Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

«ΤΟΝ ΡΑΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΥΒΕΙ!»


Γράφει ο Πέτρος Ι. Νικολού, μαχόμενος Δικηγόρος Αθηνών, Νομική ΕΚΠΑ

Ο Θουκυδίδης μάς δίδαξε από πολύ νωρίς πως η αντιστροφή των εννοιών συνιστά ένδειξη εποχής παρακμής μέχρι που ένιοι την δουλοπρέπεια τήν βάπτισαν τεχνηέντως, μαεστρικώς και υπούλως σωφροσύνη. Αν τούτο σάς θυμίζει κάτι, στρέψτε απλώς την πρόσοχή σας στις φιγούρες που έχουν αναλάβει να διαφυλάττουν την ασφάλεια της χώρας και την Ελευθερία του λαού μας, για να απολαμβάνετε εσείς μία ήσυχη ζωή, χωρίς τον φόβο του κατακτητού, και τότε θα καταλάβετε ποιούς επιλέξατε να διοικούν τούτον τον τόπο. Γκρότεσκα κορμιά με μηδενικό ψυχικό σθένος, βουτηγμένα βρεφιόθεν στην μαρμίτα της δειλίας, μια ζωή προπονημένα στην οσφυοκαμψία, την γλοιώδη ευγένεια και την χαμέρπεια έχουν το θράσος να ταπεινώνουν την Πατρίδα, εκπέμποντας το μήνυμα μιάς αποικίας παριών, ενός ανυπολήπτου προτεκτοράτου, χωρίς ίχνος αξιοπρεπείας. Αυτήν την εντύπωση, όχι μία, όχι δύο, αλλά ΤΡΕΙΣ φορές, κόμισε στην οικουμένη ο Λογοθέτης του Δρόμου του Κυριάκου του Μεγαλοπρεπούς κατά την επίσκεψη εφ’ ημάς του νεοθωμανού σουλτάνου.

Η τεχνολογία περιβάλλεται ενίοτε ασμένως το κύρος της αυθεντίας, γιατί καταγράφει την αλήθεια απογυμνωμένη, αψιμυθίωτη. Όποια φθηνή, προσβλητική και υποτιμητική για τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης δικαιολογία επεχείρησε να παρουσιάσει ο εξαμιλίτης υπουργός των όλο χάρη και γοητεία υποκλίσεων σε αρχηγούς κρατών γενοκτόνων, για να μάς εμπαίξει ανερυθριάστως, ο φακός δεν έσφαλε, δεν εψεύσθη και δεν υπεκρίθη. Τα μόνα πρωτόκολλα που επιβάλλουν τέτοιες κινήσεις ευλυγισίας έμπροσθεν ηγετών πρωτοφασιστικών μορφωμάτων που έχουν λουστεί στο αίμα των παππούδων μας απαντώνται στον κώδικα συμπεριφοράς των συμπλεγματικών νεοραγιάδων, των ες αεί τεταγμένων δουλοφρόνων και των ορκισμένων υπηρετών των ξένων, κατ’ εθιμικόν δάνειον από την οθωμανική εξουσιαστική παράδοση, η οποία αποδίδουσα ιδιαίτερη σημασία σε συμβολισμούς επέτασσε την αναγνώριση της θέσεως ενός άρχοντος δια των τεμενάδων, ήτοι του χαιρετισμού μέσω της κυρτώσεως του κορμού και της κάμψεως της κεφαλής, προκειμένου να μην συναντήσουν τα μάτια του δούλου εκείνα του κυρίου, όπερ εθεωρείτο πράξη ασεβής και ιταμή επισύρουσα την κύρωση της ράβδου. Κι επειδή ο λέων εξ όνυχος αναγνωρίζεται, η εκδήλωση του σώματος μαρτύρησε ούτε λίγο ούτε πολύ εκείνα που προσπάθησαν να αποκρύψουν από το αποχαυνωμένο νεοελληνικό πλήθος πίσω από τις γεμάτες χαϊδέματα, φιλοφρονήσεις και αγαπουλισμούς φωτογραφίες. Ο Ερντογάν ηυρέθη στην ημεδάπη όχι απλώς ασκώντας τον ρόλο του ισχυρού των διαπραγματεύσεων αλλά του απολύτου και αναμφισβητήτου δυνάστου. Χωρίς περιστροφές, μίλησε εκ νέου για προσφυγή στην Χάγη εφ’ όλων των θεμάτων κι ουχί μόνον επί της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδος, προέταξε την χωρίς αποκλεισμούς δίκαιη κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και διετύπωσε την ευθεία προειδοποίηση : ‘‘Αν δεν μάς απειλήσετε, δεν θα σάς απειλήσουμε’’, το οποίο στην γλώσσα της τουρκικής διπλωματίας σημαίνει: ‘‘ Μην τολμήσετε να επεκτείνετε στα 12 ναυτικά μίλια τα χώρικά σας ύδατα! Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά!’’. Ο Γεραπετρίτης δεν υπεκλίθη τρισίν απλώς αυθορμήτως εν είδει κεκτημένης ταχύτητος, αλλά στην προκειμένη είχε πλήρη επίγνωση γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι. Κι αυτό, διότι η αντίπερα όχθη πρίν αφιχθεί ο σουλτάνος τόν ενημέρωσε μετά ποίων όρων έρχεται ο σουλτάνος. Δεν ήλθε ούτε για αγκαλιές ούτε για διακηρύξεις φιλίας, χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα, ούτε γιατί δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει. Ήλθε, για να πάρει μία ώρα αρχύτερα αυτό που διεκδικεί από εμάς, τον όρυκτό μας πλούτο, τον έλεγχο των άκριτικών μας νησιών και τα F-16 από τους Αμερικανούς, με μία προσχηματική εμφάνιση αναμορφωμένου τέκνου του ΝΑΤΟ. Οι κόκκινες γραμμές στα έθνικά μας συμφέροντα μετά την προχθεσινή έλευση του Τούρκου Προέδρου απ’ ό,τι φαίνεται κάπου ξεχάστηκαν μέσα στη λάμψη των επιδείξεων υποταγής από τον τοποτηρητή της νεοθωμανικής αυτοκρατορίας που έσπευσε να εγκωμιάσει με την κυβέρνηση των αρίστων στην οποία συγκαταλέγεται την διπλωματική επιτυχία της εκχωρήσεως εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να το πάρει χαμπάρι η εγχωρία πλειοψηφία των μικρονόων εκλογέων.

Όλα μέλι γάλα, λοιπόν, για εμάς, πολλώ δε μάλλον για τον Τούρκο. Εν άλλοις λόγοις, ο Αγαρηνός έλαβε εγγυήσεις ότι θα ικανοποιηθούν οι άνευ ερεισμάτων διεθνούς δικαίου αξιώσεις του, θα έχει μερίδιο στα κοιτάσματα, θα ασκεί επιρροή στο Αιγαίο και θα επανεξοπλιστεί με τα σύγχρονα υπερπόντια αεροπλάνα άνευ ετέρας καθυστερήσεως κι εμείς έμπλεοι ευτυχίας εδραιώσαμε την καθησυχαστική ψευδαίσθηση ότι το θηρίον θα εξημερωθεί με ολίγη Τσεχοσλοβακία. Ό,τι κι αν μάς λένε τα φερέφωνα της τουρκολαγνίας, τα οποία εμπορεύονται την υποτέλεια για Εθνική στρατηγική, το ανάστημα των Κυπρίων συναγωνιστών του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για την υπεράσπιση των οποίων μού έκαναν την τιμή να μέ καλέσουν ως Δικηγόρο μετά την παράνομη προσάγωγή τους την περασμένη Πέμπτη ένεκα της αναρτήσεως πανό διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν ήταν το μόνο που έσωσε την αξιοπρέπεια της χώρας εκείνη την ημέρα. Όσο για τους άλλους άς θυμηθούν το αφιέρωμα του Δραγούμη για την πάρτη τους: «Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει!»

 

https://www.eoneolaia.com/ton-ragia-ton-derneis-ki-akoma-skyvei-petros-nikolou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου