Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Το θέμα της γενοκτονίας δεν είναι ποντιακή υπόθεση. Οι Τούρκοι γενοκτόνοι ήθελαν να εξαφανίσουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς γι αυτό που ήταν: Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι και Χριστιανοί. Το ότι αυτό συνέβη στον Πόντο ήταν συγκυριακό. Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε αλλού συνέτρεχαν οι συνθήκες. Σε οποιαδήποτε άλλη γεωγραφική περιοχή του ελληνικού πληθυσμού. Δεν ήθελαν στην Τουρκία- και πολλοί δεν θέλουν και σήμερα- τους Έλληνες, επειδή είναι Έλληνες. Γι αυτό ας μην προσπεράσει το θέμα, χωρίς προσοχή, κανένας. Και, αν μπορεί, να συμμετάσχει στη σημερινή διαδήλωση στο Σύνταγμα. Να αποσταλεί ένα μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το δικαίωμά μας να υπάρχουμε ως Έλληνες.

Η αποδομητική σχολή εργάζεται ύπουλα και με “τροτσκιστική” τακτική (εισοδισμός) στα κέντρα αποφάσεων και επιρροής. Αρκετά τα ελέγχει, όπως θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες μόλις κοπάσει η οργή και η αγανάκτηση από τις δηλώσεις Φίλη.  Εμφανίστηκε στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την προσπάθεια Σημίτη- Γιώργου Παπανδρέου για “άνοιγμα” προς την Τουρκία. Το “άνοιγμα” και τις καλές σχέσεις το επιθυμούμε όλοι μας. Όχι, όμως, σε βάρος της μνήμης, της ιστορίας και της ύπαρξής μας. Νοιώθουμε και εμείς πολίτες του κόσμου μέσα απο την εθνική μας ταυτότητα και τον πολιτισμό μας. Ο κόσμος δεν είναι ένα ομοιογενές μάγμα. Ούτε και αν δηλώσεις “πολίτης του κόσμου” θα λύσεις τα άλυτα προβλήματα των εθνικών κρατών. Αυτά μόνο στις φαντασιώσεις των αποδομηστών κυριαρχούν.

Δεν αμφισβητείται σήμερα ο ποντιακός ελληνισμός. Αμφισβητείται ο ελληνισμός στη διαχρονική του πορεία, υπέρ μιας ταξικής ή εθνομηδενιστικής αντίληψης της ιστορίας. Μόνο που αυτές οι αντιλήψεις δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Ας το διακηρύξουμε το απόγευμα στο Σύνταγμα.


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου