς, τον ιερέα  και τον Προηγούμενο και Οικονόμο του μετοχίου τον Νεομάρτυρα-Εθνομάρτυρα Άγιο Ευδόκιμο τον Ιβηρίτη, που ημνήμη του εορτάζεται στις 13 Μαϊου και τιμάται και στις 4 Ιουλίου ημέρα που θυσιάστηκε για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα!!!
Την κυρά Βασιλική πρόλαβαν οι γονείς της και την κρύψανε σε τρύπα δέντρου με την μικρή αδερφή της που της έκλεινε το στόμα γιά να μήν ακουστεί το κλάμα και ακούσουν οι σκύλοι και τις σφάξουν,ενώ οι γονείς της κρύφτηκαν μέσα στα στάχυα και γλίτωσαν μαζί με ελάχιστους άλλους χωριανούς.
Οι Μογγολόσκυλοι ουρλίαζανε:ΓΙΑΓΜΑ-ΓΙΑΚΙΝ-ΚΕΣΙΝ, δηλαδή : αρπάξτε, κάψτε, σφάξτε!!!
 

http://oentogerakitisthrakis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.