Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ : ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ...

Του Μιχάλη Ιγνατίου 
Από την Νέα Υόρκη
Hellas Journal

Στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε απ’ όλους τους άλλους να μας λύσουν τα προβλήματά μας. Νομίζω δεν συμβαίνει με άλλες χώρες και άλλους λαούς.
Το παντοτινό ερώτημα της μίας πλευράς είναι αυτό; Τι κάνει η Αμερική; Γιατί δεν παρεμβαίνει;
Και η απάντηση της άλλης πλευράς στον ίδιο τόνο: Γιατί δεν σταματά τον Ταγίπ Ερντογάν ο ηγέτης του «Ξανθού (ομόθρησκου) Γένους», που αντίθετα τον εξοπλίζει με όπλα τους S-400 και υποθάλπτει την επιθετικότητά του για να διαλύσει το ΝΑΤΟ;
  • Μπορεί και οι δύο πλευρές να έχουν δίκιο. Αλλά αυτό που ΔΕΝ λένε είναι τούτο: Τι κάνουμε εμείς για την Πατρίδα; Τίποτα… Συνεχώς υποχωρούμε.
  • Φαίνεται, ευτυχώς, ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός, αν και έχει πολλούς εθνομηδενιστές τριγύρω του, σκέφτεται διαφορετικά. Η συνέχεια τα δείξει και θα αποκαλύψει.
Τα γεγονότα είναι πολλά και οι εξελίξεις ανησυχητικές…
Από την Ουάσιγκτον δεν έχουμε αντίδραση για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία, ούτε για τις προκλήσεις της Τουρκίας.
Βεβαίως, για την συμφωνία για την ΑΟΖ μίλησε ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος εξέφρασε το αυτονόητο, που απορρίπτει η Τουρκία. Ότι όλα τα νησιά και το Καστελόριζο, έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Άρα εξέφρασε την επίσημη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΥΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ HELLAS JOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου