Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΝΕΟΛΑΙΑ : «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ


Ένα φοβικό σύνδρομο έχει κατακυριεύσει τους σημερινούς Έλληνες. Μην μιλήσεις για Έθνος και Πατρίδα. Θα σε πουν φασίστα και ακροδεξιό. Μη βγεις στο δρόμο να υπερασπιστείς τα δίκαιά σου. Πιθανόν να στοχοποιηθείς στον χώρο σπουδών ή εργασίας σου.

Θα πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να αποφασίσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά σε ποια πλευρά της Ιστορίας θέλουμε να είμαστε. Στην πλευρά εκείνων οι οποίοι πέρασαν μία «ήρεμη» ζωή, με κάποια ίσως (στην καλύτερη των περιπτώσεων) επαγγελματική καριέρα, αποδεχόμενος πλήρως την χούντα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων; Ή θα επιλέξουμε τον δρόμο της αρετής και της τόλμης; Μία ζωή ασυμβίβαστη, με σταθερές αξίες, αμετακίνητοι στα πιστεύω μας μέχρι τέλους. Με αδιάλειπτο κοινωνικό αγώνα σε κινηματικό επίπεδο και όχι στα καφενεία του διαδικτύου (Facebook, Instagram, TikTok, κτλ).

Όποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι θα παριστάνει τον εθνικισταρά και τον μεγάλο και τρανό πατριώτη, καθιστός στο κινητό του τρώγοντας σουβλάκια, προφανώς βιώνει μια περίεργη ονείρωξη.

Εμείς οι ΕΟΝίτες δεν επιλέξαμε την οδό της υποταγής, της μιζέριας και του «ψηφιακού εθνικισμού». Καθημερινά δίνουμε τις ιδεολογικές μας μάχες μέσα στο λαό και στην ελληνική κοινωνία και όχι στον φανταστικό μας κόσμο. Οι δήθεν «μαχητές» που δεν έχουν να παραθέσουν καμία σοβαρή πολιτική περγαμηνή,  αλλά έχουν να προβάλλουν μόνο «ωραίες» και «τρομερές» ιδέες ας κάτσουν εκεί που κάθονται. Ο κόσμος βαρέθηκε τον φτηνό λαϊκισμό και τους συμβουλάτορες. Επιθυμεί ρεαλιστικές λύσεις, αλλά και ένα νέο εθνικό όραμα που θα δώσει πνοή ζωής σε αυτόν τον τόπο. Το Έθνος αναζητά το σκοπό του.

https://www.eoneolaia.com/asfaleia-kai-ethnikos-agonas-den-pane-mazi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου