Στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16/1/2011) δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο « Τα παραμάγαζα κυριαρχούσαν στην ΕΥΠ », που περιείχε και πέντε «αναπάντητα ερωτήματα για τη διάλυση» της Υπηρεσίας αυτής. Επειδή στο πρώτο εξ αυτών γινόταν ονομαστική αναφορά στο πρόσωπό μου, έκρινα σκόπιμο να στείλω σχετική επιστολή με τις παρατηρήσεις/σχόλιά μου στον Διευθυντή της εφημερίδας κ. Παντελή Καψή, ζητώντας του να την δημοσιεύσει στο επόμενο φύλλο της, δηλαδή αυτό της 23/1/2011. Εν τούτοις, δεν δόθηκε καμία συνέχεια. Παραθέτω συνεπώς το κείμενο της επιστολής μου, προκειμένου να μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα:
=
Κύριο Παντελή Καψή
Δ/ντή, ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής
tovima@dolnet.gr
Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2011
Κύριε Διευθυντά,
Στο άρθρο με τίτλο « Τα παραμάγαζα κυριαρχούσαν στην ΕΥΠ», που δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής(16/1/2011), διατυπώνονται 5 αναπάντητα ερωτήματα «για την διάλυση της ΕΥΠ », όπως την παρέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατά την κρίση βεβαίως του συντάκτη του.
Επειδή γίνεται άμεση αναφορά στο όνομά μου, θα ήθελα να καταθέσω τις επιβεβλημένες από πλευράς μου απαντήσεις και σχόλια :
- Δεν γνωρίζω τους λόγους αντικαταστάσεώς μου στην Διοίκηση της ΕΥΠ. Γνωρίζω όμως, ότι παρέδωσα στις 14/7/2009 μία Υπηρεσία ευνομούμενη, με αξιοκρατία- διότι ουδέποτε εφήρμοσα κομματικά κριτήρια στις επιλογές στελεχών -, η οποία βρισκόταν σε καθημερινή και αποτελεσματική συλλειτουργία με τους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς και Αρχές, και είχε υψηλό επίπεδο αποδοτικών συνεργασιών με δεκάδες ξένες Υπηρεσίες Πληροφοριών. Παραπέμπω σε δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος της ίδιας ημέρας και παράλληλα παρακαλώ να ανατρέξετε στο αρχείο της εφημερίδας σας για τις επιτυχίες και τον βαθμό αποτελεσματικότητας της ΕΥΠ την εποχή εκείνη.
- Ουδέποτε επί των ημερών μου υπήρξε άρνηση της ΕΥΠ να συνεργασθεί με την Αντιτρομοκρατική. Το αντίθετο μάλιστα, η επικοινωνία και συνεργασία ήταν καθημερινή, το δε 2009 ο Διευθυντής της ΔΑΕΕΒ ερχόταν ο ίδιος, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στα γραφεία μας.
- Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει το παραμύθι με τις δήθεν συλλήψεις και απαγωγές των Πακιστανών, με τις οποίες η ΕΥΠ ουδεμία σχέση είχε, διότι πολύ απλά, οι όποιες έρευνες και συλλήψεις διεξήγοντο με κάθε νομιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ, όπως είχε επισήμως δηλωθεί και αποδειχθεί τότε. Σημειώνω εδώ ότι η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί με τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα 517/2010 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για το ανυπόστατο των κατηγοριών, που είχαν απαγγελθεί εναντίον στελεχών της ΕΥΠ.
- Ως προς τις υποτιθέμενες παρακολουθήσεις ιδιωτών, προφανώς συγχέεται η προ εικοσαετίας ΚΥΠ με την ΕΥΠ του Παύλου Αποστολίδη και του Ιωάννη Κοραντή. Άλλο ΚΥΠ, άλλο ΕΥΠ. Η βιασύνη να υιοθετηθούν σήμερα καταγγελίες, ως να ήσαν υπαρκτά γεγονότα, οδηγεί σε τραγικοκωμικές καταστάσεις, όπως η πελώρια γκάφα της ανεξέλεγκτης και μη διασταυρωμένης δημοσίευσης στις 16/1/2011 της «πληροφορίας» περί του ρόλου της συλληφθείσας γερμανίδας, δήθεν τρομοκράτισσας. Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν έστω και ελάχιστη πραγματική γνώση του πώς λειτουργούσε η ΕΥΠ επί των ημερών μου, θα γνωρίζουν ότι η επιχειρησιακή της δράση υπέκειτο σε αυστηρότατους κανόνες και ελέγχους, οι δε συνακροάσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων διεξήγοντο μόνον κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι εύκολο, προσωρινά ανέξοδο και οπωσδήποτε επικίνδυνο να εκτοξεύεται λάσπη εναντίον των υπηρετούντων στην ΕΥΠ, όταν είναι γνωστό ότι αυτοί δεν έχουν την δυνατότητα αντίστοιχης δημόσιας αντίδρασης.
- Ουδέποτε η Διοίκηση της ΕΥΠ, επί των ημερών μου, παρενέβη στις νόμιμες συνδικαλιστικές διαδικασίες και πρακτικές του προσωπικού της. Ακόμη και αν το μπορούσα, ούτε το ήθελα , αλλά ούτε και χρειάσθηκε. Επί δεκαετίες οι συνδικαλιστές διεξήγαγαν το ετήσιο συνέδριό τους εκτός Αθηνών, διότι Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως το 2003, είχε προτείνει όπως οι συνδικαλιστές πραγματοποιήσουν το ετήσιο συνέδριό τους τον Φεβρουάριο του ιδίου έτους σε ξενοδοχείο του Αγ. Νικολάου Νάουσας, δηλαδή στην ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, πράγμα που και έγινε. Σημειώνω ότι, εξ όσων γνωρίζω, το καταστατικό της ΠΟΣΕΥΠ δεν αναφέρει πουθενά ότι οι συναθροίσεις του προσωπικού – υπό την έννοια των συνδικαλιστικών συνεδρίων – πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά εντός της Υπηρεσίας, τόσο μάλλον που δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στην Κατεχάκη. Θα μπορούσα επίσης, για όσους το έχουν λησμονήσει, να υπενθυμίσω ότι την συνεστίαση του 2007 τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μ. Καρχιμάκης και Α. Τσούρας, ο δε τελευταίος ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος θα ήθελα να διατυπώσω κι εγώ με τη σειρά μου ένα ερώτημα : Πώς συμπέρανε ο κ. Χιώτης ότι «έλαβα τελικώς αποστάσεις» από τις καταστάσεις στην ΕΥΠ που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ;
Ευελπιστώ ότι θα θελήσετε να δημοσιεύσετε αυτούσια την επιστολή μου αυτή στο επόμενο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας, προς ενημέρωση των αναγνωστών σας.
Φιλικά
Ιωάννης Κοραντής
http://icorantis.wordpress.com/2011/01/24/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5/#more-8115
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου