36 χρόνια μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 , ο ελληνισμός περιμένει να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για να μάθει την αλήθεια. Ο φάκελος της Κύπρου όμως θα παραμείνει κλειστός όσο θα κάθονται στο θρόνο , το Ζυριχικό κατεστημένο στη Κύπρο και το κατεστημένο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα. Όμως η αλήθεια των γεγονότων δεν μπορεί να αποκρύβει, μέχρι της πλήρους αποκαλύψεως της όταν οι εθνικές πολιτικές δυνάμεις θα απωθήσουν το ενδοτικό κατεστημένο από την ηγεσία του έθνους.
Εκ των γεγονότων τούτων αξίζει να επισημάνουμε τα κυριότερα .
- Η ΕΟΚΑ Β μετά τον θάνατο του αρχηγού της Γεωργίου Γρίβα Διγενή υποτάχθηκε στους πράκτορες του Μακαρίου αφενός και της Χούντας αφετέρου. Οι αγνοί αγωνιστές της Ενώσεως τέθηκαν κάτω από τον έλεγχο των πρακτόρων του συστήματος που στη συνέχεια τους οδήγησαν στους ψυκτικούς θαλάμους του Δημοκρατικού Συναγερμού και σίγησαν δια παντός την φωνή τους..
- Ο Μακάριος με την υπερφίαλη συμπεριφορά του προκάλεσε το πραξικόπημα.
- Οι πραξικοπηματίες ενήργησαν με εγκληματική προχειρότητα τόσο ως προς τη διεξαγωγή του πραξικοπήματος όσο και ως προς την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής και της προδοσίας των τριών αρχηγών των όπλων.
- Ο Μακάριος κατήγγειλε στις 19 Ιουλίου 1974 στο συμβούλιο ασφαλείας , την Ελλάδα ότι πραγματοποίησε εισβολή στη Κύπρο και καλούσε τις εγγυήτριες δυνάμεις να επέμβουν .
- Η Ελλάδα υπό τον Κ. Καραμανλή αρνήθηκε να αποκόψει έστω την δεύτερη εισβολή .
- Κατά το πραξικόπημα δεν ενοχλήθηκε στο ελάχιστο η τουρκοκυπριακή μειονότητα.
Αυτά και μόνο τα γεγονότα αφήνουν να εννοηθεί μια πολυμερής συμμετοχή των τότε πολιτικών δυνάμεων στην προδοσία της Κύπρου. Το γεγονός όμως που συμπληρώνει το πραξικόπημα και την εισβολή είναι η εσχάτη προδοσία που συνέβη με τη λεγόμενη συμφωνία κορυφής Μακαρίου-Ντεκτάς το 1977. Η προδοτική αυτή συμφωνία συνδέεται όχι μόνο με τα γεγονότα του 1974 αλλά και με την πρώτη προδοσία της Ζυρίχης το 1960.
Το 1977 ο Μακάριος αποδέχθηκε τον πολιτικό στόχο της εισβολής. Παρεχώρησε στους τούρκους κατακτητές την αρχή της διζωνικότητας ως βάση για λύση θέτοντας ως κριτήριο αυτής την οικονομική βιωσιμότητα του κατεχόμενου τμήματος αλλά και την παράκαμψη αρχών και αξιών που εμποδίζουν την πραγμάτωση της διζωνικότητας. Αυτές οι αξίες και αρχές δεν είναι άλλες από το αναφαίρετο δικαίωμα των προσφύγων να επιστρέψουν στις εστίες καθώς και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το συμπέρασμα είναι ότι σχέδιο των άγγλων για την διχοτόμηση της Κύπρου και τον μετααποικιακό έλεγχο αυτής τέθηκε σε εφαρμογή από προδότες ηγέτες, Κύπριους και Ελλαδίτες.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
http://edikcyprus.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου