Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

AEGEAN BOAT REPORT : ΟΙ ΣΟΜΑΛΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Πριν τρεις ημέρες η Aegean Boat Report ανακοίνωσε ότι «Δεν είμαστε, δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε ποτέ, μέρος κανενός δικτύου διακίνησης ανθρώπων». Η απάντηση της ΜΚΟ ήρθε ως αντίδραση στις καταγγελίες Μηταράκη για συνεργασία τουρκικών αρχών και συγκεκριμένης ΜΚΟ με σκοπό τη διακίνηση μεταναστών.

Η Aegean Boat Report που δηλώνει ότι είναι μια "μικρή" πλην αθώα οργάνωση κάνει λόγο για «αβάσιμη και σκόπιμα παραπλανητική επίθεση» του υπουργού. Τα δεδομένα μάλλον δείχνουν ότι έχει ένοχη δράση, η οποία, μάλιστα. έχει εξασφαλίσει και μιντιακή στήριξη στην Ελλάδα. Η εν λόγω ΜΚΟ δηλώνει "εμβρόντητη" από το γεγονός ότι «βρέθηκε στο επίκεντρο μιας απρόκλητης και εσκεμμένα παραπλανητικής επίθεσης». Είναι απορίας άξιον, πάντως, γιατί η συγκεκριμένη ΜΚΟ βγήκε αμέσως να απαντήσει, ενώ ούτε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ούτε κανείς άλλος την κατονόμασε.

Η οργάνωση στην ανακοίνωσή της ζητάει από τον υπουργό να σταματήσει τις αβάσιμες κατηγορίες και ότι «αν επιθυμεί να συνεχίσει να μας κατηγορεί ότι ενεργήσαμε με λανθασμένο ή παράνομο τρόπο, θα τον συμβουλεύαμε να παρουσιάσει κάτι περισσότερο από ένα μικρό αριθμό προσφύγων που ισχυρίζονται ότι οι διακινητές στην Τουρκία γνωρίζουν το όνομα Aegean Boat Report και τους λένε ότι, αν επικοινωνήσουν μαζί μας, θα τους δώσουμε στεγνά ρούχα κι ένα μπουκαλάκι νερό».

Στην πραγματικότητα, η οργάνωση επιχειρεί να απομειώσει τους ισχυρισμούς των Σομαλών μεταναστών, οι οποίοι εισήλθαν στην Ελλάδα και κατέθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέουν την Aegean Boat Report με το δίκτυο των Τούρκων διακινητών. Και επειδή δεν μπορεί να αμφισβητήσει συγκεκριμένες καταθέσεις, στην πραγματικότητα εμμέσως ομολογεί, μιλώντας για μικρό αριθμό καταθέσεων, λες και απαιτούνται εκατοντάδες για να προκύψει ενοχοποίηση.

O τρόπος δράσης της συγκεκριμένης ΜΚΟ δείχνει μια εχθρότητα προς τις ελληνικές αρχές και αντίθετα μια προς την Τουρκία. Μονίμως καταγγέλλει το Λιμενικό ότι επιχειρεί να πνίξει τους μετανάστες, ενώ οι Τούρκοι είναι αυτοί που τους σώζουν! Τέτοια αντιστροφή της πραγματικότητας δεν πηγάζει, βέβαια, από το ενδιαφέρον της για τους μετανάστες. Είναι η ίδια η συμπεριφορά της που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Aegean Boat Report παίζει συγκεκριμένο ρόλο.

Ας μιλήσουμε, όμως, με γεγονότα. Πως είναι δυνατόν η εν λόγω ΜΚΟ να δημοσιεύει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα σε σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής; Τις έχουν τραβήξει μέλη της, ή τις έχει πάρει από τους Τούρκους; Παρατηρείστε παρακάτω φωτογραφίες τις ΜΚΟ που δείχνουν τους καλούς Τούρκους να διασώζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου