Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΝΟΙΑΕνός Επιστράτου
 
Τα χρόνια της μεταπολιτευτικής περιόδου χαρακτηρίστηκαν από την χαλάρωση των ηθών, την διαφθορά ,την παρακμή και την κυριαρχία του υλισμού και του υπερκαταναλωτισμού, αλλά και επικράτησης του παναριστερισμού και του ανθελληνισμού(επομένως και του αντιεθνικισμού) με αποτέλεσμα να ζούμε σε μια διαβρωμένη και εκφυλισμένη κοινωνία.

 Όταν το 1974 έπεσε η 21η Απριλίου επήλθε ένα κύμα διώξεων εναντίον του ευρύτερου εθνικού χώρου από τις μαριονέτες του Σιωνισμού και του διεθνούς κεφαλαίου. Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτοί οι «άνθρωποι» δεν έβλαψαν μόνο τον εθνικό χώρο αλλά και την Ελλάδα ξεπουλώντας την Κύπρο (Όλοι θυμόμαστε το η Κύπρος κείται μακράν). Ακόμη αυτοί οι γραικύλοι έφτασαν στο σημείο για εκλογικούς λογούς να στέλνουν στην φυλακή με δίκες-παρωδίες αθώους ανθρώπους, ζωντανό παράδειγμα ο Αριστοτέλης Καλέντζης που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης.

 Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σήμερα που ο Εθνικισμός παραποιείται εννοιολογικά από τους εκπροσώπους της σάπιας διανόησης που ισχυρίζονται πως ο εθνικισμός είναι μίσος προς τα άλλα έθνη πράγμα που έρχονται να καταρρίψουν γνωστοί κοινωνιολόγοι και πολιτικοί επιστήμονες αλλά και μεγάλες μορφές του ελληνισμού όπως ο πρωτεργάτης της Κοινωνιολογικής Εταιρείας και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπαναστασίου που ανέφερε : εθνικισμός σημαίνει η προσπάθεια ενός έθνους προς επιβολήν του, αλλά και ο Δημήτρης Βεζανής καθηγητής της πολιτειολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έλεγε ότι ο εθνικισμός σημαίνει η ενεργητική κατάφαση της ιδέας του έθνους δηλαδή πιστεύω στο έθνος μου και αγωνίζομαι για αυτό.Το ίδιο υποστήριζαν και ο Ίων Δραγούμης, ο Περικλής Γιαννόπουλος, ο Δημήτριος Υψηλάντης και ο Ιωάννης Μεταξάς.

 Όμως η εννοιολογική παραχάραξη της κοσμοθεωρίας του εθνικισμού δεν σταματά εδώ. Οι Νεοταξίτες φτάνουν στο σημείο να διακηρύτουν ότι ο εθνικισμός καλλιεργεί τον φανατισμό και την μισσαλοδοξία γεγονός που είναι ανυπόστατο διότι ο εθνικισμός-που από τις άλλες ιδεολογίες έχει το ισχυρότερο φιλοσοφικό υπόβαθρο-περιλαμβάνει τον ηρωικό τρόπο ζωής,την βελτιοδοξία, και την ουσιαστική ελευθερία( απορρίπτοντας την ασυδοσία). Άλλωστε η μισσαλοδοξία είναι γέννημα θρέμα των υλιστικών θεωριών του Μαρξισμού και του Καπιταλισμού. Επίσης οι σάπιοι διανοητές λέγουν συνεχώς ότι ο εθνικισμός περιφρονεί το διεθνές δίκαιο.

Εδω η απάντηση μας είναι σαφέστατη. Βεβαίως και περιφρονούμε ένα «δίκαιο» που χρησιμοποιείται από τους Σιωνοκρατούμενους Διεθνείς Οργανισμούς για να επεμβαίνουν σε εθνικά κράτη παραβιάζοντας την εθνική τους ανεξαρτησία με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του διεθνούς Σιωνισμού και Καπιταλισμού.

Τέλος θεωρώ πως πρέπει να κλείσω το παρόν άρθρο με δύο φράσεις δύο σπουδαίων ελλήνων του πνεύματος. Του Κωστή Παλαμά «Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι Εθνικιστής» και του Περικλή Γιαννόπουλου «Κάτω η Ελλάς των ψήφων, των μισθών των χαρτοπαικτών και των βουλευτών» και εδώ θέλω να συμπληρώσω «Ζήτω το εθνικό κράτος και το αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα». Αυτός είναι ο Εθνικισμός!...

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.