Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Έβαλαν τους Τούρκους να φυλάνε το Αιγαίο!!! (;;;)

Πριν από μερικά χρόνια θα γινόταν αντιληπτό μόνο ως κακόγουστο αστείο ή το πολύ, ως θεωρία συνομωσίας νοσηρών εγκεφάλων, που πάντα βλέπουν δάκτυλους σκοτεινών «ανθελληνικών» κέντρων…
Όμως φαίνεται ότι ήγγικεν η ώρα να το ακούσουμε και ως σοβαρή πρόταση και μάλιστα από επίσημα χείλη...
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα φρουρούν τα… ελληνικά σύνορα! Ναι, καλά διαβάσατε.

Ας δούμε λοιπόν ένα ακόμη από τα παράδοξα που μας επιφυλάσσει η εποχή της παγκοσμιοποίησης. Ποιοι θα είναι... οι φύλακες του Αιγαίου
Το «SeaBOSS» είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ.
Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα αποτελούμενο από αισθητήρες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και δορυφορικές εφαρμογές, τα οποία θα δίνουν real time εικόνα για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για να το πούμε απλά, όταν το σύστημα λειτουργήσει δεν θα μπορεί να κινηθεί ούτε βάρκα χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους διαχειριστές του δικτύου....»»»»


Τον συντονισμό του έργου έχει αναλάβει η ελληνική κρατική εταιρεία ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) και την υλοποίησή του μία πολυεθνική κοινοπραξία από εταιρείες 15 διαφορετικών χωρών.

Ως εδώ θα ήταν όλα καλά, αν στον κατάλογο των εταιρειών δεν φιγουράριζε η τουρκική κρατική αμυντική βιομηχανία Aselsan, καθώς και η ισραηλινή Israel Aerospace Industries.

Και οι δύο εταιρείες είναι ειδικευμένες στην κατασκευή και συντήρηση συστημάτων συλλογής πληροφοριών, που χρησιμοποιούνται στην κατασκοπεία από μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών.

Αν τελικά το πρόγραμμα υλοποιηθεί από αυτή την κοινοπραξία, αυτές οι εταιρείες θα συμμετέχουν και στον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, που όμως είναι και τα ελληνικά σύνορα.

Η αλληλογραφία με το Λιμενικό

Μία ελληνική κρατική εταιρεία, λοιπόν, η σημαντικότερη αμυντική βιομηχανία της χώρας μας -η ΕΑΒ- όπως φαίνεται από το παρακάτω έγγραφο, ζητά από το Λιμενικό Σώμα να διαθέσει δύο αξιωματικούς για να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση του προγράμματος.

Το Λιμενικό Σώμα απαντά ότι βρίσκει την πρόταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δηλώνει ότι διαθέτει τους αξιωματικούς που ζητήθηκαν.

Εδώ είναι και το non paper που διακινήθηκε προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα του έργου. Μπορείτε να δείτε και τον κατάλογο των εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία.


Τι είναι η Aselsan

Πρόκειται για κρατική τουρκική εταιρεία, της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Τουρκικός Στρατός σε ποσοστό 80%.

Η εταιρεία, όπως φαίνεται και από την ιστοσελίδα της, είναι ειδικευμένη στην κατασκευή επικοινωνιακών συστημάτων, σε συστήματα ασφαλείας επικοινωνιών, ραντάρ, δορυφορικά συστήματα πληροφοριών, μικροηλεκτρονικά και άλλα οπλικά συστήματα εν γένει.

Βάζουν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα

Το ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι μέγα και δεν αφορά μόνο την ελληνική άμυνα και ασφάλεια αλλά και την ευρύτερη εφαρμογή των πολιτικών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

-Δεδομένου ότι το πρόγραμμα SeaBOSS προορίζεται να ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί κυρίως η λαθρομετανάστευση και οι μεταφορές παράνομων φορτίων και ναρκωτικών,

- Δεδομένου ότι ο Τουρκικός Στρατός, που είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας, έχει εμμέσως εμπλακεί και σε υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά και θεωρείται άμεσα εμπλεκόμενος στα δίκτυα λαθρομετανάστευσης και παράνομης μεταφοράς ανθρώπων από την Ασία και την Αφρική προς την Ευρώπη, καθώς και σε δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος,

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;

Πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στην υπόθεση εμπλέκεται το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τελικά, οι πληροφορίες λένε ότι κάποιοι στο Λιμενικό κατάλαβαν την… «πατάτα» και το πρόγραμμα δεν έχει προχωρήσει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής…

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η υπόθεση έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου προκάλεσε την οργή ορισμένων συμβούλων του πρωθυπουργού.

EVERYTHING IS GREECE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9AYAjQboFh1_5M3bFMvoiwdv6qY5bDyiuBuwvPV3Yjtp1ZG3BAXNnY5CWdpxeWu7FvNRIyWEpe_RHBqBZHx93XDCYKW4LJe3j_4jgmwduvaKGVqaTsCSNu7bWjJSewd6rxVoBPh5kloo/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters