Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΟΡΤΗ (ΜΗΤΕΡΑΣ) ΣΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΟΦΟΡΗΣΑΝ ΠΟΤΕ....ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΑΝΝΑ

(Μια πολύ συγκινητική ιστορία που μας καλύπτει και θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας)

Κείμενο : Βασίλειος Στυλιανέσης
 
Η θεία μου η Άννα (Ιωάννα) δεν γέννησε ποτέ …ούτε καν κυοφόρησε..
Θυμάμαι τις διηγήσεις της μητέρας μου για την θεία Άννα και σκεφτόμουν πόσο άδικο ήταν γι αυτή να μην γίνει μητέρα.
Μου έλεγε οτι δεν πατρέυτηκε ποτέ λόγω ότι απογοητεύθηκε απο έναν μεγάλο έρωτα που έζησε.
Την θυμάμαι όταν μικρός και μετά απο ενα αυτοκινητιστικό ατύχημα ήμουν στο νοσοκομείο (5 ετών) η θεία Άννα βρισκόταν στο πλευρό μου, μια και οι γονείς μου δούλευαν (μέναμε εκτός Αθηνών).Ήταν έκει ο φύλακας αγγελός μου, φρουρός, όρθια έκει να μήν μου λείψει τίποτα...Η θεία Άννα ήταν έκει στο σπίτι της αδερφής της μητέρας μου μεγαλώνοντας τα 2 παιδιά της (ξαδέφια μου).
Ήταν εκεί στο σπίτι μας όταν έλειπε η μάνα μας (δουλειά με την Τράπεζα στην Αθήνα) βοηθώντας μας όλους..Ήταν η γυναίκα μάνα για ολους μας κι ας μην έκανε παιδιά. Ήταν εκείνη που μας έλεγε ιστορίες, μας μαγείρευε τα φαγητά που αγαπούσαμε, νοιαζόταν για το τι θα φορέσουμε ,και σε κείνες τις εποχές που οι γιορτές γενεθλίων ήταν άγνωστες , μας έφτιαχνε το γλυκό της ημέρας.
Η θεία Άννα θα είναι πάντα στην καρδιά μου.
Η θεία Άννα είναι για μένα η μάνα πρώτυπο
Στόν οικογενειακό μας τάφο βρίσκετε εκεί μαζί με τους γονείς μου και όταν πηγαίνω να ανάψω το καντηλάκι πάντα αναφέρω για την θεία Άννα..
 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου