Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Του Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά
Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

H ιστορική μνήμη απισχναίνει λίαν εσκεμμένα διότι η πρόθεση της εγκαθιδρυθησομένης Παγκοσμιοποίησης και επελαύνουσας Νέας Τάξης πραγμάτων επιδιώκει ίνα προωθήσει τους σκοτεινούς της σχεδιασμούς, νυν και εις το διηνεκές.


Οι δαιμονόπληκτες στοχεύσεις της ασφαλώς έχουν πνευματικό υπόβαθρο και ερείδονται εις διάφορες παρά φύσει τάσεις και διαστροφές οι οποίες κατατείνουν ευθέως και αιτιωδώς εις την βάναυση προσβολή της ανθρώπινης αξίας και την αμαύρωση του ανθρώπινου προσώπου.


Ο σχεδιασμός καθίσταται απολύτως μεθοδευμένος καθότι επιβάλλεται η επανεκκίνηση ενός αδιόρατου και αναφούς κόσμου κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Σήμερον ομιλούν υποκριτικά περί τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την στιγμή την οποία υφίσταται κοινωνικός ρατσισμός εις το μέγιστο βαθμό δια άλλες κατηγορίες ανθρώπων όπως Α.Μ.Ε.Α εν γένει, πρόσωπα με προβλήματα οράσεως, κινητικά, διανοητικά προβλήματα και ούτω καθ’ εξής, πλην όμως,  ως προς τούτη την μερίδα της κατηγορίες η οποίας βασανίζεται επί της καθημερινότητάς της ουδείς ενδιαφέρεται περί της μη ισότιμης μεταχείρισης αυτών των ανθρώπων, ένεκεν και συνεπεία της κρατικής αβελτηρίας και πολιτικής ακηδίας.


Η διττή υποκρισία της εξουσίας ορισμένων διεφθαρμένων και εκφυλισμένων προσώπων συνιστά την δεσπόζουσα διάχυτη νοοτροπία της Νέας Τάξης Πραγμάτων προερχομένη εκ της Σχολής πολιτικής σκέψεως της Φραγκφούρτης.


Ο Έλληνας έχει απωλέσει την εθνική του συνείδηση  και την Πίστη του προς τον Χριστό, έχει εκριζωθεί εκ την θεμελιωδών αρχών και αξιών και εξ αυτού του λόγου λοιπόν άγεται και φέρεται εκ των διαφόρων επιτήδειων ταγών προς την αλλοτρίωση του ανθρώπινου προσώπου και του καθολικού συνειδησιακού εκμαυλισμού.


Η έλλειψη διδασκαλίας της ζώσης Ορθοδόξου Παραδόσεως εις μία χώρα όπου η Εκκλησιαστική παράδοση και ο πολιτισμός καθίσταται αρρήκτως συνδεδεμένος και αξεδιάλυτα συνυφασμένος με την ταυτότητα σήμερον ψυχορραγεί και πνέει τα λοίσθια, με αποτέλεσμα η εσχάτη προδοσία να άρχεται εκ της Πολιτείας και να εξικνείται άχρι της ηγεσίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας.


Δράττομαι της ευκαιρίας ειρήσθω εν παρόδω να τονίσω μετ’ εμφάσεως ότι σήμερον η Εκκλησία καθεύδει τον νήδυμον ύπνο και αφυπνίζεται ούσα λαλίστατη αφενός όταν εντέλλεται εκ της εκάστοτε κυβερνήσεως και εξ ετέρου όταν συσπειρώνεται να στιγματίσει ή να εξοστρακίσει εκ τους κόλπους οιονδήποτε τυχόν αντιρρησία συνειδήσεως ήτο αντιφρονών προς την καθεστωτική αντίληψη της επισήμου Εκκλησίας.


Η εκφυλιστική αλλοτρίωση της Επισήμου Εκκλησίας έγκειται εις το γεγονός ότι συμπεριφέρεται αφενός ως Υπουργείο και ουχί ως εκκλησιαστικός πνευματικός οργανισμός και εξ ετέρου ως υποκατάστημα του Βατικανού με παγιωμένες πεποιθήσεις μεταφυσικής έλλογης βεβαιότητας νομικού τύπου όπου οψέποτε δει και ότε χρη, προσφεύγει υποκριτικά εις εκκωφαντικά και στεντόρεια ηθικού τύπου κηρύγματα προς άσκηση πειθαναγκασμού και φορτικότητας προς τους γαυριώντας πολίτες οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο εις τα εχέγγυα της ορθολογιστικής κατά αυτούς πίστεως.


Το «αλάθητο» τείνει να κυριαρχήσει εις την Εκκλησιαστική Συνοδική Κανονικότητα, καθότι αντί να κρατεί η ελευθερία και η πολυφωνία, ο αντιδρών εξοστρακίζεται και υπάγεται εις την κλίνη του προκρούστη προς σωφρονισμό και συμμόρφωση με τα σιδηρά και ανεπίδεκτα αμφισβήτησης αναντίλεκτα κελεύσματα της εξουσίας.


Η πολιτισμική αλλοτρίωση της Πατρίδας, η κατάλυση των Εθνών και η άλωση της Εκκλησίας, ως αφυπνιστικοί παράγοντες δέον όπως κατακρημνιστούν  προσηκόντως υπό του συστήματος, ούτως ώστε ο πολίτης άνευ προσανατολισμού και πυξίδας να καθίσταται ευεπίφορος εις την χειραγώγηση εκ των ιθυνόντων φωστήρων οι οποίοι μετά αλαζονείας απευθύνονται ιταμώς και καταφρονητικά προς τους καθημαγμένους πολίτες υπολαμβάνοντάς τους ως αδιάτμητα συστατικά στοιχεία μια διανοητικά λοβοτομημένας υδαρής μάζας.


Εν κατακλείδι, η έλλειψη αρχών και αξιών, η αποσάρθρωση πάσης βάσεως της κοινωνίας, η άλωση της ζώσης ορθοδόξου παραδόσεως, η παραχάραξη της ιστορίας άγουν μία κοινωνία προς τον όλεθρο και νομοτελειακά προς τον κρημνόν καθότι ερείδεται εις κίβδηλο και εύθραυστο υπόβαθρο.


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου