Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ! - ΥΠΟΥΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Του Μανώλη Κοττάκη
 
Υπουλο χτύπημα κατά της Ελλάδας σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη εθνική συγκυρία επιχειρεί να καταφέρει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εκθεση που συνέταξε το μέλος αυτής, ο βουλευτής Cezar Florin, αναρτήθηκε ήδη στον επίσημο ιστότοπο semantic-pace.net, αφορά την αξιολόγηση της μειονοτικής πολιτικής της Ελλάδας, της Εσθονίας, της Ουγγαρίας και της Ιρλανδίας, και καλεί την Ελλάδα να αναγνωρίσει «εθνικές μειονότητες» στο έδαφός της, ενώ μας ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, να αναγνωρίσουμε την τουρκική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στη Θράκη μέσω της εφαρμογής του χάρτη μειονοτικών και περιφερειακών γλωσσών, τον οποίο, πλην της Ελλάδας, σε επίπεδο Ε.Ε. καταψήφισαν η Γαλλία, η Βρετανία, η Κύπρος, ενώ δεν τον αποδέχεται ούτε η Τουρκία.
Αν αυτό συνέβαινε ποτέ και εφαρμόζονταν όσα προβλέπει ο συγκεκριμένος χάρτης γλωσσών, θα έπρεπε να προσληφθούν σε όλη την ελληνική διοίκηση χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια τουρκόφωνοι δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι (νηπιαγωγεία), ενώ θα ετίθετο και ζήτημα διπλής αναγραφής τοπωνυμιών και οδών στις επίσημες πινακίδες στα δημόσια κτίρια και στις εθνικούς οδούς! Θα ήταν η αρχή του τέλους για τη Θράκη, η οποία θα διολίσθαινε σε καθεστώς τοπικής αυτονομίας. Εξίσου ύπουλο είναι και το χτύπημα για τις «εθνικές μειονότητες». Αν και η Ελλάδα έχει υπογράψει από το 1997 τη σύμβαση-πλαίσιο (υπουργία Πάγκαλου), εν τέλει δεν χρειάστηκε να την κυρώσει κοινοβουλευτικά διότι απλώς η Συνθήκη της Λωζάννης, ως ad hoc και εξειδικευμένη, παρέχει ισχυρότερη προστασία στα μέλη της μειονότητας σε σύγκριση με τη νεότερη.

Αναλυτικά, η έκθεση που δημοσιεύτηκε στη μειονοτική εφημερίδα της Θράκης «Γκιουντέμ» καλεί την Ελλάδα να επικυρώσει τη σύμβαση-πλαίσιο σχετικά με την προστασία των εθνικών μειονοτήτων και τον ευρωπαϊκό χάρτη των περιφερειακών ή μειονοτικών γλωσσών. Αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η έκθεση κάνει αναφορά στη μη εφαρμογή από μέρους της Ελλάδας των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους μειονοτικούς συλλόγους, ενώ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή στην εφαρμογή της σαρίας και την ενσωμάτωση του μαθήματος του Κορανίου στα δημόσια σχολεία. Επιπλέον, σε σχέση με τις μειονότητες αναφέρεται: «Το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές δεν αναγνωρίζουν τις εθνικές μειονότητες προκαλεί ανησυχία». Ο συντάκτης της έκθεσης υποστηρίζει ότι «τα ειδικά δικαιώματα, ειδικά στους τομείς της εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα, της γλώσσας και της θρησκείας» της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης. αναγνωρίζονται στα μέλη της μειονότητας.

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ)» Χαλίτ Χαμπίπογλου αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι στην έκθεση ο νόμος των 240 ιεροδιδασκάλων και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην εφαρμογή της σαρίας κρίνονται θετικά, «η τουρκική κοινωνία της δυτικής Θράκης εκφράζει σοβαρούς ενδοιασμούς και για τους δύο αυτούς νόμους, καθώς απέχουν πολύ από τη λύση του προβλήματος στη βάση του». Στη συνέχεια προσθέτει: «Από την άλλη πλευρά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της απόφασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητείται από την Ελλάδα η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ με σκοπό την ενίσχυση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Η υπόθεση της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης παρακολουθείται από το συμβούλιο. Εμείς, ως ΕΟΤΔΘ, εκφράζουμε και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα αυτό στις επισκέψεις που πραγματοποιούμε στο Στρασβούργο».


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9AYAjQboFh1_5M3bFMvoiwdv6qY5bDyiuBuwvPV3Yjtp1ZG3BAXNnY5CWdpxeWu7FvNRIyWEpe_RHBqBZHx93XDCYKW4LJe3j_4jgmwduvaKGVqaTsCSNu7bWjJSewd6rxVoBPh5kloo/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters