Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ : ΤΑ 5 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (1)



Ιωάννης Συκουτρής (1901-1937).

«Φιλοσοφία της Ζωής» του Ιωάννη Συκουτρή από τις εκδόσεις «Ελεύθερη Σκέψις».
Του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα
διευθυντή των εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ
 
Κωνσταντίνος Πλεύρης: Κριτική Ιδεών, εκδόσεις «Νέα Θέσις», 1979. Τεκμηριωμένη παρουσίαση των κυριοτέρων κοσμοθεωριών και γιατί ο Εθνικισμός αποτελεί μονόδρομο για τους Έλληνες. Το βιβλίο αυτό μου έδωσε Κοσμοθεωρία.
Ιωάννης Συκουτρής: Φιλοσοφία της Ζωής, εκδόσεις «Ελεύθερη Σκέψις», 1980. Εξαιρετική μελέτη για το νόημα της ζωής και τους έξι βασικούς τρόπους ζωής. Μελέτη που αναδεικνύει τον ηρωικό τρόπο ζωής, ως μοναδική επιλογή για τον Έλληνα εθνικιστή. Το βιβλίο αυτό μου έδωσε Πίστη.
Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς Όνομα, εκδόσεις «Εστία», 1979. Όλα τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα είναι ανεκτίμητα, αλλά αυτό με συγκίνησε ιδιαίτερα διότι δείχνει πως η μόνη σωστή εξουσία ενός άρχοντα πρέπει να στηρίζεται στην αγάπη. Θεωρώ ότι αυτό είναι το βασικότερο έλλειμμα σήμερα και δεν θα έπρεπε κανείς να διοικεί συνανθρώπους χωρίς να το έχει διαβάσει. Δυστυχώς οι περισσότεροι ξεκινούν από τον Μακιαβέλι και μένουν εκεί. Το βιβλίο αυτό μου έδωσε Αγάπη.
Ίων Δραγούμης: Ελληνικός Πολιτισμός & Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες, εκδόσεις «Ελεύθερη Σκέψις», 1978. Τα δυο αυτά βιβλία διαβάστηκαν μαζί και έτσι δεν μπορώ να τα χωρίσω. Ήταν η καλύτερη γνωριμία με τον μεγάλο οραματιστή του νεωτέρου Ελληνισμού. Τα βιβλία αυτά μου έδωσαν Όραμα.
Ινστιτούτο Σπουδής της Ιστορίας: Ντοκουμέντα 1940-1949, εκδόσεις «Σειρά», 1978. Ο τόμος αυτός (λεύκωμα 320 σελίδων) περιείχε τα 16 τεύχη του περιοδικού «Ντοκουμέντα 1940-49» που κυκλοφόρησαν από το 1975. Περιείχαν φωτογραφικό υλικό και έγγραφα που ξεσκέπαζαν ολοκληρωτικά την μόνιμη εθνοπροδοσία και εγκληματικότητα του ΚΚΕ. Το βιβλίο αυτό μου έδωσε τον κυριώτερο εσωτερικό Εχθρό.


http://www.e-grammes.gr/article.php?id=4901

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου