Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ

Στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16/1/2011) δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο « Τα παραμάγαζα κυριαρχούσαν στην ΕΥΠ », που περιείχε και πέντε «αναπάντητα ερωτήματα για τη διάλυση» της Υπηρεσίας αυτής. Επειδή στο πρώτο εξ αυτών γινόταν ονομαστική αναφορά στο πρόσωπό μου, έκρινα σκόπιμο να στείλω σχετική επιστολή με τις παρατηρήσεις/σχόλιά μου στον Διευθυντή της εφημερίδας κ. Παντελή Καψή, ζητώντας του να την δημοσιεύσει στο επόμενο φύλλο της, δηλαδή αυτό της 23/1/2011. Εν τούτοις, δεν δόθηκε καμία συνέχεια. Παραθέτω συνεπώς το κείμενο της επιστολής μου, προκειμένου να μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα:
=

Κύριο Παντελή Καψή
Δ/ντή, ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής
tovima@dolnet.gr
Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2011
Κύριε Διευθυντά,
Στο άρθρο με τίτλο « Τα παραμάγαζα κυριαρχούσαν στην ΕΥΠ», που δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής(16/1/2011), διατυπώνονται 5 αναπάντητα ερωτήματα «για την διάλυση της ΕΥΠ », όπως την παρέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  κατά την κρίση βεβαίως του συντάκτη του.
Επειδή γίνεται άμεση αναφορά στο όνομά μου, θα ήθελα να καταθέσω τις επιβεβλημένες από πλευράς μου απαντήσεις και σχόλια :
  • Δεν γνωρίζω τους λόγους αντικαταστάσεώς μου στην Διοίκηση της ΕΥΠ. Γνωρίζω όμως, ότι παρέδωσα στις 14/7/2009 μία Υπηρεσία ευνομούμενη, με αξιοκρατία- διότι ουδέποτε εφήρμοσα κομματικά κριτήρια στις επιλογές στελεχών -, η οποία βρισκόταν σε καθημερινή και αποτελεσματική συλλειτουργία με τους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς και Αρχές, και είχε υψηλό επίπεδο αποδοτικών συνεργασιών με δεκάδες ξένες Υπηρεσίες Πληροφοριών. Παραπέμπω σε δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος της ίδιας ημέρας  και παράλληλα παρακαλώ να ανατρέξετε στο αρχείο της εφημερίδας σας για τις επιτυχίες και τον βαθμό αποτελεσματικότητας της ΕΥΠ την εποχή εκείνη.
  • Ουδέποτε επί των ημερών μου υπήρξε άρνηση της ΕΥΠ να συνεργασθεί με την Αντιτρομοκρατική. Το αντίθετο μάλιστα, η επικοινωνία και συνεργασία ήταν καθημερινή, το δε 2009 ο Διευθυντής της ΔΑΕΕΒ ερχόταν ο ίδιος, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στα γραφεία μας.
  • Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει το παραμύθι με τις δήθεν συλλήψεις και απαγωγές των Πακιστανών, με τις οποίες η ΕΥΠ ουδεμία σχέση είχε, διότι πολύ απλά, οι όποιες έρευνες και συλλήψεις διεξήγοντο με κάθε νομιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ, όπως είχε επισήμως δηλωθεί και αποδειχθεί τότε. Σημειώνω εδώ ότι η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί  με τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα 517/2010 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για το ανυπόστατο των κατηγοριών, που είχαν απαγγελθεί εναντίον στελεχών της ΕΥΠ.
  • Ως προς τις υποτιθέμενες παρακολουθήσεις ιδιωτών, προφανώς συγχέεται η προ εικοσαετίας ΚΥΠ με την ΕΥΠ του Παύλου Αποστολίδη και του Ιωάννη Κοραντή. Άλλο ΚΥΠ, άλλο ΕΥΠ. Η βιασύνη να υιοθετηθούν σήμερα καταγγελίες, ως να ήσαν υπαρκτά γεγονότα, οδηγεί σε τραγικοκωμικές καταστάσεις, όπως η πελώρια γκάφα της ανεξέλεγκτης και μη διασταυρωμένης δημοσίευσης στις 16/1/2011 της «πληροφορίας» περί του ρόλου της συλληφθείσας γερμανίδας, δήθεν τρομοκράτισσας. Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν έστω και ελάχιστη πραγματική γνώση του πώς λειτουργούσε η ΕΥΠ επί των ημερών μου, θα γνωρίζουν ότι η επιχειρησιακή της δράση υπέκειτο σε αυστηρότατους κανόνες και ελέγχους, οι δε συνακροάσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων διεξήγοντο μόνον κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι εύκολο, προσωρινά ανέξοδο και οπωσδήποτε επικίνδυνο να εκτοξεύεται λάσπη εναντίον των υπηρετούντων στην ΕΥΠ, όταν είναι γνωστό ότι αυτοί δεν έχουν την δυνατότητα αντίστοιχης δημόσιας αντίδρασης.
  • Ουδέποτε η Διοίκηση της ΕΥΠ, επί των ημερών μου, παρενέβη στις νόμιμες συνδικαλιστικές διαδικασίες και πρακτικές του προσωπικού της. Ακόμη και αν το μπορούσα, ούτε το ήθελα , αλλά ούτε και χρειάσθηκε. Επί δεκαετίες οι συνδικαλιστές διεξήγαγαν το ετήσιο συνέδριό τους εκτός Αθηνών, διότι Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως το 2003, είχε προτείνει όπως οι συνδικαλιστές πραγματοποιήσουν το ετήσιο συνέδριό τους τον Φεβρουάριο του ιδίου έτους σε ξενοδοχείο του Αγ. Νικολάου Νάουσας, δηλαδή στην ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, πράγμα που και έγινε. Σημειώνω ότι, εξ όσων γνωρίζω, το καταστατικό της ΠΟΣΕΥΠ δεν αναφέρει πουθενά ότι οι συναθροίσεις του προσωπικού – υπό την έννοια των συνδικαλιστικών συνεδρίων – πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά εντός της Υπηρεσίας, τόσο μάλλον που δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στην Κατεχάκη. Θα μπορούσα επίσης, για όσους το έχουν λησμονήσει, να υπενθυμίσω ότι την συνεστίαση του 2007 τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μ. Καρχιμάκης και Α. Τσούρας, ο δε τελευταίος ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος θα ήθελα να διατυπώσω κι εγώ με τη σειρά μου ένα ερώτημα : Πώς συμπέρανε ο κ. Χιώτης ότι «έλαβα τελικώς αποστάσεις» από τις καταστάσεις στην ΕΥΠ που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ;
Ευελπιστώ ότι θα θελήσετε να δημοσιεύσετε αυτούσια την επιστολή μου αυτή στο επόμενο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας, προς ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Φιλικά
Ιωάννης Κοραντής


http://icorantis.wordpress.com/2011/01/24/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5/#more-8115



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters