Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

45.000 ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ;

Σαρανταπέντε χιλιάδες Έλληνες έπιναν στην υγεία εκατομμυρίων κορόϊδων συμπατριωτών τους! Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις απογραφές στα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν εντοπιστεί 45.991 περιπτώσεις παράνομης λήψης συντάξεων.Όπως τονίζουν από το υπουργείο, και οι 45.991 περιπτώσεις θα κληθούν να επιστρέψουν στο ακέραιο τα χρήματα που έχουν πάρει παράνομα.
Σε ότι αφορά ειδικές περιπτώσεις συνταξιοδοτικών παροχών (π.χ. συντάξεις αιτία θανάτου σε χήρες, άγαμες θυγατέρες κ.λπ.) η προθεσμία εκπνέει στις 28.2.2013, οπότε και σύμφωνα με τον υπουργό, θα προκύψει, για πρώτη φορά, η πλήρης εικόνα τόσο για το σύνολο των νόμιμα καταβαλλόμενων συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών, όσο και για το μέγεθος των «διαρροών» του συστήματος λόγω παράνομων συντάξεων.
Βέβαια το να πιαστούν οι "ένοχοι" αυτοί, είναι το μόνο εύκολο. Το πραγματικά ουσιαστικό και το πραγματικά δύσκολο είναι το να τιμωρηθούν και αυτοί της "άλλης πλευράς". Αυτοί που "έβγαζαν" τις συντάξεις αυτές, αυτοί που τους "ορμήνευαν" που τους έλεγαν τι να κάνουν. Αυτοί όμως μάλλον δεν θα πιαστούν ποτέ. Γιατί αυτοί είναι εμπλεκόμενοι με την πολιτική ζωή της χώρας, είτε σε υψηλό, είτε σε χαμηλό επίπεδο. Είναι αυτοί που έχτισαν το κράτος της κομματοκρατίας, στα δίχτυα του οποίου πιάστηκαν και αρκετοί απλοί πολίτες. Εάν όμως αυτοί έχουν ευθύνη μία φορά που πήραν τα χρήματα, πόσες φορές ευθύνονται αυτοί που τους τα έδωσαν ή τους έδειξαν (με αντάλλαγμα την ψήφο τους) το πώς να τα πάρουν; 


http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/oikonomia/12086-45000-.html