Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ

Του Κώστα Καραϊσκου
Αν η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έβλαψε τα εθνικά μας συμφέροντα στο ζήτημα των Σκοπίων, στη Θράκη η ανατροπή του στάτους κβο δεν θα έρθει με θεαματικές αποφάσεις που θα ξεσηκώσουν ογκώδη συλλαλητήρια. Μικρές καθημερινές υποχωρήσεις, δυσδιάκριτες ακόμη και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ανοίγουν τον δρόμο για μία εδραίωση των τουρκικών συμφερόντων στην περιοχή. Νόμιμα και ήσυχα. Σημειώνουμε μια επικίνδυνη αλληλουχία κυβερνητικών αποφάσεων που υποσκάπτουν την εθνική μας κυριαρχία ύπουλα και συστηματικά.


Πρώτα ήρθε το άδειασμα των νόμιμων μουφτήδων τον Αύγουστο του 2018 και η αντικατάστασή τους με τοποτηρητές. Ασχέτως των προσώπων που επιλέχθηκαν, το αποτέλεσμα ήταν να φύγει από τη μέση ο Μέτσο Τζεμαλή, μουφτής Κομοτηνής, που επί τρισήμιση δεκαετίες στήριζε ευπρόσωπα τη χώρα μας σε κάθε ισλαμικό φόρουμ, κόντρα στις λυσσαλέες τουρκικές επιθέσεις. Ταυτόχρονα διαλύθηκε κυριολεκτικά όλο το σύστημα που με τόσο κόπο στήθηκε στη Ροδόπη: μια λειτουργική μουφτεία, ένα δημοφιλές ιεροσπουδαστήριο, ένας πυρήνας ιεροδιδασκάλων σε ρόλο κατηχητή κτλ.

Ενδεικτική ήταν η πρόσφατη μακρόχρονη κατάληψη στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής Χαϊριγιέ. Αυτή έληξε μόνο μετά την προξενική συναίνεση, που εκφράστηκε με την παρουσία του τουρκομουφτή Σερήφ στις διαπραγματεύσεις μεταξύ αρμοδίων και καταληψιών! Παράλληλα, τα μαθήματα Κορανίου των επισήμων μουφτειών είναι κατά κανόνα αφορμή αργομισθίας, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη ενός ελέγχου.

Γι’ αυτό έγινε προ ετών τέτοια ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, για να βγάζουν μεροκάματο από το σπίτι τους οι προσκείμενοι στον εκάστοτε ισχυρό; Και τι να πεις για την εγκατάλειψη του οικοτροφείου του Χαϊριγιέ, μετά την αψυχολόγητη απόφαση του τοποτηρητή Τζιχάτ να αποσύρει τον υπεύθυνο από κει; Μόνον ως πριμοδότηση της ανεγειρόμενης νέας Εστίας των τουρκοφρόνων από το τάγμα των Σουλεϊμαντζήδων μπορεί να γίνει αντιληπτή.

To πενταόροφο κτήριο, σχέδια και θεμέλια.

Αλήθεια, ήλεγξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων για την ανέγερση του πενταόροφου κτηρίου στην οδό Τυρολόης; Βλέπουμε το ονοματάκι του αντιδημάρχου Κομοτηνής Μολλά Ισά Ριτβάν (αυτού που περηφανεύεται για την πινακίδα του αυτοκινήτου του που είναι ΚΟΝ-1453) ως υπεύθυνου μηχανικού. Μήπως εκείνος θα μπορούσε να πει κάτι σχετικά;



Σελήμ Ισά, το ανάχωμα στους Τούρκους 
Και τώρα ετοιμάζεται νέα αθλιότητα, αυτή τη φορά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής. Μετά από μία τριετία προεδρίας του Σελήμ Ισά έρχεται τώρα η ίδια κυβέρνηση που διόρισε τότε τον Ισά να τον αντικαταστήσει. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας Σελήμ Ισά έγιναν όλα όσα δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες, ενώ έπαψαν να γίνονται και όλα όσα γίνονταν επί δεκαετίες. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που άλλαξε η ανέκαθεν αρνητική στάση των μειονοτικών Κομοτηναίων έναντι του κρατικά ελεγχόμενου θεσμού. 
Άραγε τι λόγο έχει η κυβέρνηση που αντικαθιστά τον Σελήμ Ισά; Είναι μόνο τα μικροσυμφέροντα των τρωκτικών που ανέκαθεν λιγουρεύονταν τα 300 βακουφικά ακίνητα; Ή μήπως πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τον Έβρο; Αναφέρομαι στον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA). Ο TIKA είναι ο βασικός βραχίονας, με τον οποίον η Άγκυρα παρεμβαίνει σε 150 χώρες μέσα από 61 γραφεία συντονισμού. Αυτά διανέμουν την υψηλότερη «ανθρωπιστική» βοήθεια του κόσμου, ύψους 8,12 δισ. δολάρια το 2017.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση τον Ιούνιο του 2018.

Ειδικά στα Βαλκάνια η TİKA εδρεύει σε 10 χώρες. Η προσπάθειά της για έλευση στην Ελλάδα (και στη Θράκη) προ τριετίας αποφεύχθηκε. Μόνον ένας ανοϊκός δεν θα έβλεπε τη σχέση της με τις μυστικές υπηρεσίες και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η υπογραφή της απαραίτητης διακρατικής συμφωνίας δεν έπεσε το 2016 κι έτσι «στερηθήκαμε» τις αναστηλώσεις, τις επενδύσεις και τις άλλες δραστηριότητες του ευαγούς αυτού ιδρύματος, όπως τα βλέπουμε στην Αλβανία, στα Σκόπια, στη Βοσνία, στο Σαντζάκ της Σερβίας, μέχρι και στην Γουϊνέα Μπισσάου ή στην Κολομβία κτλ κτλ. Ας σημειωθεί εδώ ότι το 2015 το Ισραήλ κατηγόρησε την οργάνωση πως φιλοξενεί και στηρίζει τζιχαντιστές και περιόρισε τη δραστηριότητά της στα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι προσπάθειες φυσικά συνεχίζονται. Τον Ιούνιο του 2018 στο συνέδριο της TİKA δεν παρέστησαν μόνο τα φανατικότερα στοιχεία των επαγγελματιών Τούρκων, αλλά και ο καθηγητής Θάνος Βερέμης για να καταδικάσει τους «εθνικισμούς»! Άραγε ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και του ΕΛΙΑΜΕΠ βρέθηκε εκεί μόνο για να μεταδώσει τη σοφία του στους παριστάμενους;

Ο Θάνος Βερέμης παίρνει τον λόγο στην εκδήλωση.

Ποιο όμως είναι το κύριο εμπόδιο στην εμπλοκή της TİKA στη Θράκη; Φυσικά, ο νυν πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής και το ανεπανάληπτο έργο του. Όσο βρίσκεται στη θέση του ο Σελήμ Ισά, που έχει ήδη αναστηλώσει κάθε τέμενος, που έχει εξωραΐσει κάθε νεκροταφείο, που έχει εκσυγχρονίσει κάθε μειονοτικό σχολείο, τόσο μένει στο περιθώριο κάθε προσπάθεια διείσδυσης στον συγκεκριμένο τομέα.

Μόνο μία απόπειρα έκανε η TİKA να μοιράσει ρουχισμό για ορφανά της Θράκης κατά το ραμαζάνι πριν τρία χρόνια. Τότε, μαζί της ήταν ο βουλευτής Σύριζα Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, καμαρώνοντας δίπλα στον τότε Τούρκο Πρόξενο Αλή Ριζά Ακιντζί και τον «γκιαουροφάγο» τουρκομουφτή Αχμέτ Μετέ. Αν όμως τον επόμενο μήνα δεν ανανεωθεί η (άμισθη, παρακαλώ, σε αντίθεση με τους προκατόχους του!) θητεία του Σελήμ Ισά στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανική Περιουσία Κομοτηνής, τότε ανοίγει ο δρόμος για μια πιο «ευέλικτη» στάση έναντι της εξ ανατολών απλόχερης «βοήθειας». Τα ένθεν κακείθεν κοράκια περιμένουν…

ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters