Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΡΩ, ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ

Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο που έκανε χαμηλή πτήση στη Ρω σημειώθηκε περίπου στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τύπο του ελικοπτέρου που επιχείρησε την παραβίαση-πρόκληση. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για ελικόπτερο του στρατού ή του λιμενικού των Τούρκων, ούτε και ο τύπος του.
Οι πληροφορίες που διακινούνταν από αργά το βράδυ της χθεσινής ημέρας, όμως οι αρμόδιοι στο υπουργελιο Εθνικής Άμυνας δεν θεώρησαν σκόπιμο να ενημερώσουν, αναφέρουν ότι τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν την είσοδο του ελικοπτέρου στο ελληνικό εναέριο χώρο. 
Το ελικόπτερο προσέγγιζε τη Ρω από ανατολικά προς δυτικά όταν έγινε αντιληπτό και από τον αρχιφύλακα του φυλακίου, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε ιεραρχικά. Ο αρχιφύλακας έλαβε έγκριση για βολές προειδοποίησης προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Έτσι οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο έριξαν «τροχιοδεικτικά» πυρά από ελαφρύ οπλισμό, 762 χιλιοστών. Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε χαμηλά, κάτω από τα 300 μέτρα, και μόλις είδε τα πυρά άλλαξε πορεία και έφυγε. Tο πρωί του Μ.Σαββάτου είχε γίνει παρόμοια υπερπτήση από ελικόπτερο της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

DEFENCE-PIONT
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου