"τον τε μηδέν τώνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ' αχρείων νομίζομεν" - ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΑΘΛΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ .........(ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ Β'40 .ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ)...................... «παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες» (Θουκυδίδου, Ιστορίαι, Α’ 70)
Δευτέρα 26 Απριλίου 2010
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Α ΜΕΡΟΣ)
Διζωνική: σημαίνει ότι μια χώρα χωρίζεται σε δύο ζώνες με βάση τον πληθυσμό της λόγω και των “εγγυημένων πλειοψηφιών” σε κάθε γεωγραφική ζώνη(Έλληνες-Χριστιανοί, Τούρκοι-Μουσουλμάνοι).
Συμπέρασμα: Νομιμοποιείται η διχοτόμηση της Κύπρου ως απότοκο της βίαιης και βάρβαρης τουρκικής εισβολής.Γίνεται και επίσημα, πραγματικότητα ο στόχος των Τουρκοβρετανών για διαμελισμό της νήσου.
Δικοινοτική: ενισχύεται με ένα ακόμα επιχείρημα ότι αυτή η ομοσπονδία είναι γεωγραφική με βάση τις δύο κοινότητες.Επιπλέον συνεχίζονται οι απαράδεκτες πρόνοιες των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου που εξισορροπούσαν την Ελληνική πλειοψηφία με την Τουρκική μειοψηφία στο νησί.Σε αυτή την περίπτωση όμως η αναλογία δεν θα είναι 70%-30%(στην δημόσια υπηρεσία) ή 60%-40%(στον Κυπριακό στρατό) αλλά 50%-50%!
Συμπέρασμα: υποβιβάζεται η Ελληνική πλειοψηφία σε μια απλή κοινότητα που θα πρέπει να παίρνει την έγκριση και της τουρκικής κοινότητας για οποιοδήποτε θέμα. Καταργείται η έννοια της πλειοψηφικής Δημοκρατίας!
Ομοσπονδία: αυτό το σύστημα διακυβέρνησης είναι απολύτως κατανοητό για χώρες με μεγάλη έκταση αλλά και πληθυσμό π.χ http://www.facebook.com/l/a0595;Η.Π.Α, Ρωσική Ομοσπονδία http://www.facebook.com/l/a0595;κ.α.Στην περίπτωση της Κύπρου εκτός από αχρείαστο, είναι και επιζήμιο όχι μόνο επειδή αναγνωρίζει τα δεδομένα της εισβολής ως τετελεσμένα αλλά και διότι δεν μπορεί να αντέξει η οικονομία ενός τέτοιου κράτους. Θα πρέπει να συντηρεί 2 αστυνομίες, 3 κυβερνήσεις(1 για κάθε κρατίδιο και 1 του ομόσπονδου), 4 βουλές( Γερουσία και Βουλή του ομόσπονδου και 1 βουλή για το κάθε κρατίδιο) και τόσες δημόσιες υπηρεσίες εις διπλούν.
Συμπέρασμα: Αναγνωρίζεται για τρίτη φόρα η διχοτόμηση.Επίσης το κράτος που θα δημιουργηθεί θα καταρρεύσει σε κάποιο στάδιο λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.
“Αρνούμαι κάθε ιδέα διχοτόμησης,
κάθε παζάρεμα για ‘ανταλλάγματα’,
κάθε σκέψη για ομόσπονδο κράτος…”
Γ.Ρίτσος
Επιπλέον το κάθε κρατίδιο θα έχει το δικό του “εσωτερικό” σύνταγμα και την δική του σημαία.Είναι προφανές οτι το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υποβιβαστεί σε σύνταγμα του “Ελληνοκυπριακού” κρατιδίου, όπως και η σημαία.Στην αντίπερα όχθη το σύνταγμα του “Τουρκοκυπριακού” κρατιδίου θα είναι το υπάρχον “σύνταγμα” της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, όπως και η σημαία.Αυτόματα εμείς οι Έλληνες της Κύπρου αναγνωρίζουμε το μόρφωμα που για τόσα χρόνια ονομάζαμε “ψευδοκράτος”.
Κάποιοι είπαν πως η υπογραφή της Ομοσπονδίας είναι το δεύτερο μεγάλο λάθος της Ελληνοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας μετά από αυτό της Ζυρίχης-Λονδίνου (1959)...
«Αν οι Ελληνοκύπριοι αποφασίσουν να κάνουν Ομοσπονδία στην Κύπρο θα πρέπει να διαλέξουν από τώρα δύο εποίκους από την Ανατολία για να συντηρούν. Η Ομοσπονδία στην Κύπρο είναι σαν να βρίσκεις τη γυναίκα σου με τον εραστή της στο σπίτι σου και μετά τον χωρισμό την παίρνεις τηλέφωνο και την παρακαλείς να γυρίσει πίσω μαζί με τον εραστή της και όλα τα έξοδα πληρωμένα».
Νεοκλής Σαρρής (Τουρκολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)
«Το σύστημα της Ομοσπονδίας είναι όχι μόνο βαθύτατα άδικο, αλλά και άκρως δυσλειτουργικό. Αν ο πολιτειακός μηχανισμός που επέβαλαν οι συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου δικαίως αποκρίθηκε «Δημοκρατικό Παράδοξο» από τους ξένους συνταγματολόγους, η Κυπριακή Ομοσπονδία θα είναι αληθινό συνταγματικό ΤΕΡΑΣ»
Θ. Στοφορόπουλος
«(...) Και σερνόμαστε επί χρόνια στον ανούσιο διακοινοτικό διάλογο. Προχθές, ο εκπρόσωπος του δυτικού φαρισαϊσμού, ο κ. Ντε Σότο, μίλησε για «δύο κράτη» και μιαν ψευδώνυμη Ομοσπονδία. Δεν φταινε οι ξένοι. Εμείς φταιμε. Εμείς μιλάμε για διζωνική και άλλα ηχηρά παρόμοια. Και εκείνοι βλέπουν την ενδοτικότητά μας και μας ζητούν ολοένα και περισσότερη, και πρόσθετη «κατανόηση». Στη γλώσσα των πατρώνων σημαίνει υποχώρηση». (σημ. δική μου: για ποια ενδοτικότητα και ποια υποχώρηση μιλά ο αρθρογράφος;) Και συνεχίζει:
«(...) Για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά και αξιόπιστα το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να το προσεγγίσουμε στην ουσία του και την αλήθεια του ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Κάθε άλλη προσέγγιση είναι νόθα και απρόσφορη»
Στέλιος Παπαθεμελής
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ:Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου