Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ...ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

Και ξαφνικά ο μέλλον υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας αναφέρθηκε ανοιχτά σε μια αλήθεια που συζητείται κρυφά, καθώς δεν ταιριάζει με την πολιτική «ορθότητα» των καιρών. Τι είπε ο Πολωνός μέλλον υπουργός Βίτολντ Βαζικόφκσι; Κάτι εν πολλοίς αυτονόητο. Ότι δηλαδή πολλοί από τους εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους που φεύγουν από την πατρίδα τους, θα μπορούσαν κάλλιστα να πολεμήσουν για αυτή. Κι ας λάβουν και τα ανάλογα κίνητρα…
Οι εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ευρώπη μπορούν να συγκροτήσουν έναν στρατό για να πολεμήσουν για την ελευθερία της χώρας τους, είπε ο Πολωνός και μόνο ορισμένοι ιδεοληπτικοί της ιδεολογίας του «λιάζομαι», θα μπορούσαν αξιωματικά να διαφωνήσουν μαζί του.
Ο Πολωνός όμως αναφέρθηκε σε μια ακόμα αλήθεια που πονάει την οποία τα ΜΜΕ δεν αγγίζουν. «Δεκάδες χιλιάδες νέοι άνδρες πηδούν από τα φουσκωτά πλοιάριά τους, με τα iPad στο χέρι και αντί να ζητήσουν πρώτα να πιουν ή να φάνε, ρωτάνε πού θα φορτίσουν το κινητό τους. Όλοι αυτοί θα μπορούσαν να πολεμήσουν για την ελευθερία της χώρας τους, με τη βοήθειά μας», είπε.
Ο Βαζικόφσκι είπε πως η Πολωνία δεν θέλει να στείλει στρατιώτες της πολεμήσουν για τη Συρία, την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άλκιμοι Σύροι άνδρες πίνουν τον καφέ τους στην κεντρική λεωφόρο του Βερολίνου, ή άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.
Φυσικά, για τους διαφόρους «προοδευτικούς» δεν τίθεται θέμα, αφού πατρίδα μας είναι όλη Γη και βεβαίως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Το ίδιο ισχύει και για τα ΜΜΕ, σε όλη την Ευρώπη, που το μόνο που κάνουν είναι να προβάλουν το πολιτικά «ορθό».

Λίγους μήνες πριν, απέναντι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, Σύροι πρόσφυγες έκαναν απεργία πείνας ζητώντας την παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Μαζί τους απεργούσε, στα διπλανά ταχυφαγεία και γνωστός, ολίγον γραφικός, βουλευτής.
Οι περαστικοί με έκπληξη κοιτούσαν τους πρόσφυγες απεργούς πείνας να φωτογραφίζουν την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων με τα απαστράπτοντα iPad 6 τους. Πως περιμένουμε να μην ξιφουλκήσουν χώρες όπως η Πολωνία, όπου πρόσφατα είχαμε κυβερνητική αλλαγή επί το συντηρητικότερον, αφού σε τέτοιες περιστάσεις εμφανίζεται τάση… περιχαράκωσης;
Αντιλαμβανόμαστε, ότι πολλών η αντίδραση θα είναι η γνωστή συνωμοτική: Αυτοί που αποσταθεροποίησαν τη χώρα, ας πάνε τώρα να βρουν τρόπο να σταματήσουν τη σύγκρουση. Το ερώτημα είναι απλό… Όταν «αυτοί» που κάνουν τέτοιες δουλειές επιχειρούν μέσω οργανωμένων πολιτικών αντιδράσεων να αποσταθεροποιήσουν άλλες χώρες, ευρωπαϊκές, όχι μεσανατολικές η αντίδραση πρέπει να είναι «πολιτική» ή να μας αρχίζουν στα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Και όταν οι «άλλοι», της απέναντι πλευράς, που επιχειρούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο με μοχλό τη χρηματοδότηση όσων έχουν την προδιάθεση να ταυτιστούν μαζί τους, ανεξαρτήτως του πόσο ακραίοι – αριστερά ή δεξιά – είναι, οφείλουμε την ίδια αντίδραση, ναι ή όχι; Διότι αν κι εκεί πούμε να πάνε να τα μπαλώσουν όσοι ευθύνονται για την αποσταθεροποίηση, ζήσε Μάη μου…
Και τέλος, μήπως να μας προβλημάτιζε και η διαφορετική έκβαση αναλόγως της γεωγραφικής προέλευσης της χώρας; Διότι στη Συρία, μια πολιτική διαμαρτυρία έχει καταλήξει σε έναν εμφύλιο που προσφάτως ξεπέρασα τα 300.000 θύματα, με τους εμπολέμους να είναι λίγο περισσότεροι από 100.000 ψυχές.
Μια τελευταία παρατήρηση. Τελικά ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός στη σύγκρουση στη Συρία; Καμία αντίρρηση ότι ανιστόρητα μυαλά έχουν παίξει ρόλο στο να ξαμολήσουν ένα τέρας, αυτό των μισάνθρωπων του ISIS. Το ότι υπήρχε όμως εκεί τέτοια ποιότητα εγκεφάλων για να χειραγωγηθεί, δεν δείχνει να απασχολεί κανέναν από τους ευαίσθητους.
Το εγγενές πρόβλημα που υφίσταται στις ακραίες εκφάνσεις στο Ισλάμ δεν τους απασχολεί. «Είμαστε όλοι αδέλφια» και «ανοίξτε» τα σύνορα», ακούς από κουφιοκεφαλάκηδες, που δεν αντιλαμβάνονται ότι και το δικό τους κεφάλι θα… κυκλοφορούσε απελευθερωμένο από την υποχρέωση να ακολουθεί τους ώμους και τον υπόλοιπο κορμό, όπως καθενός άλλου, όταν έχεις να κάνεις με ισλαμιστές υπανθρώπους αυτού του φυράματος.
Και οι θεωρίες τους, τις οποίες έχουν την πολυτέλεια να αρθρώνουν εξαιτίας του συστήματος που πολεμούν να καταστρέψουν, θα κατέληγαν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας μαζί τους, όπως συμβαίνει πάντα με τους κατά Λένιν (;) «χρήσιμους ηλίθιους».


http://www.defence-point.gr/news/?p=141308

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.