Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΜΟΡΙΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ - ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ


Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή περιμετρικά και εντός του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια, όπου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες καίγονται τα πάντα.

Πραγματικότητα έγιναν τα χειρότερα σενάρια για τη Μόρια, όπου από τα μεσάνυχτα ξέσπασαν φωτιές μέσα και έξω από το Κέντρο μεταναστών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ, Στρατή Μπαλάσκα, ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του. Την ίδια ώρα πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που κατευθύνονται προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Αφορμή για τα επεισόδια, τα οποία προηγήθηκαν της φωτιάς, ήταν η γνωστοποίηση ότι τα 35 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με τις οικογένειές τους και όσους είχαν χαρακτηρισθεί ως επαφές. Η μεταφορά τους θα γινόταν σε χώρους αποθήκης, λίγο έξω από το ΚΥΤ, στο δρόμο προς την Παναγιούδα. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Χτύπησαν καμπάνες στη Μόρια 

 

 

Στην περιοχή συγκεντρώθηκαναπό την πρώρη στιγμή εθελοντές και προσωπικό των δύο Δήμων του νησιού, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Οι φωτιές πήραν, ωστόσο γρήγορα διαστάσεις, κατακαίγοντας τα πάντα μέσα και έξω από τη δομή.

Όπως ανέφερε, από την πρώτη στιγμή, ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων «Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΥΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ SLPRESS.GR

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου