Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΞΕΔΗΜΗΣΕ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΑΡΤΕΡ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ * Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 -  210 6440 021 και  τοτ. 210 3638435
 facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ        12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011: Ὁ Γεώργιος Κάρτερ χάρηκε πολύ με την έκδοση του βιβλίου του λέγοντας μου χαρακτηριστικά «δεν πίστευα ότι θα προλάβαινα να αφήσω αυτήν την μαρτυρία μου… σε ευχαριστώ πολύ».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΕΔΗΜΗΣΕ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΑΡΤΕΡὉ εὐπατρίδης Γεώργιος Π. Κάρτερ, γεννήθηκε στήν Κέρκυρα τό 1923. Δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πά­γῳ Ἀθηνῶν, σπούδασε νομι­κά, πολιτικές καί οἰκονομικές ἐπιστῆμες.

Κατά τήν διάρκεια τς πολε­μικς περιόδου 1940-49, λαβε μέρος στούς θνικούς γνες. Τό 1942 συνελήφθη πό τν ρχν Κατοχς καί καταδικά­σθηκε πό τό ταλικό στρα­τοδικεο σέ πολυετή φυλάκιση, κατηγορούμενος γιά ντιστα­σιακή δράση κατά το ξονος, πό τίς διαταγές το Συμμα­χικο Στρατηγείου Μέσης να­τολς. Διετέλεσε νεργό μέλος το «ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΜΙΤΑΤΟΥ».

Μετά τήν πελευθέρωση τς Χώρας, νέπτυξε πολυσχιδή πι­­­­­στη­­­μονική καί κοινωνική δράση.

Διετέλεσε:

-         Νομικός Σύμβουλος Δημο­σίων καί διωτικν πιχειρή­σεων.

-         Πρόεδρος το λληνικο Κέντρου Παραγωγικότητος (ΕΛΛΚΕΠΑ) καί νωνύμων ταιρειν.

-         Γενικός Γραμματεύς τς ταιρίας Κοινωνικο Δικαίου, τς ταιρίας λληνικν Σπου­δν καί το Σώματος λλήνων Προσκόπων.

-         Μέλος το Κεντρικο Διοι­κη­τικο Συμβουλίου τς Τρα­πέζης τς λλάδος καί τς Δημοσίας πιχειρήσεως λε­κτρι­σμο (Δ.Ε.Η.)

-         νεργό Μέλος το λλη­νικο ρυθρο Σταυρο καί λλων εαγν δρυμάτων.

πίσης διετέλεσε:

1)     Σύμβουλος παρά τ Πρω­θυ­πουρ­γ (1946-48, 1958 καί 1972-73).

2)     φυπουργός θνικς Ο­κο­νομίας (1971-72).

3)     Γενικός Γραμματεύς ­πο­υρ­­­­γείου ργασίας (1969-1971).

4)     Μέλος τς Κεντρικς Νο­μο­παρασκευαστικς πιτρο­πς (1968-69).

5)     Εδικός νομικός σύμβου­λος Προεδρίας Κυβερνήσεως (1966-67).

Συμμετέσχε:

Σέ Συνδιασκέψεις τῆς Δι­εθνοῦς Ὀργανώσεως Ἐργασίας (Β.Ι.Τ.) καί Συνέδρια.

Συνέγραψε: Ἐπιστημονικές δια­­­­­­τριβές, ἱστορικά δοκίμια, ἐ­πι­­­στημονικά καί πολιτικά ἄρ­θρα.

Τοῦ ἀπονεμήθηκαν: τά Με­τάλ­λια Ἐξαιρέτων Πράξεων, Ἐθνι­κῆς Ἀντι­στά­σεως, Ἐρυ­θροῦ Σταυροῦ καί ἄλλες τιμητι­κές διακρίσεις.

Τόν Μάιο 2011 κυκλοφόρησε μέ τίς Εκδόσεις Πελασγός τήν προσωπική του Μαρτυρία: [«ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΤΕΛΕΙΩΣΑΝ…» Ἀπό τήν Πολιτικοποίηση Παπαδοπούλου στήν «Μεταπολίτευση» Καραμανλῆ 1972 – 1974], με πιμέλεια: Μάνου Ν. Χατζηδάκη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.