Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Η ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ

Το ιδεολογικό άρθρο δημοσιεύθηκε στην εθνικιστική εφημερίδα "Νέα Θέσις", αρ. φύλλου 49, Πέμπτη 10-2-1983
 
Μέσα στον κόσμο της παρακμής, πού όλοι οί άνθρωποι είναι απελπιστικά ίδιοι, συντριμμένοι άπό την καθημερινότητα, χωρίς προοπτική και στόχους, ευτυχισμένοι άπό τήν κατάκτηση μικρών, καθημερινών αγαθών, επαναπαυμένοι στις δάφνες του χθες, μιμού­μενοι τό ξένο μή έχοντας τήν δυνατότητα νά δημιουργήσουν τό δικό τους, τό αυθεντικό, μέσα σ' αυτό τό πολύβουο ανώνυμο πλήθος, ξε­χωρίζει ό Εθνικιστής.

Ό Εθνικιστής, πού αντιμετωπίζει τον κόσμο με δυναμικό τρόπο, ακολουθεί τήν δική του μέθοδο σκέψεως, τήν επιλεκτική, και ζή μ' έναν Ιδιαίτερο τρόπο, τόν Ηρωικό.

Ό Εθνικιστής, κλείνει μέσα του δύναμη και υπερηφάνεια. Δύ­ναμη πού αντλεί άπό τήν φυλετική του Ιδιαιτερότητα. Μέσα του πα­ραμένουν αλώβητες οί προγονικές αρετές, τά χαρακτηριστικά της φυλής του πού τόν καταξιώνουν ώς άξιο συνεχιστή μιας μακραίωνης ιστορίας. Και τήν υπερηφάνεια, γιατί είναι "Ελληνας, γιατί ξέρει ότι μπορεί αντλώντας κουράγιο άπό τό παρελθόν, νά διαμορφώσει τό μέλλον.


Ό Εθνικιστής έχει μέσα του πίστη.

Πίστη γιά τις ιδέες του, πίστη στόν εαυτόν του, πίστη στην αξία του "Εθνους. Νιώθει τόν προορισμό του νά εΐναι αυτός ό πρώτος πού θά τραβήξει μπροστά, θά σηκώσει τό λάβαρο, θά ξεσηκώσει και θά ενθουσιάσει.

Νιώθει δτι αυτός πρέπει νά σπάσει τις αλυσίδες. Νά γκρεμίσει τά ψεύτικα είδωλα και νά κτίσει με τόν αγώνα του τό μέλλον. Ό Εθνικιστής είναι αγωνιστής.

Γι’ αυτόν ή ζωή δεν είναι τό πέρασμα άπό τήν γέννηση στόν θά­νατο, μά ενας στίβος πού πρέπει νά άγωνισθή σκληρά, νά παλέψει και νά τόν κατακτήσει. Καταξίωση της υπάρξεως του είναι ό αγώνας. Ό καθημερινός, επίπονος, κουραστικός αγώνας πού χαρακτηρίζει τόν ήρωϊκό τρόπο ζωής και τήν επιλογή του δύσκολου δρόμου.Ό Εθνικιστής αγωνίζεται για τό "Εθνος. Και έχει μέσα του ένα όραμα. Νά δει πάλι τό Ελληνικό "Εθνος με­γάλο, περήφανο, απλωμένο στά φυσικά του σύνορα, οδηγό των άλλων εθνών. Νά εξαλείψει τούς μύθους της μιζέριας, της φτώχειας, της ραγιαδοσύνης. Νά χτυπήσει τά κατεστημένα πού καλλιεργούν αυτούς τούς μύθους και αποστερούν τό "Εθνος άπό την ίκμάδα του. Και άφού απαλλάξει τό "Εθνος άπό τά δεσμά του, νά δημιουργήσει μία καινούργια πραγματικότητα, νά θέσει τά θεμέλια γιά εναν νέο πολιτιστικό κύκλο πού, ξεκινώντας άπό τήν Ελλάδα, θά άπλωθη σέ όλα τά εθνη.Αυτός είναι ό Εθνικιστής. Δυνατός, υπερήφανος, αγωνιστής, γε­μάτος προοπτικές και οράματα, αποφασισμένος, όχι μόνον νά πα­λέψει, μά και νά νικήσει. Με τις ρίζες στο παρελθόν, μά με τήν σκέψη στό μέλλον, άμίλεικτος και ακλόνητος, δημιουργός και οδηγός.

Αυτός είναι ό Εθνικιστής.

ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ.

http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕπισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.