Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

''ΠΟΝΤΙΚΙ'' ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΥΡΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


 

 

Του Γιώργου Αδαλή 

Μια αλληλουχία γεγονότων δείχνει ότι η χώρα μας εγκαταλείπει τον πλούτο και τα κοιτάσματά της για χάρη των “πράσινων πακέτων ενίσχυσης”, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην Τουρκία για να πλιατσικολογήσει τον ελληνικό ορυκτό πλούτο. H Κυβέρνηση Μητσοτάκη σκόπευε η απολιγνιτοποίηση να γίνει ως το 2029, αλλά τώρα συζητείται να γίνει ως το 2023! Κι άρχισαν να κλείνουν το ένα εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ μετά το άλλο στην Δυτική Μακεδονία. Το πιο πρόσφατο είναι το οριστικό κλείσιμο της τεράστιας μονάδας παραγωγής ενέργειας στην Καρδία της Κοζάνης!

Το καλοκαίρι του 2018, είχα πει για πρώτη φορά σε συνέντευξή μου, ότι «δεν φοβάμαι να μην μας πάρει τα κοιτάσματα η Τουρκία με κάποια πολεμική ενέργεια. Φοβάμαι μην τα δώσουμε οικειοθελώς εμείς οι ίδιοι»! Έκτοτε, πολλά έχουν γραφτεί γι’ αυτό που ονομάζεται “Πρέσπες του Αιγαίου”! Υποτίθεται ότι η ΝΔ θα έσωζε την παρτίδα αυτή με την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Στις 22 Απριλίου 2021, ο Δένδιας προέβη σε δήλωση-σοκ στο Arab News: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, είναι ένας παράδεισος στη Γη… Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΥΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ SLPRESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου