Από τις εφημερίδες φαίνεται πως έμαθαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών ότι η ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” βρίσκεται στο επίκεντρο παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τη ΠΓΔΜ. Η συζήτηση των ημερών στο ΥΠΕΞ είναι ποιος ηγείται των διαπραγματεύσεων από την ελληνικής πλευράς, ποιος είναι ο δίαυλος της μυστικής διπλωματίας μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά του Αlex Rondos στο υπουργείο Εξωτερικών είναι γεγονός. Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου απέκτησε την ιδιότητα του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα, διαδραματίζοντας ουσιαστικά ρόλο άτυπου μεν, αλλά συμβούλου των Γ. Παπανδρέου και Δημ. Δρούτσα για τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει αναλάβει αποστολές μυστικής διπλωματίας για λογαριασμό του πρωθυπουργού το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε Σερβία, Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία. Ο Έλληνας πρεσβευτής στη Σερβία έπεσε από τα σύννεφα όταν οι συνάδελφοί του που εκπροσωπούν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ρώτησαν σε μία από τις τακτικές συναντήσεις αλληλοενημέρωσης, ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε ο απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Rondos με τη σερβική κυβέρνηση. Το ίδιο συνέβη και με τους πρεσβευτές μας στην Αλβανία και στα Σκόπια. Αποδείχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους γνώριζαν περισσότερα για τις συναντήσεις με βάση τις πληροφορίες που τους είχαν δώσει τα μέλη των κυβερνήσεων των συγκεκριμένων χωρών. Οταν οι Ελληνες πρεσβευτές απευθύνθηκαν στην Kεντρική Yπηρεσία στην Αθήνα, τους διαβιβάστηκε αρμοδίως: “Μην ασχολείστε, καλύτερα να το ξεχάσετε“. Διπλωματικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ο Alex Rondos χαράσσει τη βαλκανική πολιτική του Γ. Παπανδρέου.
Στις κυβερνήσεις των βαλκανικών κρατών ο Αlex Rondos είναι γνωστός από την προηγούμενη θητεία του στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου την περίοδο που ο δεύτερος ήταν υπουργός Εξωτερικών (1999-2004). Ο Rondos υποστηρίζει με υπερηφάνεια ότι ήταν ο αρχιτέκτονας της αλλαγής πολιτικής της Ελλάδας στο Γιουγκοσλαβικό και ότι συνέβαλε στην πτώση του Slobodan Milosevic. Λέγεται πως ήταν ο πρώτος που συναντήθηκε με τον VojislavKostunica, όταν ανέλαβε την προεδρία της Γιουγκοσλαβίας το 2000, ενώ ιδιαίτερα στενές σχέσεις είχε και με τον δολοφονηθέντα πρωθυπουργό της Σερβίας Zoran Djindjic. Θεόδωρου Πάγκαλου, καθώς ήταν μεταξύ εκείνων που “φωτογράφισε” ο πρώην υπουργός, όταν έκανε λόγο για στελέχη που κινούνται στο κτίριο της H παρουσία του στο υπουργείο Εξωτερικών είχε προκαλέσει θύελλα υπόγειων αντιδράσεων από τους μόνιμους διπλωμάτες, αλλά και τη δημόσια έκρηξη του -νυν αντιπροέδρου-Βασιλίσσης Σοφίας και μιλάνε μόνο αγγλικά. Εξάλλου το ελληνικό λεξιλόγιο του Rondos δύσκολα υπερέβαινε όταν έφθασε στην Αθήνα τις διακόσιες λέξεις. Παραιτήθηκε μετά την εκλογική ήττα του Γ. Παπανδρέoυ το 2004 αλλά εμφανίστηκε ξανά στις 21 Απριλίου ως φανατικός υπέρμαχος του ανθελληνικού Σχεδίου Ανάν, υπογράφοντας ένα άρθρο με το τίτλο “Cyprus: The price of rejection” για τη ΜΚΟ Οpen Democracy, χρηματοδοτούμενη από τον γνωστό George Soros, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “ο αληθινός πατριωτισμός βασίζεται στο συμβιβασμό”…
http://greeknation.blogspot.com
(http://www.opendemocracy.net/democracy-europefuture/article_1861.jsp )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου