Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ - ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Υπέβαλαν αίτημα χρήσης της πισίνας

Η ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή της Αδριανούπολης άνοιξε και για χρήση από τον Σύλλογο Κολύμβησης Ορεστιάδας.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρέασε αρνητικά πολλούς τομείς και μεταξύ αυτών και τον αθλητισμό. Ο Σύλλογος Κολύμβησης Ορεστιάδας της γειτονικής χώρας, λόγω της κρίσης αδυνατούσε να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις και οι αθλητές δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους. Οι διοικούντες του συλλόγου, για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες και να μπορέσουν να προπονούνται οι αθλητές, υπέβαλαν επίσημο αίτημα στην Διεύθυνση Νεολαίας και Αθλητισμού της Αδριανούπολης.
Η σχετική αίτηση εγκρίθηκε από τον νομάρχη Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ. Έτσι το κολυμβητήριο Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, θα είναι ανοιχτό για χρήση από τους Έλληνες αθλητές κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και ώρες 13.00 έως 15.00.
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Νεολαίας και Αθλητισμού της Αδριανούπολης Σερχάτ Οτζάκ δήλωσε πως ο σύλλογος της Ορεστιάδας ζήτησε επίσημα να κάνει χρήση της πισίνας Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή. Ο Οτζάκ ανέφερε πως ο σύλλογος λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούσε να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις του, και ότι μετά από συνάντηση που είχαν ο νομάρχης Ντουρουέρ ενέκρινε το αίτημα.
Ο Οτζάκ ανέφερε πως η Τουρκία ακολουθεί πολιτική φιλίας με τους γείτονες και όλες τις χώρες του κόσμου, πως δίνει σημασία σε όλους τους νέους που δίνουν την καρδιά τους στον αθλητισμό, και στα πλαίσια αυτά δεν έκρινε σωστό να στερηθούνε οι Έλληνες αθλητές και το περιβάλλον για την προπόνηση τους. Ο Οτζάκ ανακοίνωσε πως από τις επόμενες εβδομάδες οι Έλληνες αθλητές θα αρχίσουν τις προπονήσεις τους στις εγκαταστάσεις της Αδριανούπολης.

Εφ. Μπιρλίκ 26/12/2012
http://tourkikanea.gr/